Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

DOMÁCÍ PEKÁRNA

Test pekáren v D testu byl uveřejněn i před několika lety a tehdy mi přímo šéfredaktorka sdělila, že test je převzat z nějakého německého testování. Možná je to i teď a proto tam není ETA.
A myslím si, že ETA se zdá nejporuchovější, protože ji má nejvíc pekařů. Čím víc prodaných výrobků, tím víc reklamací.
A v Číně se ETA vyrábí už dlouho.

Občas se na různých webech objeví hodnocení pekáren. Unold neznám, ale Etu, konkrétně Harmony, mám doma už víc než tři roky a jsem s ní maximálně spokojená. Ale četla jsem, že poté, co Eta přesunula výrobu do Číny, kvalita prudce poklesla a dnes patří k nejhůře hodnoceným výrobcům pekáren. Ale co je na tom pravdy, nevím:-8;-)

Jj, výsledky znám. Ale vadí mi, že nepoužili jedinou pečku značky Unold (jsou výborné, jednu mám doma) nebo Etu - ty jsou zas asi nejvíc rozšířené....a určitě by jejich uživatelky zajímalo, jak si stály:-8

odoberame casopis Test a v januarovom cisle prebehol velky test DP. test je uverejneny aj na ich strankach.. som ho chcela skopirovat, ale aj ked mam nan ako predplatitel priamo pristup, tak sa mi ho neda priamo sirit dalej. takze aspon takto....z hladiska kvality chleba, doby pecenia, spotreby, obsluhy, zivotnosti bola ako najlepsia vyhodnotena
Kenwood bm250. dalsie su v poradi...2/kenwood bm350,3/ moulinex home bread ow200030, 4/panasonic sd255,5/ panasonic sd254, 6/fagor pan850, 7/clatronic bba2865,8/ clatronic bba2605, 9/mouli.inox ow 300001, 10/mouli.xxl ow500030m, 11/lidl bifinett kh 1171, 12/domo b3970,13/ morphy richards 48268, 14/mouli.xxl baguette ow 500331, 15/ tristar mb4582, 16/ severin mb 3986, 17/ ariete singer 121, 18/ taurus, 19/ severin bm 3983

Harry, děkujeme za přání :-*

Zdravím všechny přítomné dívky, slečny a dámy. Doufám, že vám nebude vadit přítomnost opačného pohlaví. S pekárnou jsem si udělal radost vloni v září. po dlouhém bádání, studium všech možných fór a návodů nakonec zvítězila Eta Delicca.Začal jsem hned s recepty z jedné netové stránky. Chlebíčky jsou oparvdu k nezaplacení a co je z ní snad nejlepší je mazanec. nedovedeme si už doma předtsvait sobotní nebo nedělní snídani bez něj.To je prostě cukrovíčko, které se rozplyne na jazyku.Svoji kuchyň bez pekárny si snad už nedovedu představit. Lepšího pomocníka do kuchyně snad člověk nenajde.Dřívější zadělávání těsta na knedlíky, pizzu langoše nebo buchty mi už odpadlo.celá příprava těchto těst mi trvá cca 5 minut a tak se mohu věnovat bohulibějším činnostem než stát nad zadělávačkou, nebo kontrolovat v hrníčku kvásek, zda mi správně vzejde. Všem vám přeji alespoň tolik pohody u pečení, jako mám já.:yes:

Gabi, já ji ještě nemám, ale budu mít. Teď je toho hodně, dcera se chce v létě vdávat, ach jo, koza jedna:-D:-))Je děsně moderní, má dvě děti, tak už by se měla vdávat, mne by šlehlo, no, ale já si tu pekárnu pořídím, nechci za každou cenu nějakou levnou,jen pro to, že je levná. Pak vás tady budu otravovat, až vám bude zle!:-)):-D:-)) A vím už, že můžu dělat podle těch postupů, co jsou tady, jen si tam pak nastavit ten program, na to asi budu chvíli tele, ale naučím se snad..;-)

cathleen - na tu reportáž jsem se také dívala, protože to bylo dost aktuální,je fakt, že je na trhu toho moc, takže takto se aspoň něco dá úplně vyloučit, atd.;-)

Já měla u pekárny dvě směsi, na sladký a zeleninový. Nejdřív jsme na vyzkoušení upekli ty směsi, ale hned pak jsem pekla svoje chlebíky, na jedněch stránkách (nebudu jmenovat, abych nedostala vynadáno:-8:-)) )jsou výborný a spolehlivý recepty od paní Bednářové, podle nich jsem začínala. Směsi jsou zbytečně drahé a takhle vím, co do toho dávám;-):-p

Gabina:yes::yes::-D:-D...závislost:-D
Já zas začínala JEN svými chleby, teď peču občas ze směsí, pro zpestření:-p

Jani, na postupu není nic složitého. Nejdřív dáš do pekárny všechny tekuté ingredience, na to mouku a nakonec droždí. Nejdřív jsem pekla z nakoupených směsí, ale teď peču jen podle receptů z normální i celozrnné mouky. V obchodě už pečivo nekupuju. Je to závislost :-8

Jani, co nejde udělat? Dobrý chlebík jen z domácích surovin?:-O

cathleen, no, super, ten kenwod( nebo tak nějak:-))) vedl a překvapilo mne docela, že i pekárna za 1010 kč je docela dobrá! Mne by jen zajímalo, jestli by mi v prodejně vysvětlili ten pstup. Někdy někam příjdeš a nevědí o tom nic a já taky ne, tak co potom, že? Taky pořád píšou o nějakých směsích na chleba a Láďa se se mnou pak hádá, že to z normální mouky nejde. Problém je, že z mých kámošek ji nikdo nemá, bohužel, žádná nechodí tady, jinak by ji už měly:-)), takže se nemám ani koho zeptat. Úplně vidím, jak si dám odložený start večer, zadělám na chleba a ráno krájím ještě čestvý! Mńam!:-p

Mrkněte sem:
http://www.ceskatelevize.cz/vysilani-stare/19.01.2...
Test pekáren v Černých ovcích, spousta dobrých peček tam zastoupena nebyla, ale z povídání okolo si určitě něco vyberete;-)

dostala jsem pekárnu k vánocum tak se učím ten první nic moc al na podruhé už to bylo le:-Dpší

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Poslední diskuze

„Co dnes uvařit?“ MarcelaPa, před 3 hodinami

„Prosím inspirujte- nápady při kombi dietě“ Nadja, 11. 6. 2024 12:41

„Přání a gratulace“ Anna Kocikova, 7. 6. 2024 19:28

Marie

Nejnovější recepty Více