Nakládání masa/zeleniny ke grilování
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ MarcelaPa, před 2 hodinami
„Přání a gratulace“ Nadja, 29. 10. 2025 16:36
„Co vaříte dnes k obědu?“ tara23, 28. 10. 2025 12:16
Poslední příspěvky
„Dobrý večer 😊, dnes jsme dojedli kuře a udělala jsem domácí…“ MarcelaPa, před 2 hodinami
„Julia Oskerova: tak mi zítra řekneš, jsem na tenhle film…“ tara23, před 6 hodinami
„tara23: 😃Áno, uhádla si.“ Julia Oskerova, před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
8. 4. 2017 14:51
Na grilování jsou u nás povolanější..., ale já utápím v oleji (řádově na dny) především čerstvé hovězí, že aby "dozrálo" a zkřehlo
No, největší přínos vidím v tom, že maso neoxiduje a vydrží déle, aniž by zasmrádlo
8. 4. 2017 13:35
Tak jako všichni v mém okolí, i pro mne je spojeno grilování s nakládáním masa, případně zeleniny. Bohužel, to je spojeno vždy s naporcováním, prohlídnutím jednotlivých koření, které "by se tam mohlo hodit", někdy lžička protlaku, někdy hořčice, někdy česnek. Celé to smíchat s olejem a všechny suroviny do tohoto "zalít". Nějak si nemyslím, že je to správná cesta, tak se koukám na jednotlivé postupy a každý je dělá jinak a nevidím v tom v podstatě nic nového.
Takže se začínající sezónou to chci trochu uchopit systematicky. Nevím, zda má ponoření masa na pár dnů do oleje nějaký smysl, ale pokud ne, jak nakládat maso a zeleninu, aby jsme mu spíš pomohli? Existují nějaké pravidla?