Vepřové měšce po kaplicku

Suroviny

Vepřová kýta - kulatější plátky
cibule
anglická slanina asi 10 dkg
mleté maso mix - 20-30 dkg
půl rohlíku
žloutek
rozmarýn
játra - 15-20 dkg (použila jsem drůbeží)
sůl
pepř
sádlo
hladká mouka na obalení
(množství je asi na 3 měšce, myšleno játra a ml. maso)

Postup přípravy receptu

  1. Kýtu si naklepeme na hodně tenké plátky, pokud možno do kulatého tvaru.

  2. Osolíme, opepříme.

  3. Mleté maso spojíme se žloutkem, troškou soli, rohlíkem a rozmarýnem.

  4. Játra si nakrájíme nadrobno a prudce restujeme na oleji.

  5. Na tenké plátky kýty pak navršíme mleté maso a na ně několik kousků restovaných jater. Maso si chytneme do obou rukou a snažíme se vytvořit malý měšec, který svážeme potravinovým provázkem, nebo režnou nití. Je lépe, když nám někdo pomůže, pokud nejsme zběhlí.

  6. Měšce si obalíme v hladké mouce a zprudka je ze všech stran osmahneme na oleji.

  7. Mezitím si na sádle uděláme tmavý, cibulový základ a restované měšce na něj dáme dusit.

  8. Zalijeme vývarem nebo vodou, asi do poloviny a dusíme doměkka.

  9. Během dušení je obracíme. Já jsem je dusila asi 25 minut, byly krásně měkké.

  10. Pak je vyjmeme a šťávu zahustíme asi lžící hladké mouky rozmíchané v troše vody. Povaříme a nakonec do zahuštěného základu přidáme kousek na kostičky nakrájené anglické slaniny. Podáváme s rýží, knedlíkem, hodí se i brambory.

Komentáře k receptu Vepřové měšce po kaplicku

Předchozí 1 2

Tématické fráze: veprové měšce vepřový měšec recepty z vepřového masa mesec měšec po kaplicku recepty na vepřove měšce kaplický měšec plněný vepřový měšec měšce z vepřového masa měšec z vepřového masa plněný měšec plněné vepřové měšce vepřové maso po kaplicku měšec maso po kaplicku plnene měšce měšce z vepřová kýta recepty vepřovy zavitek po kaplicku vepřovy měšec recept měšec z vepřové kýty recepty na měšce z vepřového masa