Žemle
Žemle (oblastně bandur nebo bandor) je menší pečivo ze světlého nekořeněného pšeničného těsta, které má podlouhlý tvar, uprostřed rýhu, a je na povrchu nesolené.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Žemle (oblastně bandur nebo bandor) je menší pečivo ze světlého nekořeněného pšeničného těsta, které má podlouhlý tvar, uprostřed rýhu, a je na povrchu nesolené.
Mangu se často říká ovoce bohů. Pochází z Indie, dále se pěstuje v Asii, Brazílii a Mexiku. Plod je… Číst dál
Mangold je zelenina pocházející ze Středomoří. Chutná podobně jako špenát, vzhledem je barevnější.… Číst dál
Marakuja, mučenka jedlá, je teplomilný popínavý druh mučenky. Pěstuje se v mnoha zemích, např. v… Číst dál
Už jste ochutnali osvěžující koktejl Margaritu? Podává se ve sklenici na stopce a připravíte si ji… Číst dál
Marinování je určitý postup, kdy se potraviny, většinou určené k tepelnému zpracování, nakládají do… Číst dál
Marmeláda je vyráběna z lokálních ovocných plodů, a vzniká vařením a želírováním ovocné dužiny,… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál