Zavařování v mikrovlnce
Nevíte co s přebytky letní sklizně nebo ořechů? Zavařte je a i v zimě si tak můžete vychutnat chuť letního ovoce či zeleniny. Tento velice podrobný návod na zavařování v mikrovlnné troubě ušetří nejen váš čas, ale i elektrickou energii.
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Návod z knihy A. Balaštíka: Vaříme rádi ( otištěný v Knihovničce receptů 07/09).
Pokud se vyskytne problém - např. obsah sklenice překypí - je vždy problém ve víčku. Měla by se používat vždy víčka nová. Je to běžné, využívat již použitá víčka, jen si vždy vzpomeňte, jak je otevíráte, když nejdou otevřít (poklepáním, loktem atd...). Pokud jsou zohýbaná, určitě tlak v mikrovlnce nevydrží.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 7. 2011 11:45
Wawerlay:
Ahoj všichni, koukám jako blázen, kolik lidí zavařuje v mikrovnlce. A to ta víčka nic nedělají? Jak to? Já myslela, že jakýkoli kov v mikrovlnce způsobí katastrofu. Normálně nezavařuji, ale teď jsem jako slepá k houslím přišla k meruňkám a hledám rychlou a nenáročnou variantu. To vlnění se mi líbí, ale bojím se, abych si snahou o úlevu nezpůsobila starost navíc. Děkuju za rady a poučení. PS. Beru zpět, vyzkoušela..šlo to. Teď ještě, jak dlouho ty meruňky vydrží.
Ahoj všichni, koukám jako blázen, kolik lidí zavařuje v mikrovnlce. A to ta víčka nic nedělají? Jak to? Já myslela, že jakýkoli kov v mikrovlnce způsobí katastrofu. Normálně nezavařuji, ale teď jsem jako slepá k houslím přišla k meruňkám a hledám rychlou a nenáročnou variantu. To vlnění se mi líbí, ale bojím se, abych si snahou o úlevu nezpůsobila starost navíc. Děkuju za rady a poučení. PS. Beru zpět, vyzkoušela..šlo to. Teď ještě, jak dlouho ty meruňky vydrží.
7. 7. 2011 13:43
Tak se musím přiznat, že jsem včera dopadla jako Paprika Ale ani nevim proč - sklenice mi utahoval chlap a zavařuju v mikrovlnce už poněkolikáté a doposud vždy úspěšně
Zavařovala jsem marmeládu z černýho bezu a angreštu - tak, že by souvislost v malých bobulích?
Zavařovala jsem marmeládu z černýho bezu a angreštu - tak, že by souvislost v malých bobulích?
20. 9. 2010 13:46
Hello, díky. Zavařovala jsem v mikrovlnce okurky. Zhruba před měsícem a čekala, co to udělá. Super. Okurky si zachovaly krásnou barvu, zavařování bylo velmi rychlé a nic se nekazí Jsem nadšená.
6. 9. 2010 19:08
Teda, Papriko, až se mi zastavilo srdce, když jsem tu spoušť viděla. Ty mě tedy musíš proklínat. Fakt si nedovedu představit, jak je to možné? To jsi měla málo nebo špatně utažené víčko? Nebo vyšší teplotu? Já už s tím zkoušela všechno možné, i použitá víčka, i vysokou teplotu i delší čas atd. a fakt se mi nikdy nic nestalo. Tak promiň, zase jsem jednou dráždila hada bosou nohou
6. 9. 2010 17:54
já zkoušela okurky a v pohodě...proč se to stalo paprice?
6. 9. 2010 17:16
papriko, ty si komik, já z tebe umřu smíchy takovej masakr ovocnou pilou se jen tak nevidí
6. 9. 2010 16:24
Hello - jsem TELE Z JETELE. Přidávám fotku, jak dopadl můj pokus o zavaření brusinek v MW po 1,5 min. . Tuším, kde jsem udělala chybu, ale neměla jsem sílu to zkoušet znovu. Snad někdy jindy a s něčím jiným.
Recept nezavrhuji, chyba byla u mně.
Recept nezavrhuji, chyba byla u mně.
15. 8. 2010 21:22
Soni,já bych maso v mikr.nezavařovala.Zavařuji tam okurky,zeleninu,ap.věci,které se zavařují kratší dobu.Maso zavařujeme 1.den 2 hod.,necháme vychladnout a 2.den znovu 1hod.Maso je třeba vařit dlouho.Ale možná má někdo jinou zkušenost.Zavařujeme syrové maso.To je moje zkušenost.
15. 8. 2010 17:56
Prosím, může mi někdo poradit, zda můžu zavařovat v mikrovlnce i maso ? Má s tím někdo zkušenost. Děkuji Soňa
15. 8. 2010 14:55
Zavařuji podle p.Balaštíka a vše funguje k naší spokojenosti!!!
