Nakládání masa/zeleniny ke grilování
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ hazel, před 31 minutami
„Mražení jídla “ Sabule77, před 6 hodinami
„Jak na zvýšený cholesterol“ magdalenka, 29. 5. 2024 21:25
Poslední příspěvky
„Dobry den, za chvili bude u Vas svitat U nas byla podobna…“ hazel, před 18 minutami
„tara23: díky, Věruš. Klidně bych ti jeden podala. Bylo…“ MarcelaPa, před 5 hodinami
„Zdravím, na podzim k nám přibyde nový člen rodiny a já…“ Sabule77, před 5 hodinami
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 7 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Jak se dostal hollywoodský herec Willem Dafoe do pražské polévkárny The Boršč? „Náhoda to nebyla, dal si i kvas,“ odtajnila nám majitelka
Výživná, ale kontroverzní. Žabí stehýnka milují Francouzi a možná je jedli i pravěcí Češi
Upekli jsme nadívaná vejce podle M. D. Rettigové: Zužitkují se do nich vykoledovaná vajíčka i starší pečivo a jídlo chutná skvěle
8. 4. 2017 17:51
Na grilování jsou u nás povolanější..., ale já utápím v oleji (řádově na dny) především čerstvé hovězí, že aby "dozrálo" a zkřehlo
No, největší přínos vidím v tom, že maso neoxiduje a vydrží déle, aniž by zasmrádlo
8. 4. 2017 16:35
Tak jako všichni v mém okolí, i pro mne je spojeno grilování s nakládáním masa, případně zeleniny. Bohužel, to je spojeno vždy s naporcováním, prohlídnutím jednotlivých koření, které "by se tam mohlo hodit", někdy lžička protlaku, někdy hořčice, někdy česnek. Celé to smíchat s olejem a všechny suroviny do tohoto "zalít". Nějak si nemyslím, že je to správná cesta, tak se koukám na jednotlivé postupy a každý je dělá jinak a nevidím v tom v podstatě nic nového.
Takže se začínající sezónou to chci trochu uchopit systematicky. Nevím, zda má ponoření masa na pár dnů do oleje nějaký smysl, ale pokud ne, jak nakládat maso a zeleninu, aby jsme mu spíš pomohli? Existují nějaké pravidla?