Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Komentáře uživatele Hanline

Jitka: Ahoj Jitko, taky se mi to stalo. Jakmile jsem kolac otocila, jablka nedrzela na miste. Po vychladnuti to bylo lepsi.
Bylo to z duvodu, ze jablka obsahovala hodne stavy. Jakmile jsi je pridala ke karamelu a nechala je chvili dusit, z karamalu a jablek se stala ridka stava..
Muzes se tomu vyvarovat tak, ze kolac opravdu peces 40-45 minut, dokud to testo zvladne a tim se stava zredukuje a zacne opet karamelizovat.
Druha moznost je ta, kterou vsem doporucuji, ze si jablicka bokem na panvi a masle trosku osmazis a podusis, max 10 minut, at ti velmi nezmeknou. Nasledne jablicka prednas ke karamelu a tak se zbavis prebytku stavy, ktera dela neplechu. Cast stavy ale ke karamelu pridej, at to zustane stavnate. Snad jsem ti pomohla..;-)

Mam dotazek,

koukla jsem na vic receptu ohledne buchty "rafaelo" a vsude pisou, ze se tam pridava jeste pul hrnku oleje. Ja ho tam podle tohoto receptu nedala.. co je lepsi? diky za info. :]

Naposledy jste si prohlédli