12. 8. 2010 18:31
Zdravím všechny chci se zeptat jak se zavařujou houby. Jestli je to stejné jako např. okurkya nebo ovoce.Díky za radu.
7. 8. 2010 16:06
Dočetla jsem se,že lze sterilizovat okurky v mikrovlnce.Přemýšlela jsem o tom a dnes jsem to hned vyzkoušela.Jsem velice spokojená,je to hned a okurky vypadají velice pěkně.Nic se nestalo a víčka drží.Zvláště to ocenuji při sterilizaci menšího množství skleniček.
30. 7. 2010 11:26
dneska jsem zavařovala pastu z feferonek a povedlo se, ikdyž jsem se toho bála, je to super způsob a hlavně je to rychlovka, takže dávám bodík
27. 7. 2010 22:43
I já zavařuju v MT a jsem s tím velmi spokojená.
Ovšem když jsem zavařovala poprvé, pečlivě jsem si vypočítala čas a vlnila. Před koncem vlnění se MT sama vypla a nešla zapnout . Myslela jsem si, že je po ní a nadávala jsem si, že kvůli blbejm kompotům jsem ji zničila . Po nějaké době se trouba zase zapla - nejspíš ji vypla nějaká pojistka, protože kompoty bublaly ještě asi hodinu! po vytažení (skutečně nepřeháním). Prostě byla trouba asi přehřátá.
Takže chyba byla v délce vlnění, přestože to bylo vypočítáno správně. Příště jsem snížila čas a bylo vše OK, ovšem také odcházím radši do jiné místnosti a opatrně nakukuji .
Ovšem když jsem zavařovala poprvé, pečlivě jsem si vypočítala čas a vlnila. Před koncem vlnění se MT sama vypla a nešla zapnout . Myslela jsem si, že je po ní a nadávala jsem si, že kvůli blbejm kompotům jsem ji zničila . Po nějaké době se trouba zase zapla - nejspíš ji vypla nějaká pojistka, protože kompoty bublaly ještě asi hodinu! po vytažení (skutečně nepřeháním). Prostě byla trouba asi přehřátá.
Takže chyba byla v délce vlnění, přestože to bylo vypočítáno správně. Příště jsem snížila čas a bylo vše OK, ovšem také odcházím radši do jiné místnosti a opatrně nakukuji .
27. 7. 2010 21:36
Hella já to včera taky zkoušela se sedmičkami a s víčky na závit. Popravdě, vždycky mám strach a jdu raději vedle do pokoje, ale dopadlo to dobře. No, ještě třeba vyzkoušet ta klasická, nešroubovací víčka. Ty už to máš za sebou.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Fit salát
Přidáno před 9 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 14 hodinami
Francouzský toust
Přidáno před 20 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 21 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Právě bylo uvařeno:
Špekáčky - kečupáci
lenkavozihnojova uvařila před 29 minutami
Frgálová buchta
lenkavozihnojova uvařila před 33 minutami
Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky
Fitulka uvařila před 7 hodinami
Brokolicová polévka
Tonja uvařil před 7 hodinami
Inspirace + zdobení jinak I.
Fitulka uvařila před 7 hodinami
Utopenci - Marcela
Fitulka uvařila před 7 hodinami
Langoše jednohubky
Fitulka uvařila před 7 hodinami
Rajčatový salát s hermelínem a šunkou
Jan Nemec uvařila před 8 hodinami
Kakaový olejový korpus na dort
JanaBran uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak zpracovat a uchovat letní ovoce. Je plné svěží chuti a vitamínů
Peanut punch: Mléčný arašídový koktejl je oblíbené afrodiziakum na Jamajce, připravit ho můžete i doma jen ze dvou ingrediencí
Naše chalupářská kuchařka: Knižní novinka, do které se budete chtít zakousnout, je konečně na trhu
Další recepty
Tématické fráze: zavařování v mikrovlnné troubě zavařujeme v mikrovlnce zavařování v mikrovlné troubě zavařování broskví zavařujeme ořechy v mikrovlnce zavařování okurek v mikrovlnné troubě okurky v mikrovlnce zavařování masa sterilizace v mikrovlnce zavařování klobás zavařování jablek zavařování ořechů v mikrovlnné troubě zavařování leča zavařování okurek zavařování ořechů zavaření v mikrovlnce zavařujeme okurky v mikrovlnce mikrovlnka zavarovani konzervace vlašských ořechů v mikrovlnce zavaření ořechu v mikrovlnce
Suroviny: meruňky, broskve, jablko, rybíz, jahody, hruška, zelenina
Zavařování v mikrovlnce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mQ0r
110 názorů