

Marinované kuřecí řízečky
4 porce Drůbeží maso 17 názorů
Suroviny
- 4 kuřecí prsní řízky
- Marináda:
- 1 vejce
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce solamylu
- 2 stroužky česneku (prolisované)
- 1/2 cibule (nakrájené najemno)
- 1 lžička hořčice
- sůl
- koření Adamovo žebro
- pár kapek maggi
- olej (na pánev)
- hladká mouka (na obalení)
Postup přípravy receptu
Kuřecí řízky si naklepeme a z uvedených surovin uděláme marinádu. Řízky do ní vložíme a necháme marinovat nejlépe přes noc.
Na pánvi rozehřejeme olej, řízky vyjmeme z marinády, obalíme je v hladké mouce a na pánvi opečeme z obou stran dorůžova.
Poznámka
Jistě znáte ten pocit, když stojíte bezradně nad syrovým masem a nevite co z něj uvařit. Já na ty prsní řízky zoufale koukala taky a tohle mě napadlo. Na světě byl nový recept a na stole chutný a rychlý oběd.
Směs koření Adamovo žebro je velice chutné a specificky voňavé, které nám maso příjemně ovonělo.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 530 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Marinované kuřecí řízečky
-
zdenka.s: Zdeničko
, moc děkuji za tak pochvalný komentář, určitě to bylo dobré i s tím tvým kořením
Přeji krásný celý rok a hodně úspěchu v kuchyni -
Moc dobré to bylo , u nás s hranolkama. Koření Adamovo žebro jsem neměla ,u našeho řezníka koupené "Dědovo koření s medvědím česnekem " ho nahradilo. A nedávala jsem cibuli.
Ivulinka má můj obdiv a nadarmo se neříká, že v jednoduchosti je krása.
Rozhodně stálice na našem jídelníčku -
Takto si predstavujem "Kráľovstvo nebeské."
-
ivulinka: Ivulinko to už je tak stará!!!!!!!
-
La Furi Roja:
moje 19cti leta dcera by mela konecne sourozence. Samo, ze by mohla
Dekuji -
Nemohla bych se k Vám, prosí, nastěhovat? Ty vaše jídla vypadají tak dokonale, že bych za ně snad i vraždila
-
-
Přidávám odkaz na koření http://www.levnekoreni.cz/m9%7Cg9%7Co91-Adamova-ze...
-
Paráda minutky miluji
a proto i 10. bodík uděluji
-
Super, marinád není nikdy dost
+9
-
Co dodat tohle nemůže nikdy zklamat,dávám bod
-
6.
-
Výborně, řízek je prostě řízek!
-
Jani
, pokud máš dobrou teflonku, tak ta lžička oleje postačí, ať Ti chutná.
Ještě donedávna jsem toto koření viděla na renykoreni.cz, já ho odtamtud mám, dneska jsem vám chtěla na to dát odkaz a já ho tam v jejich nabídce nenašla. -
Adamovo žebro nemám, ale nějak bych si poradila. Ovšem pohled na prsní kuřecí řízky je pro mne už opravdu nesnesitelný. Nikdy bych neřekla, že to řeknu, bylo to mé oblíbené maso. Jenže teď je to maso, které téměř denně upravuji na milion způsobů a někdy už si fakt nevím rady. Raději bych nejedla. Tady ta úprava se mi líbí, akorát nevím, jak to usmažím na jedné lžičce oleje. Ještě dám prsíčkům milost!
a tobě plus, Ivi