zavařování v troubě

Seřadit dle: Nejnovějšího Nejstaršího

Řadit: od nejnovějšího   od nejstaršího  

  • Daniela Daniela(neregistrovaná)

    Holky, můžete mi prosím někdo poradit? Zavařuju v troubě přesnídávky pro moji dcerku. Sladké jsou v pohodě, ale zeleninové mi nějak nejdou. Už druhou várku vyhazuju, přitom první byla v pohodě. Vždycky to jakoby začne kvasit a povolí se mi víčka. Myslíte, že to může být tím, že jsou sklenice moc naplněné:-S?

    Odpovědět

  • misza misza(neregistrovaná)

    Spagetko díky to je super, ještě jsem nezavařovala a vím, že k tomu dříve či později dojde;-):-) Takže jsem si to uložila:yes:

    Odpovědět

  • Na zavařování je sice ještě brzy, ale dostala jsem toto mailíkem, tak to sem dám, třeba jako inspiraci na letní a podzimní "řádění" v kuchyni ;-)

    příloha 1: tipy_pro_zavarovani.doc

    Odpovědět

  • Špagetko, já jen napsala, že tady je recept na zavařování horkovzduchem a já jsem ho sem nedala. Já zavařuju klasicky v hrnci a když mám malé množství, tak v mikrovnce. A právě proto, že si taky myslím, že používat horkovzduch je dražší, tak jsem si myslela, že by tu mohly být i zavařovací časy na obyč troubu.

    Odpovědět

  • Hella - nevím, je to můj názor, ale není zbytečné zavařovat při horkovzduchu? Myslím tím, že se snad u každé horkovzdušné trouby dá ten ventilátor vypnout ne? A šetří to i penízky, ale pokud jsou typy, které to neuměj jinak než horkovzduchem, tak se omlouvám:-8, já měla vždycky jak ventilátor tak normální vrchní i spodní ohřev ;-) a zavařuju bez ventilátoru.

    Odpovědět

  • Gábino, vždyť píšu, že je tady recept na zavařování v horkovzdušné troubě. Ale normální trouba je něco jiného - tam jsou přece jiné časy zavařování. A až někdo bude v létě hledat čas po který má zavařovat třeba jahody, tak asi mu hned nedojde, že má hledat recept Zavařování třešní.
    Jen bych touto drobností chtěla apelovat na všechny, které zadávají recepty, aby - až budou zadávat název receptu - se na něj kriticky podívali, zda bude při vyhledávání výstižný.

    Odpovědět

  • recept na zavařování v troubě je taky tady http://www.toprecepty.cz/recept/1727-tresnovy-komp...

    Odpovědět

  • Špagetko, měla bys to sem dát jako samostatný recept, tady ty časy zavařování zapdnou. To je věc, kterou teď v zimě málokdo potřebuje a v létě to tu lidi budou hledat. Už je tady zavařování v horkovzdušné i mikrovlné troubě a tohle tady chybí.

    Odpovědět

  • Holky, děkuju moc za rady

    Odpovědět

  • Zdeni, já zavařuju v troubě tak, že sklenice dám na utěrku do pekáče s vodou a vždycky stejný druh - t.zn - kompoty 20 min. při 85°C, ovoce ve vlastńí šťávě 35 min. při 85 °C, pokud steriluju džemy a marmelády - tak 10 min při 85°C - ale já je v 95 % případech nesteriluju.
    Hougby v nálevu - 30 min při 90 °C, směs hub v tuku - 50 min. při 100°C a druhý den znova

    Jinak vždycky do vychladnutí otáčím sklenice na víčko ;-)

    Odpovědět

  • Zdeni, jak co! Já zavařuji celý život v troubě. Když ji máš dobře vyhřátou, taky by stačila tak půlhodina, nevím, já se vždycky dívám, jak to vypadá, aby to nebylo rozvařené, okurky scvrklé a pod.

    Odpovědět

  • Jak dlouho se zavařuje v troubě ? Prosím, poraďte.

    Odpovědět


Váš komentář se na stránkách zobrazí až po jeho ověření kliknutím na odkaz v emailu, který vám ihned zašleme na vyplněnou emailovou adresu. Z daného počítače poté můžete psát další komentáře bez ověření.


Chcete si povídat? Přispějte do diskuze

Zapomněl/a jsem heslo