Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní

dvevtroube Kuchařka: dvevtroube

Doba přípravy: 1,5 hodiny 30 porcí Moučníky , Drobné pečivo 19 názorů

Suroviny

Suroviny na těsto:
225 g hladké mouky
1 lžíce moučkového cukru
2 žloutky
125 g změklého másla
75 ml smetany ke šlehání
špetka soli
Náplň:
100 g mletých vlašských ořechů
65 g moučkového cukru
1 bílek
1 lžičky vanilkového extraktu (1 vanilkový cukr)
Recept si zatím oblíbilo 25 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy jsem nasypala hladkou mouku, moučkový cukr, žloutky, máslo, smetanu, špetku soli a rukou jsem vypracovala nelepivé těsto. Pomoci si můžete robotem a zpracovat těsto v něm. Hotové těsto jsem zabalila do potravinářské fólie a uložila na 30 minut do lednice.

  2. Mezitím jsem si připravila ořechovou náplň z mletých vlašských ořechů, moučkového cukru, bílku, lžičky vanilkového extraktu a vše jsem spojila tak, aby vznikla tužší hmota. Pokud by byla hmota řídká, přidejte ořechy. Hotovou náplň jsem uložila do lednice.

  3. Odpočaté těsto jsem si zvážila a rozdělila ho na 5 dílů a každý vytvarovala do koule. Těsto jsem rozválela dokulata na tloušťku asi 3 mm. Nožem jsem vykrájela trojúhelníky.

  4. Na každý trojúhelník jsem dala ořechovou náplň a kraje těsta jsem potřela bílkem.
    Rohy trojúhelníky a zadní okraj jsem přehnula na náplň a srolovala a vytvarovala jsem rohlíček. Okraje rohlíčku jsem stiskla mezi prsty, aby se těsto spojilo.

  5. Hotové rohlíčky jsem dala na plech vyložený pečícím papírem, potřela je rozšlehaným vajíčkem a dala jsem je péct do předehřáté trouby na 180°C . Pekla jsem je 20 minut dozlatova.

  6. Rohlíčky jsem posypala moučkovým cukrem.

  7. Malý tip pro vás - Pokud vydržíte rohlíčky nesníst hned po upečení, druhý den si na nich pochutnáte ještě víc.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 818 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní

  • mtvrdikova mtvrdikova

    Včera jsem pekla a jsou vynikající:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • dvevtroube dvevtroube(autorka receptu)

    Coleta: Ano, ano, v poradku. Ja take dekuji za inspiraci :-) :yes:

    Odpovědět

  • Coleta Coleta

    dvevtroube: Mám raději menší kousky, ale to je na každém, ne? Já nikomu nevyvracím žloutek nebo vajíčko, ať si každý dělá, jak je zvyklý. Jen jsem chtěla napsat jinou zkušenost a o tom snad komentáře jsou? Nebo se mýlím?

    Jinak díky za inspiraci.

    Odpovědět

  • dvevtroube dvevtroube(autorka receptu)

    Coleta: Super nápad potřít rohlíčky rumem s máslem. To dělám u buchet, vyzkouším i tady :-) :yes:
    Rohlíčky jsem nepotírala žloutkem, ale rozšlehaným celým vajíčkem a žádná krusta se nevytvořila.
    Jinak rozdělení na 5 dílu a vykrojení 6 trojúhelníčků mi přišlo, že jsou rohlíčky pořád rohlíčky, ale to už je na každém ;-).

    Odpovědět

  • Coleta Coleta

    1974andrea: Ahoj, tak jsem pekla třetí těsto. Dobře se s ním pracovalo, ale musí se pracovat poměrně rychle a trochu podsypat. Kdo bude zkoušet prvně, doporučuji si těsto udělat již večer a nechat odležet přes noc. Pak celé těsto zvážit a přesně rozvážit na šest dílů. Budete tak mít relativně stejně velké rohlíčky. Já jsem tedy vyválený kulatý plát těsta rozdělovala na 8 dílů. V případě rozkrájení plátu na 6 dílů se mi zdály rohlíčky velké.

    Po vyndání z trouby (ještě horké) jsem je potírala přepuštěným máslem s rumem. Potírání žloutkem nedoporučuji, žloutek udělá na rohlíčkách krustu.

    Nádivku jsem dělala ořechovou,ale jinou, tzv. "vařenou". Díky za recept.

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    bystrouska: To jsou ty věci mezi nebem a zemí !:-D

    Odpovědět

  • bystrouska bystrouska

    Krásný podvečer :-K, dneska jsem rohlíčky upekla, místo šlehačky jsem dala zakysanku (150g) a na náplň jsem umlela 200g ořechů, ostatní poměry surovin jsem ponechala. Rohlíčky jsou fakt výborný :yes:, jestli budou zítra lepší to bohužel nezjistím :-O :-D.

    Odpovědět

  • janatka janatka

    Coleta: Cukr jsem nedávala žádný. Je dostání v " Penny" , v " Lidlu". Určitě vyzkoušej podle andrejky, má vynikající recepty.

    Odpovědět

  • Coleta Coleta

    1974andrea: Díkyzkusím. Ta náplň z 20dkg ořechů nebude nadbývat?

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Coleta: Zkus podle mého třetího receptu v odkazu, se zakysanou smetanou ;-) https://inkitchenopen.blogspot.com/2015/11/martins...

    Odpovědět

  • Coleta Coleta

    A kolik jsi dávala cukru? A bez vajíčka? Creme fraiche je k dostání , ve kterém obchodě? Chci je také vyzkoušet. Díky

    Odpovědět

  • janatka janatka

    Mám upečeno jen jsem dala creme fraiche místo smetany. Plněno makovou, tvarohovou a ořechovou náplní. Dala jsem 400 g hladké mouky, 250 g hery (másla), a creme fraiche - nic víc, nic míň. Krásně se pracovalo s těstem, jsou vynikající.:yes:;-)

    Odpovědět

  • Jirina Marie Jirina Marie

    Děkuji za výborný recept! Je rychlý a moc dobrý!:-)<3:-*:-K:-:yes:

    Odpovědět

  • dvevtroube dvevtroube(autorka receptu)

    dvevtroube: Tohle testo bych spise prirovnala ke krehkemu testu.

    Odpovědět

  • dvevtroube dvevtroube(autorka receptu)

    Olga Urvalkova: Prasek do peciva tam nepatri.

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: ořechové rohlíčky svatomartinské rohlíčky ořechová nádivka do rohlíčků nekynuté rohlíčky rohlíky s ořechovou náplní recept na ořechove rohličky orechove rohlicky recept nekynutè rohlíčky s ořech.náplní bratislavske rohlicky nekynute nejlepsi youtube martinské rohlíčky 65 dkg mouky 1 smetana na šlehání onekynuté ořechové rohlíčky rohlíčky s náplněma nekynute rohlicky sorechovoz naplni rohlíčky plněné ořechy ořechová nádivka recept ořechová náplň nekynuté tvarohové rohlíčky orechova napln do rohlickuu nekynuté rohlíčky ze špaldové mouky youtube rohlíčky ze zakysané smetany

Zapomněl/a jsem heslo