Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Komentáře uživatele Fijajda

Vynikajici napad. Jen ja jsem pouzila klinky goudy, krolewskeho a nivy. Sýry jsem davala kazdy samostatne. Nejvice chutnala niva. Moc dekuji za opravdu genialni napad, recept slavil velike úspěchy

Jidlo meho detstvi ... Zcela bezne jidlo pres tyden-maso bylo jen v nedeli. Bazalka tehda nebyla. Uvarit fazole s uzenym nebo kozkou ze speku. zahustit jiskou s cibuli a spekem. Dochutit majorankou, peprem, soli, cukrem a octem. K tomu opect burta a voli oko. A nejdulezitejsi doplnek je cerstvy krupavy chleba♥️

Kazdy ma sve domaci recepty a tradice... Muj otec - porybny - nejedl jinou rybu, nez kapra... Max vzal na milost amura. Kapr musel mit vzdy max 2,5 kila. Rikal mu mandlovy... Maso bylo belistve a na brisku svetle hnede. Zkratka mlady kaprik, ne stoleta velryba. Maso super, ale milion malinkatych kosti. Pokud neumite jist rybu a najit kosti, je to problem. Ale nikdy nesmrdel bahnem a nikdy nebyl nalozeny v mleku, nedej boze v cesneku... Nikdy jsme ani nepouzivali citron. Na smazenem mi to prijde divne... Maso i s kuzi naporcovat na dily a 24 hod dopredu nalozit do soli a do lednice. Pak omyt, osusit a obalit. Sup na sadlo a pridavat spaliky mrkve, pokud mate hodne porci. Protoze mame doma rizkare, tak rizky i ryby na chleba do pekace a nechat dojit v troube, jen proste dohrat. A hned na talir. Ale s kuzi. Bez kuze to bude opravdu jen sucha treska:-( P.S.: bramborovy salat jime doma uz nekolik desetileti z Moravanky. Varena mrkev s bramborem nam nechutna🙈 🤣

Lis na cesnek je myslen ten maly na 1 strouzek cesneku, nebo ten vetsi ctverec, ktery pouzivam na varenou zeleninu, kdyz nechci mixovat?