Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněné papriky

Plněné papriky mletým masem jsou tradičním pokrmem, který si oblíbila řada domácností. Tento pokrm spojuje šťavnaté papriky s chutným mletým masem, které je dochucené kořením. Papriky jsou lahodně měkké a plné intenzivních chutí, ideální jako hlavní jídlo.

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lenka

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie666 kJ /
159 kcal
Bílkoviny7,80 g
Tuky0,36 g
Vláknina10,80 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 30 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy25,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso osolíme, opepříme, promícháme s vejcem (případně ochutíme, jak jsme zvyklí) a plníme do rozkrojených, umytých paprik. Krok 2: Do většího hrnce pokrájíme cibuli, přidáme lžíci sádla. Cibulku orestujeme dožluta (ne spálit, omáčka by nahořkla!). Přidáme naplněné papriky, zalijeme vodou a dusíme asi půl hodiny. Krok 3: Potom papriky a hrubé kusy koření vyndáme na talíř, do vývaru přilijeme rajčatový protlak, smetanu do omáčky a provaříme. Krok 4: Omáčku nalijeme do mixéru a rozmixujeme. Dochutíme solí, cukrem a octem. Zahustíme hladkou moukou nebo instantní světlou jíškou. Krok 5: Povaříme a vrátíme plněné papriky na prohřátí.

TIP: Jak připravit plněné papriky s rajskou omáčkou - rady a tipy

Zveřejněno 22. 3. 2008

Poznámka autorky lenka

Jako přílohu podáváme houskové knedlíky nebo rýži.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné papriky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jm5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné papriky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jm5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Ahoj v položce surovin jsem našel složku koření Nevím co si pod tím mám představit když potom jsou tam jednotlivé dílčí koření vyjmenovaná a hned v prvním díle postupu přidáme koření no tak to mi řeknete jaký teda

Fakira: To slovo "koření" se tam asi vyskytlo omylem, protože vekeré koření je tam dále vyjmenováno. Děkuji za upozornění a recept upravím.

Dělám téměř stejně, dali jsme si k tomu rýži. Přidala jsem foto..:-K

jarda Kadic:Náplň není tuhá ani trochu, to snad je jasný že musí být víc vepřového.Já tady ale nechci diskutovat na toto téma.

Ivana Ch: Pokud dáš o hodně víc vepřového,než hovězího,tak by to šlo.Ale pokud dáš jedna ku jedné,pak je ta náplň dost tuhá,ale je možné,že to tak máte rádi;-)

jarda Kadic:Já nedávám ani rýži ani namočenou housku, plním jenom ochuceným mletým masem, vepřovým masem s troškou hovězího. Papriky dělám pouze na šťávě a k nim brambarovou kaši. Dělám to takhle už skoro 50 let a každému to u mě chutná.

zuzajda: Já tam zase dávám trochu namočené housky.Samotné maso jsem ještě ani neslyšel,že by,se dávalo,vy dvě jste asi kuchařky!To byste asi i sekanou dělaly jen z masa?:no::no:

Taky mi přijde rýže jako výplň papriky a náhražka masa jako pěkná pitomost, proč budu mít rýži jako přílohu a ještě navíc v mase. Proč teda rovnou nenaplnit papriky jenom rýží :yes:

Rýže je lepší jen jako příloha. Přidávat jí do náplně mi vždy připomene školní kuchyni, kde jí bylo víc, než masa.

Stanislav: Čerstvá rajčata jsou samozřejmě lepší,navíc,když jsou zrovna utržená! Dnes jsem taky dělal papriky,a do náplně přidal 150 g nastrouhaneho Ementálu,tož jsem zvědavý,jestli tam bude znát;-);-);-)

Stanislav 28. 8. 2012 09:46
Dobrý den, taky to dělám s rýží akorát tam nedávám protlak a vodu ale jenom čistou štávu vylisovanou z povařených rajčat - které si pěstuji na zahrádce:-)

Vážené kucharinky, já to mleté trošku nastavuju varenou rýží, ne moc, jen tak 2 polévkové lžíce.Teď zrovna koukám do příspěvků,a nejsem sám, kdo to dělá,(drobenka) ale když jsem to po dlouhé době na té klávesnici naklofal, tak to tady nechám, bude nás víc, nebudeme se bát vlka nic..Zdravim.

EHM...nějak mi z receptu v postupu zmizela rýže????:-//

Vynikající!!!!:yes::yes::yes::yes:

dělala jsem to z hovězího mletého,a příště to určitě minimálně smíchám s vepřovým jak píšeš:-,protože to bylo tvrdé a suché:-( a nedusila jsem to ale pekla:yes:

U nás sa robí paradajková omáčka na sladko, takže plnené papriky vyzerajú takto : http://www.toprecepty.cz/recept/2613-plnena-paprik...

Tématické fráze:
plněné papriky, plněné papriky, plněné papriky mletým masem, plněná paprika, plněné papriky recept, plněné papriky recept, recepty.cz plněná paprika, plněný papriky, recept na plněné papriky, náplň do plněných paprik, náplň do paprik, plněné papriky mletým masem a rýží, papriky recepty, plněné papriky masem, plněné papryky, recepty z paprik, plnenepapriky, paprika plnena, recept plněné papriky, recept plněné papriky

Suroviny:
paprika čerstvá zelená, maso mleté mix, sůl, pepř mletý, vejce, majoránka, protlak rajčatový, smetana, cibule, bobkový list, pepř celý, tymián, sádlo, cukr, sůl, mouka

Přidat fotografie receptu