Plněné papriky

lenka Kuchařka:

Mleté maso 15 názorů

Přidat další fotografii
54
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Suroviny

4 kusy zelené papriky -sladká
mleté hovězí maso
mleté vepřové maso
sůl
pepř
koření
vajíčko
rajčatový protlak
smetana (12%)
cibule
bobkový list
pepř celý
tymián
sádlo
rýže (houskový knedlík)
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Do většího hrnce si pokrájíme cibuli, přidáme lžíci sádla, koření.

  2. Cibulku orestujeme dožluta, ne spálit, omáčka by nahořkla! Přidáme naplněné papriky a zalijeme vodou a dusíme.

  3. Náplň do paprik: mleté maso , hovězí i vepřové,dohromady asi půl kg smícháme s vajíčkem, solí, pepřem majoránkou nebo provensálským kořením.

  4. Vše promícháme a plníme do rozkrojených, umytých paprik.

  5. Dusíme asi půl hodiny,papriky vyndáme na talíř, také hrubé kusy koření, přilijeme jeden rajčatový protlak a smetanu do omáčky (12%).

  6. Dobře promícháme nebo nalijeme do mixéru a rozmixujeme. Dochutíme solí a nebo cukrem,octem.

  7. Zahustíme hladkou moukou,asi 3lžíce anebo světlou jíškou od Doktora Öetkera. Povaříme a vrátíme plněné papriky na prohřátí.

Poznámka

Jako přílohu podáváme houskové knedlíky nebo rýži.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Plněné papriky

  • Ivana Ch Ivana Ch

    jarda Kadic:Náplň není tuhá ani trochu, to snad je jasný že musí být víc vepřového.Já tady ale nechci diskutovat na toto téma.

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Ivana Ch: Pokud dáš o hodně víc vepřového,než hovězího,tak by to šlo.Ale pokud dáš jedna ku jedné,pak je ta náplň dost tuhá,ale je možné,že to tak máte rádi;-)

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    jarda Kadic:Já nedávám ani rýži ani namočenou housku, plním jenom ochuceným mletým masem, vepřovým masem s troškou hovězího. Papriky dělám pouze na šťávě a k nim brambarovou kaši. Dělám to takhle už skoro 50 let a každému to u mě chutná.

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    zuzajda: Já tam zase dávám trochu namočené housky.Samotné maso jsem ještě ani neslyšel,že by,se dávalo,vy dvě jste asi kuchařky!To byste asi i sekanou dělaly jen z masa?:no::no:

    Odpovědět

  • zuzajda zuzajda(neregistrovaná)

    Taky mi přijde rýže jako výplň papriky a náhražka masa jako pěkná pitomost, proč budu mít rýži jako přílohu a ještě navíc v mase. Proč teda rovnou nenaplnit papriky jenom rýží :yes:

    Odpovědět

  • danča danča(neregistrovaná)

    Rýže je lepší jen jako příloha. Přidávat jí do náplně mi vždy připomene školní kuchyni, kde jí bylo víc, než masa.

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Stanislav: Čerstvá rajčata jsou samozřejmě lepší,navíc,když jsou zrovna utržená! Dnes jsem taky dělal papriky,a do náplně přidal 150 g nastrouhaneho Ementálu,tož jsem zvědavý,jestli tam bude znát;-);-);-)

    Odpovědět

  • Stanislav Stanislav(neregistrovaný)

    Dobrý den, taky to dělám s rýží akorát tam nedávám protlak a vodu ale jenom čistou štávu vylisovanou z povařených rajčat - které si pěstuji na zahrádce:-)

    Odpovědět

  • jarda49 jarda49(neregistrovaný)

    Vážené kucharinky, já to mleté trošku nastavuju varenou rýží, ne moc, jen tak 2 polévkové lžíce.Teď zrovna koukám do příspěvků,a nejsem sám, kdo to dělá,(drobenka) ale když jsem to po dlouhé době na té klávesnici naklofal, tak to tady nechám, bude nás víc, nebudeme se bát vlka nic..Zdravim.

    Odpovědět

  • Aneta Aneta(neregistrovaná)

    EHM...nějak mi z receptu v postupu zmizela rýže????:-//

    Odpovědět

  • Markét Markét(neregistrovaný)

    Vynikající!!!!:yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • supina supina

    dělala jsem to z hovězího mletého,a příště to určitě minimálně smíchám s vepřovým jak píšeš:-,protože to bylo tvrdé a suché:-( a nedusila jsem to ale pekla:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    U nás sa robí paradajková omáčka na sladko, takže plnené papriky vyzerajú takto : http://www.toprecepty.cz/recept/2613-plnena-paprik...

    Odpovědět

  • Drobenka Drobenka

    Dělám podobně plněnou papriku jak Lenka. Jenom do mletého masa přidávám uvařenou rýži. Pak již vše podle receptu. Plněnou papriku dělám ve velkém hrnci. Plním 10 - 12 paprik.:-8 Máme rádi, když je paprika trochu pálivější.;-) Omáčka pak má výbornou chuť. Vyzkoušejte jako přílohu bramborovou kaši a budete se olizovat.:-p Dávám bodík.

    Odpovědět

  • vybusna vybusna

    ja vzdy do mleteho masa na plnenu papriku, pridam aj dusenu cibulku.....pride mi to take vonave.

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo