

Bulky se sýrem
Suroviny
- 450 ml vody
- 90 g oleje
- 2 lžičky cukru
- 3 lžičky soli
- 840 g hladké mouky
- 30 g droždí
- tvrdý sýr (na posyp - nejlepší je obyčejný s 30% tuku)
Postup přípravy receptu
Z vody, trochy cukru, mouky a všeho droždí (vše z připraveného, odváženého množství) umícháme kvásek, který necháme asi 20 minut kynout.
Pak přidáme ostatní suroviny a vymísíme těsto, které necháme v teple nakynout (cca 60 minut).
Vykynuté těsto vytáhneme, propracujeme, rozdělíme na díly (dělala jsem bulky větší, měla jsem jich 12) a z každého dílku uděláme bulku.Uložíme je na plech, svrchu je trochu zploštíme a necháme nakynout.
Pak potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme strouhaným sýrem a upečeme ve vyhřáté troubě (190-200°C/15-20 minut podle velikosti bulek a výkonu vaší trouby).
Těsto je určeno pro velké pekárny, do menších je třeba množství surovin upravit.
Poznámka od kuchařky
Nebojte se sýr nasypat hned, před pečením, nespálí se - pouze hezky na bulce rozteče.
Bulky jsou dobré a vláčné i tři dny, ovoněné i ochucené sýrem....
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bulky se sýrem
-
ferda30:
těší mě, že chutnají - tohle byl vlastně asi můj první recept, který jsem si dala dohromady a bulky jsme pekli opravdu velice často.
-
Jméno pekařky je pro mě zárukou kvality:) opět jsem nebyla zklamaná, naopak nadšená!! Bulky jsou luxusní!! Zkusím i rohlíky, těsto je super! Děkuji cathleen;)
-
mňáám, moc hezká fotečka
-
bberi: díky, to jsem moc ráda
-
Výborné, pekla jsem z poloviční dávky, udělala jsem 8 kousků, i druhý den byly moc chutné.
-
bunicova.hana:
to mě těší!
-
uzasne , diky za recept , hned jsem je musela pect znovu
-
Jsou výborné....
-
Vynikající
-
Coleta
Díky za info -
maja f: Nejsem sice autorka, ale bulky peču pravidelně. Olej můžeš klidně použít, jen pozor na to, že je aromatický a někumu to může vadit na chuti. Já osobně ho z důvodu jeho aroma používám velmi málo. Jinak já dávám do těsta 100 g oleje, zdají se mi ještě lepší.
-
Krásný den vinšuji,
mohla bych použít olivový olej?
Děkuji -
Ivi, pro velký úspěch dnes opět napečeno, vyšlo to na 16 ks a co ti mám povídat - už skoro nejsou
Máme tu na prázdninách synovce a do toho to padá jak do bezedné jámy
Jediný, co jsem trošku upravila - nedávám strouhaný sýr, ale pěkně plátek tvrdého sýra v kuse, nějak se mi to líp olupuje
-
Cathleen, tak jsem se konečně dostala k provedení bulek. Jsou úžasné, dělala jsem z 2/3 dávky a měla jsem jich 10 ks, dokonce jsem těsto odvažovala, abych je měla stejné
S těstem se krásně pracuje, je vláčné, nelepí se. Prostě super recept, vhodný i pro začátečníky. Takže +47.
-
Včera jsem bulky upekla. Měla jsem co dělat, abych je uchránila, aby stihly aspoň vychladnout
Moc díky za super recept, určitě budu dělat častěji, syn má sýrové pečivo nejraději
Dávám bodíka