Fajitas
Fajitas je jídlo mexických rančerů, kteří žili na západě Texasu. Hovězí nebo i kuřecí maso se… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Fajitas je jídlo mexických rančerů, kteří žili na západě Texasu. Hovězí nebo i kuřecí maso se… Číst dál
Kulatá plec z hovězího masa se svým tvarem podobá pravé svíčkové. Pérko je křehký váleček masa, ze… Číst dál
Známe mnoho druhů fazolí. Zatímco hrášek můžeme konzumovat syrový, fazole v tomto stavu jsou… Číst dál
Feferonka je silnostěnná kulatá paprika, má výraznou červenou barvu, nízkou pálivost a je velmi… Číst dál
Fenykl obecný je významná kořenová a léčivá rostlina, která má široké využití jak v kuchyni, tak v… Číst dál
Fermentace (kvašení) je přeměna organických látek (nejčastěji sacharidů) způsobená enzymatickou… Číst dál
Feta je bílý sýr původem z Řecka. Je vyrobený z ovčího a kozího mléka, v poměru 70 % a 30 %. Více… Číst dál
Fíky jsou plody fíkovníku smokvoně, vyžadují velmi teplé a slunné polohy k pěstování. Největším… Číst dál
Filé je vykostěný řez nebo plátek masa či ryby. S takto opracovanou surovinou se setkáváme často v… Číst dál
Filírování je krájení masa na velmi tenké plátky, většinou o rozměru 0,5 - 1 cm. Jedná se o maso… Číst dál
Flambování je polévání hotového pokrmu kvalitní lihovinou a následné zapálení. Nejčastěji se… Číst dál
Flank steak je steak z hovězího pupku, přesněji ze spodního šálu, a říká se mu zrcátko. Základem je… Číst dál
Foie gras je kontroverzní pochoutka. Jedná se o ztučnělá játra vodních ptáků, nejčastěji hus a… Číst dál
Fondán je cukrovinka z cukerné hmoty s jemnou krystalickou strukturou. Je vyroben z cukru, vody,… Číst dál
Fondue je pokrm ze sýru, který se roztaví nad ohněm. Považuje se za švýcarské národní jídlo.… Číst dál
Pravé francouzské brambory se připravují ze syrových brambor. U nás většinou z vařených - do… Číst dál
Tato polévka nepochází z Frankfurtu, ale název dostala podle frankfurtských párků, které se do ní… Číst dál
Frapování je ochlazování skleniček ledem. Led se vloží do skleničky a krouživým pohybem se tato… Číst dál
Frappé patří mezi nejlahodnější ledové kávy. Slovo frappé pochází z francouzštiny, ve významu… Číst dál
Frgál jee sladký koláč z kynutého těsta, tradičně pečený na Valašsku. Měl by mít průměr 30 cm.… Číst dál
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Těhotnej kuchař radí, jak udělat z oschlého koláče znovu lahůdku. Stačí jen máslo, voda a pánev, říká slavný influencer
Falešný řízek ze sírovce: Chutná jako kuře a nebude vás stát ani korunu. Takhle snadno se připravuje
Souboj na talíři live: Na gastro show v Praze ochutnáte grilovaný morek s tatarákem i krém z říčních raků