Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ MarcelaPa, před 1 hodinou
„Jak udelat Smoothie bowl v mixéru?“ Merylas, před 19 hodinami
„Zkušenosti s foodprocessorem Kenwood “ Monicurka, 15. 7. 2025 20:00
Poslední příspěvky
„Dobré odpoledne 😊, my jsme dnes k obědu měli dřevorubecký…“ MarcelaPa, před 1 hodinou
„Dobrý deň želám dievčatá. U nás je upršaný deň. Dnes som tu…“ Julia Oskerova, před 3 hodinami
„Dobrý deň, u nás sa varí kapustnica s mäsom a klobásou na…“ magdalenka, před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
26. 6. 2025 11:03
26. 6. 2025 05:52
26. 6. 2025 05:49
25. 6. 2025 21:33
25. 6. 2025 20:32
u nas dnes, testoviny se slaninou a vajickem a mrkvove livance. Vsechno jsme vzali k synovi a u bazenu jsme to snedli. Zde deti jiz maji prazdniny od pondeli 23. Ale jen ty zde v Kanate , proto ze jsou ve francovske skole. Tak jsme se pekne ochladili a zaplavali s devcaty.
Verko divala jsem se na toho sumecka, po prelozeni a podle obrazku to je anglicky " catfish".
Prodavaji ji zde v Ottawe v nekolika obchodech. Zde pisi, jestli ze je sumecek - catfish chycena primo z jezera, ze se ma namacet do mleka, ale kdyz je sumecek z rybarske farmi tak nemusi. No az se vratime z dovolene hned ji koupim. Ted budeme u oceanu, tak se jiz tesim na cerstve ryby a humra.
25. 6. 2025 18:36
25. 6. 2025 17:55
Co jsem Rohlík objevila, tak už rybu z marketu nechci.
Pstruhy maj bud naše, z Itálie a ted jsem koukala na krásný velký filet ze Španělska.
U hodně ryb mají i recepty.
Měla jsem cukání zkusit mečouna, ale pak jsem si přečetla, že ten musí uvnitř zůstat syrový, jinak že je suchý. Tak to mě odradilo. Nevím jak by to u manžela prošlo 😀
25. 6. 2025 17:04
No a zvěřina tu máme také rádi,stane se,že manžel sežene od myslivců a nebo má někdo z rodiny štěstí koncem ledna na mysliveckém bále vyhrát tombolu což se letos podařilo vnučce celého kance,tak jsme též dostali příděl.Když jsme ještě chodívali s mužem tak jsme většinou vyhrávali bažanta,jednou zajíce,ale to už je tak 3roky zpět,teď už nechodíme.Tak si pochutnávejte na rybičkách a přeji,aby se vám podařilo i nějakou tu zvěřinu sehnat.😉🤗
25. 6. 2025 15:44
25. 6. 2025 14:50
Veronika.Hrozna: a já zase závidím Tobě nějakou tu zvěřinu, sice ne plný mrazák, ale pár kousků bych brala. Letos byl Petr pozvaný na divočáka, tak mi také kousek na ochutnání přinesl - mňam.
25. 6. 2025 14:48
Dám sem 2 odkazy stránek společností, které se chovem sumečka zabývaj
www.mzanyas.cz/zivocisna-vyroba/sumecek-africky/
www.farmiafood.cz/blog/sumecek-africky-dobyva-ceske-kuchyne/
Škoda, že nebydlíme blíž 😀
25. 6. 2025 13:20
25. 6. 2025 13:09
kimlo: Pstruha ja najskôr potriem marinádou z olivového oleja, citróna a lyžičky korenia na ryby. Do brušnej dutiny dám kúsok byliniek- rozmarín, tymian, petržlenovú vňať a nechám asi hodinku marinovať. Zmiešam hladkú múku, červenú papriku a čierne korenie a v tejto zmesi pstruha obalím a vysmažím na panvici v oleji. Toho, čo je na obrázku som robila v teplovzdušnej fritéze. Na povrchu som ho pred prípravou vo fritéze ešte trošku postriekala olejom a do bruška som vložila k bylinkám kúsok studeného masla.
Ja som dostal pstruhy od kamaráta, rybára, chytené u nás na potoku. Piekol som ich v keramickom pekáči vo vyhriatej rúre pri 180st asi 10-12 min, podľa veľkosti. V bruchu mali zväzok medovky, tymiánu a ligurceka. Pridávam foto.
25. 6. 2025 13:08
25. 6. 2025 13:00
Předchozí 1 … 17 18 19 20 21 … 2674 Další