Pikantní pomalu pečené koleno

mika59 Kuchařka: mika59

Vepřové maso 3 názory

Suroviny

1 větší koleno (1,5-2kg)
marináda
4-5 lžic oleje
1 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce harissy nebo jiné pálivé pasty
1 lžíce kečupu
1 lžička koření na vepřovou pečeni
5 stroužku utřeného česneku
2 větší nakrájené cibule
šťáva z půlky citronu
1/2 lžičky hnědého cukru
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Marinádu pořádně smícháme, aby se vše spojilo.

  2. Omyté a osušené koleno důkladně pomažeme marinádou a snažíme se vetřít do každého místečka.

  3. Uzavřeme do dózy a necháme v chladu odpočívat klidně dva dny.

  4. Před pečením vyhřejeme troubu na 200 °C Koleno podlijeme vodou, vývarem nebo pivem smíchaným se zbytkem marinády.

  5. Necháme 15 minut zapéct, potom stáhneme troubu na 100 °C a pečeme přikryté 6-6,5 hodiny. Občas polijeme výpekem. Před koncem pečení odkryjeme, zvýšíme teplotu a dopečeme na barvu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 194 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pikantní pomalu pečené koleno

Tématické fráze: marináda na pečené koleno pomalu pecene veprove koleno vepřové koleno pečené v pikantní marinádě pomalu pečené uzené koleno marináda na pečené vepřové koleno marináda na koleno vepřové koleno v pikantní marinádě pečené vepřové koleno v sáčku pečené koleno v sáčku pomalu pečená vepřová kolena vepřové koleno pomalu pečené pecene koleno pikantní vepřové koleno uzené koleno pečené pomálu pikantní koleno marinady na pecene koleno vepřové koleno pečené pomalu pečené vepřové koleno pomalu pečené marinády na koleno koleno pečené v sacku

Zapomněl/a jsem heslo