Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zavařování v mikrovlnce

Nevíte co s přebytky letní sklizně nebo ořechů? Zavařte je a i v zimě si tak můžete vychutnat chuť letního ovoce či zeleniny. Tento velice podrobný návod na zavařování v mikrovlnné troubě ušetří nejen váš čas, ale i elektrickou energii.

Hodnocení receptu je 5,0 (43×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 5 min

20 min (15 min příprava + 5 min tepelná úprava)

12. 8. 2009 22:04

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Návod z knihy A. Balaštíka: Vaříme rádi ( otištěný v Knihovničce receptů 07/09).

Pokud se vyskytne problém - např. obsah sklenice překypí - je vždy problém ve víčku. Měla by se používat vždy víčka nová. Je to běžné, využívat již použitá víčka, jen si vždy vzpomeňte, jak je otevíráte, když nejdou otevřít (poklepáním, loktem atd...). Pokud jsou zohýbaná, určitě tlak v mikrovlnce nevydrží.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

trilobice

30. 7. 2011 11:45

Wawerlay:
Ahoj všichni, koukám jako blázen, kolik lidí zavařuje v mikrovnlce. A to ta víčka nic nedělají? Jak to? Já myslela, že jakýkoli kov v mikrovlnce způsobí katastrofu. Normálně nezavařuji, ale teď jsem jako slepá k houslím přišla k meruňkám a hledám rychlou a nenáročnou variantu. To vlnění se mi líbí, ale bojím se, abych si snahou o úlevu nezpůsobila starost navíc. Děkuju za rady a poučení. :-K PS. Beru zpět, vyzkoušela..šlo to. Teď ještě, jak dlouho ty meruňky vydrží. :-S

Wawerlay

7. 7. 2011 13:43

Tak se musím přiznat, že jsem včera dopadla jako Paprika :-) Ale ani nevim proč - sklenice mi utahoval chlap a zavařuju v mikrovlnce už poněkolikáté a doposud vždy úspěšně :-)
Zavařovala jsem marmeládu z černýho bezu a angreštu - tak, že by souvislost v malých bobulích? :-))

Sarovka

20. 9. 2010 13:46

Hello, díky. Zavařovala jsem v mikrovlnce okurky. Zhruba před měsícem a čekala, co to udělá.;-) Super. :yes: Okurky si zachovaly krásnou barvu, zavařování bylo velmi rychlé a nic se nekazí:-8 Jsem nadšená.

Hella Hella

6. 9. 2010 19:08

Teda, Papriko, až se mi zastavilo srdce, když jsem tu spoušť viděla. Ty mě tedy musíš proklínat. Fakt si nedovedu představit, jak je to možné? To jsi měla málo nebo špatně utažené víčko? Nebo vyšší teplotu? Já už s tím zkoušela všechno možné, i použitá víčka, i vysokou teplotu i delší čas atd. a fakt se mi nikdy nic nestalo. Tak promiň, zase jsem jednou dráždila hada bosou nohou :-D :-D :-D

česnečka

6. 9. 2010 17:54

já zkoušela okurky a v pohodě...proč se to stalo paprice?

srettka

6. 9. 2010 17:16

:-D:-D:-D:-D papriko, ty si komik, já z tebe umřu smíchy:-D:-D:-D takovej masakr ovocnou pilou se jen tak nevidí:-D:-D

Paprika Paprika

6. 9. 2010 16:24

Hello - jsem TELE Z JETELE. Přidávám fotku, jak dopadl můj pokus o zavaření brusinek v MW po 1,5 min. ;-(:-(:-S:-//. Tuším, kde jsem udělala chybu, ale neměla jsem sílu to zkoušet znovu. Snad někdy jindy a s něčím jiným.;-)
Recept nezavrhuji, chyba byla u mně.

Dádule

15. 8. 2010 21:22

Soni,já bych maso v mikr.nezavařovala.Zavařuji tam okurky,zeleninu,ap.věci,které se zavařují kratší dobu.Maso zavařujeme 1.den 2 hod.,necháme vychladnout a 2.den znovu 1hod.Maso je třeba vařit dlouho.Ale možná má někdo jinou zkušenost.Zavařujeme syrové maso.To je moje zkušenost.:-)

Soňa

15. 8. 2010 17:56

Prosím, může mi někdo poradit, zda můžu zavařovat v mikrovlnce i maso ? Má s tím někdo zkušenost. Děkuji Soňa

Zdenka

15. 8. 2010 14:55

Zavařuji podle p.Balaštíka a vše funguje k naší spokojenosti!!!

Sláva

12. 8. 2010 18:31

Zdravím všechny chci se zeptat jak se zavařujou houby. Jestli je to stejné jako např. okurkya nebo ovoce.Díky za radu.:-p

Alča

7. 8. 2010 16:06

Dočetla jsem se,že lze sterilizovat okurky v mikrovlnce.Přemýšlela jsem o tom a dnes jsem to hned vyzkoušela.Jsem velice spokojená,je to hned a okurky vypadají velice pěkně.Nic se nestalo a víčka drží.Zvláště to ocenuji při sterilizaci menšího množství skleniček.

pralinkaaa

30. 7. 2010 11:26

dneska jsem zavařovala pastu z feferonek a povedlo se, ikdyž jsem se toho bála, je to super způsob a hlavně je to rychlovka, takže dávám bodík :yes:

innael innael

27. 7. 2010 22:43

I já zavařuju v MT a jsem s tím velmi spokojená.
Ovšem když jsem zavařovala poprvé, pečlivě jsem si vypočítala čas a vlnila. Před koncem vlnění se MT sama vypla a nešla zapnout :-//. Myslela jsem si, že je po ní a nadávala jsem si, že kvůli blbejm kompotům jsem ji zničila ;-(. Po nějaké době se trouba zase zapla - nejspíš ji vypla nějaká pojistka, protože kompoty bublaly ještě asi hodinu! po vytažení (skutečně nepřeháním). Prostě byla trouba asi přehřátá.
Takže chyba byla v délce vlnění, přestože to bylo vypočítáno správně. Příště jsem snížila čas a bylo vše OK, ovšem také odcházím radši do jiné místnosti :-8 a opatrně nakukuji :-)).

JanaDorazinova JanaDorazinova

27. 7. 2010 21:36

Hella já to včera taky zkoušela se sedmičkami a s víčky na závit. Popravdě, vždycky mám strach a jdu raději vedle do pokoje:-D, ale dopadlo to dobře. No, ještě třeba vyzkoušet ta klasická, nešroubovací víčka;-). Ty už to máš za sebou.:-)

1 3 4 5 6 7 8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zavařování v mikrovlnné troubě zavařujeme v mikrovlnce zavařování v mikrovlné troubě zavařování broskví zavařujeme ořechy v mikrovlnce zavařování okurek v mikrovlnné troubě okurky v mikrovlnce zavařování masa sterilizace v mikrovlnce zavařování klobás zavařování jablek zavařování ořechů v mikrovlnné troubě zavařování leča zavařování okurek zavařování ořechů zavaření v mikrovlnce zavařujeme okurky v mikrovlnce mikrovlnka zavarovani konzervace vlašských ořechů v mikrovlnce zavaření ořechu v mikrovlnce

Suroviny: meruňky, broskve, jablko, rybíz, jahody, hruška, zelenina

TopRecepty.cz

Zavařování v mikrovlnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mQ0r