Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dnes uvařit?

Hezký den:-K dnes česnečka a tilápie s bramborem a naložená kapie.

Veronika.Hrozna: Verčo já kupuji oliváč od Franze Josefa Kraise, ten má většinou Španělské, ale
také Exclusive Krétský extra panenský olivový olej 500ml. A pak v Tescu ještě prodávají Řecký oliváč
Agrocreta Demetra extra panenský olivový olej 500ml, je i v litrovém balení.
A objednat si můžeš z Řeckých stránek
shop.reckonasbavi.cz/
kde maj velký výběr

Veronika.Hrozna: Řecký olivový olej si nechávám dovážet z Řecka a lepší jsem ještě neměla!

Nadja: To je zvláštní, že mně také ne. Olivový olej z Itálie a ze Španělska mi nechutná! Řecký mi chutná, ovšem není v obchodech.

Nadja: Nadi já panenský oliváč na salátech za studena ráda mám. Z pokrutin ne. Koupíme 0,5l panenského oliváče a vydrží nám asi tak půl roku😁

tara23: mně oliváč také nechutná.

Jajajajaapaja: Jaruš my jsme masoví, tak vařím převážně z vepřového. Mladí občas seženou od někohi čtvrtku hovězího a je to poznat.
Jak jsme na podzim dostali půlku danka, byl z domácího chovu, bylo to na poznat. Dcera mi řekla, že kdybych neřekla, že je to daněk, myslela by si, že je to mladé hovězí, jak bylo růžové.
Já z kuřecího musím vařit kvůli dětem, bohužel
Olivový olej používám na saláty, jinak na nic. V salátech mi chutná.

Zdravím. Včera i dnes mělo být pečené vepřové, a Petr měl být na chatě, ale všechno je jinak. Petr si přinesl nějakou virózu, tak už včera neměl chuť k jídlu, a vepřové si nevzal, i když už bylo pečené a krásně měkkoučké. Tak uvidíme, jestli si vezme dnes, nebo zda se to ještě odsune. Já měla topinky s Nivou a večer si dám knedlík s vajíčkem, lépe řečeno s bílky, které mi zbyly od vanilkových rohlíčků. Dnes peču linecké koláčky a košíčky a chystám se na kokosky, ale asi až zítra.

tara23: to je naprostá pravda, proto kuřata nejím, nebo tak 2x do roka, ale víc určitě ne. Dříve se prase krmilo brambory, šrot, dneska žerou jakési směsky-opět chemie. Do zvířat se pere chemie-očkování hned když se narodí -preventivně antibiotika. Stejně i do hovězího. Když se udělal vývar, měl chuť, dneska ho,táhnu dlouho a tu chuť to stejně nemá . Taky smažíme na sádle, i na sádle je vidět že to není co bývalo, ale pořád lepší než na oleji, a už vůbec nikdy bych nesmažila na oliváči. Ostatně ten mi nechutná vůbec.

Dobré poledne😊, my dnes máme k obědu kuřecí stripsy a hranolky z HF, zeleninku.

Hezký den, u nás dnes zeleninová polévka s vaječnou jíškou a řízky s bramb. kaší a rajčatový salát :-K :-K.
My vepřové řízky, děti kuřecí 😁

Jajajajaapaja: Jaruš, moje maminka pracovala na Státním statku, sice v kanceláři coby mzdová účetní, ale viděla to.
Kuřata se musela do jateční váhy vykrmit rychle. Tak se do směsí něco přidávalo, aby rychle přibíraly na váze. Táta vůbec kuřata nejedl, jen jednou za čas pečené.
Hovězí skot když marodil, tak se léčil, protože to bylo hodně masa a trvalo víc jak rok a půl než měla váhu. Tak zase chemie.
Jenom vepřové se neléčilo.
Sice tenkát existovali nucené výseky, ale stejně.
A nevěřím, že je to v dnešní době lepší. Celkově se mi zdá maso v horší kvalitě. Kýtu skoro nekupuji, je tuhá. Dřív když se doma vyškvařilo sádlo, tak bylo tuhé jako máslo. Dneska ani náhodou, když se vyndá z ledničky, za chvíli teče.
Ono i to máslo z ledničky jde dneska dobře mazat 😁

Hezký den:-K dnes polévka kmínová s houbami a smažený Hermelín plněný šunkou a obalovaný v těstíčku,brambor a tatarka.

tara23: naprostý souhlas, kuřecí je vyhnané chemií, ale mládež snad jiného nezná, bohužel.
?

tara23: krůtí bych si také dala, ale Petr krůtí nechce, tak ho ani nekupujeme.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek