

Skořicové cukroví z lisu na česnek
Suroviny
- 100 g moučkového cukru
- 250 g hladké mouky
- 200 g másla
- 1 vejce
- 2 sáčky vanilkového cukru
- 2 kakaové pudinky
- 1,5 - 2 lžíce skořice
Postup přípravy receptu
Uhněteme těsto, necháme v lednici cca hodinu odležet a pak malé kousky prolisujeme přes lis na česnek.
Dáváme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě při 165°C cca 8 minut.
Poté posypeme cukrem se skořicí. Necháme odležet zhruba 14 dní.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Skořicové cukroví z lisu na česnek
-
jaroslavabrezovjakova: Já pekll loni poprvé a s pudingem, nijak jsem neexperimentoval a byly výborné. Dneska si to jdu zopakovat.
-
Tak teď nevím, dát tam ten puding, nebo nedávat, že to je tvrdé?
-
Alena: spíš solamyl a kakao - dle váhy 2 pudinků
-
Alena:nie
-
Alena:To nevím,spíš jde o složení pudinku...
-
je možné dát místo pudinkového kakaového prášku kakao?
-
Díky za tip, upečeno a mňáááám. Budu je zařazovat určitě už každej rok do vánočních mňamek.
-
-
Zajímavé, jednoduché a dobré
. Fotečka a bodík +11
-
Skořicové cukroví
-
Jana+3lumpici:
Nakonec jsem nechala těsto odležet do druhého dne v lednici a předpis už pak nečetla. Takže jsem "jen" upekla a neposypala cukrem se skořicí. Přesto je to VÝBORNÉ!!!!!! -
cukroví jsem dělala už před 2.roky a loni jsem vylepšila vloženou mandlí a řeknu vám, pokrm pro bohy ...
-
Jana+3lumpici:
dávám další... -
Už se těším, až letos vyzkouším, ale.. Na posypání je další cukr se skořicí, nebo se odloží část z rozpisu? Dávám bodík
-
dávám bod ,opravdu výborné a přitom jednoduché
-
katie11: pokud dobře a pečlivě lis umýváš tak neee