Nakládání masa/zeleniny ke grilování
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ janatka, před 47 minutami
„Mleté maso “ Veruncicka, před 14 hodinami
„Přání a gratulace“ mika59, před 15 hodinami
Poslední příspěvky
„Hezký den. U nás uzena polévka s kroupami a rozlítaný…“ janatka, před 52 minutami
„tara23: to byla dobrůtka 👍“ Jajajajaapaja, před 1 hodinou
„Hezký den dnes brokolicová polévka a smažené žampiony…“ Simona Skolakova, před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
8. 4. 2017 15:51
Na grilování jsou u nás povolanější..., ale já utápím v oleji (řádově na dny) především čerstvé hovězí, že aby "dozrálo" a zkřehlo
No, největší přínos vidím v tom, že maso neoxiduje a vydrží déle, aniž by zasmrádlo
8. 4. 2017 14:35
Tak jako všichni v mém okolí, i pro mne je spojeno grilování s nakládáním masa, případně zeleniny. Bohužel, to je spojeno vždy s naporcováním, prohlídnutím jednotlivých koření, které "by se tam mohlo hodit", někdy lžička protlaku, někdy hořčice, někdy česnek. Celé to smíchat s olejem a všechny suroviny do tohoto "zalít". Nějak si nemyslím, že je to správná cesta, tak se koukám na jednotlivé postupy a každý je dělá jinak a nevidím v tom v podstatě nic nového.
Takže se začínající sezónou to chci trochu uchopit systematicky. Nevím, zda má ponoření masa na pár dnů do oleje nějaký smysl, ale pokud ne, jak nakládat maso a zeleninu, aby jsme mu spíš pomohli? Existují nějaké pravidla?