Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Komentáře uživatele edimei

Moje babička, pokud měla větší pečení, dávala maso večer do trouby a ráno jen dotahovala a dochucovala. Bylo to pro ni přirozené a ani nepotřebovala vznešený název. Já pokud mám delší pečení (husy kachny skopové a hovězí), tak ho nechávám na chladnější období. Navečer nachystám maso a šoupnu do trouby, pak zatopím v kachlových kamnech a topím tak do jedenácti, než jdu spát. Ráno jen sundám vršek pekáče a zase zavřu. Před poledne se všechno jen dohřeje a dochutí a je oběd. Přes horké léto, pokud není možno jinak, dokážete totéž, s trochou snahy na zhruba 120 až 150 °C , v elektrické troubě, ale není to ono. Má to ovšem, dvě obrovské vady . Pokud vám voní husa celou noc z trouby, slabší nebo hladoví jedinci , nemůžou spát. A vyndat ráno husu z trouby, odejít pracovat a vrátit se před polednem, je strašná forma mučení.