Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dnes uvařit?

My máme nadívané žampiony+ vařené brambory a čalamáda :-)

My si dáme repete ze včerejška-t.zn. Farmářský guláš a Fazolová polévka.:-p

Dnes povidlová omáčka s uzeným, knedlík:-p

My měli kuřecí řízečky s bramborovým salátem a kuřecí polévku s drožďovými knedlíčky:-p:-p

já měla sekanou a červené zelís brambory :-p

Tak, holky, já dělala dnes ke kachně přesně zelí od Babici, ale červené, zalila teplou vodou a bylo moc dobré, takže, jen pro vaši informaci;-)

Já používám vody obě, podle toho na co a zdá se mi, že je to úplně jedno, jen ta jíška v horké vodě se našlehá, do zmizení hrudek, ale to se musí rozpustit do hladka i při studené, jen se míchá kratší dobu;-)a to je snad jediný rozdíl. Víc používám horkou stejně tak, jak píše Merylas.:yes:

Dnes jsem zalila právě udělanou jíšku na polévku vařící vodou a zároveň jsem metličkou rychle prošlehávala a hrudky se neudělaly.

Maruško, teplou vodu do jíšky lze dát v tom případě, že se Ti podaří ji pak pořádně rozšlehat nebo spíš rozmixovat. A rady pana Babicy bych brala raději s rezervou.

Maruš, to je právě ono !!! :yes: Nemůžeme věřit všemu, někdy i receptům od kuchařů, opravdu se musí vyzkoušet, já někdy "pláču" nad receptem, který jsem uvařila a pak :-//;-( Ale nevadí, člověk se učí a někdy potřebuje silné nervy k tomu, aby pochopil, o co vlastně jde, jak ve vaření , tak v diskuzi. :-*:-)):yes:

pro Janku...jíška se dělá jedině se studenou vodou.Nevím,kde na to přišel,že s teplou:-D:-))

Krásné dopolko Já jsem dostala chut na brmborový salát s kaprem :-*který mně ještě zbyl z vánoc.. Tal si uděláme ještě jednou štědrovečerní hostinu:-D

A my Fazolovou polévku a Farmářský guláš s chlebíkem-mňam, už mám na to chuť.:-p

Už se na tom pracuje-smažený sýr se šunkou,vař.brambory+hodně zeleniny :-O :-*

Já jen se chci zeptat, včera v televizi radil p.Babica, jak udělat jíšku - zalít teplou vodou, kuchařky-knihy píší, studenou, aby se nedělaly hrudky :-? Jak se říká - babo raď :-// Já osobně dělám se studenou , tak nevím,už jsem četla komentáře v novinách - prý kuchaři pukají smíchem od jeho rad :-? Asi budeme muset vyzkoušet a potom hodnotit :-O;-)

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek