Vajíčková omáčka

mika59 Kuchařka: mika59

Omáčky 3 názory

Suroviny

1 cibule
4-5 vajec uvařených natvrdo
2 sterilované okurky
1 plná lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
cca 300-400 ml vývaru
100 ml smetany
4 kuličky nového koření
2 bobkové listy
lžička sušeného kopru (nebo lžíce čerstvého)
sůl
pepř
cukr podle chuti
Recept si zatím oblíbilo 22 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme s kořením na másle. Přidáme mouku a restujeme pár minut. Zalijeme vývarem a vaříme asi 10 minut.

  2. Oloupaná vejce a okurky nakrájíme na kousky. Do povařené omáčky přisypeme okurky a po pár minutkách vaření smetanu a vejce.

  3. Dochutíme koprem, případně cukrem a už je pořádně prohřejeme. Omáčku podáváme s bramborami jako rychlé a bezmasé jídlo.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 49 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vajíčková omáčka

  • Nadja Nadja

    mika59: brambory máš krásně opečené, ty by se mohly jíst i samotné. <3

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    Nadja: To jsou jen lehce opečené brambory na pánvi..a děkuji :-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    Tak takovouhle omáčku jsem ještě nedělala, ale vyzkouším, ta nám určitě bude chutnat - my jsme omáčkoví. A co to máš v omajdě - opečené nebo pečené brambory nebo něco jiného? :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: vajíčková omacka vajičkova omáčka recept bramborovo vajíčková omáčka smetanová vajíčkova omacky omáčka vajíčková vajickova omacka recepty

Zapomněl/a jsem heslo