

Buchta Rafaelo
Suroviny
- 2 vejce
- 2 vanilkové cukry
- 1 hrnek moučkového cukru + 1/2 hrnku moučkového cukru
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek vlažného mléka
- 1 hrnek kokosu
- 1 prášek do pečiva
- 1 šlehačka
Postup přípravy receptu
Vejce, 1 vanilkový cukr a 1 hrnek moučkového cukru vyšleháme. Přidáme 2 hrnky hladké mouky, prášek do pečiva, 1 hrnek vlažného mléka. Smícháme a nalijeme do dortové formy.
Jeden vanilkový cukr, 1/2 hrnku moučkového cukru a kokos smícháme, nasypeme na těsto a společně pečeme na 180°C. Po upečení zalijeme šlehačkou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Buchta Rafaelo
-
Úžasný receptik!
Pekla jsem na menším plechu, ale stačilo na pochutění. Moc děkuji, všem chutnalo!
-
Skvělý recept! Pekla jsem 20 minut a místo obyčejného mléka jsem použila mléko kokosové, mňam! Hodně štěstí všem v pečení
-
Jednoduchá, rychlá a vynikající! Bohu žel je hned pryč. Díky a doporučuji!
-
tejaja: Takze tam jde jen jeden hrnek mleka a zadny olej? Děkuji ????
-
Tuto buchtu jsem dělala již několikrát. V lednici jsem měla Pařížskou šlehačku, kterou jsem dostala na Festivalu čokolády a protože ji nemám moc rada, tak jsem pořád nevěděla, co s ni. Dneska jsem si řekla, že ji zkusim dát na buchtu místo obyčejne. Musím říct, ze mě chuť již samotné šlehačky velmi mile překvapila. Je moc dobrá a buchta s ni je vynikající. Možná už ji tak budu dělat vždycky.
-
martakv: Ďakujeme za upozornenie. Dá sa to do poriadku, vydržte. Ale myslím, že to bude tak ako je písané v surovinách a postupe.
-
prepáčte, chcem sa spýtať, koľko mlieka sa dáva do tohto koláča. V popise je uvedený 1 hrnček mlieka, ale vo videorecepte sú 2 hrnčeky mlieka
tak koľko?
-
Odzkoušeno a buchta je skutečně náramně chutná. Určitě budu péct znovu. Dávám bodík
-
Vynikající recept, buchta je nadýchaná a skvěle chutná, příprava je taky velmi snadná. Přidávám bodík
-
Úžasná buchta. Dnes jsem dělala a ještě jsem ji polila čokoládou na vaření
.
-
Buchta je výborná
Já ještě do šlehačky nalila vaječný koňak. Úplný luxus.... Vřele doporučuji
-
Tyjooo teď koukám hladká mouka.. Já dala polohrubou a super.. Dala jsem více posypky a naředila šlehačku mlékem... Už dvě řady nejsou a jsem zvědavá co zbude muži než dojde z práce
Všem doporučuji...
-
Tuhle buchtu miluji už po celých 6 let ji děláme a pořád a stále se po ní můžeme se ségrou utlouct
-
Hledala jsem večer nějaký rychlý a snadný recept, aby bylo ráno něco dobrého k snídani...
Musím říct, že tento recept splňuje všechny tři požadavky na jedničku...
Recept mám už ve svých oblíbených a určitě budu péct pravidelně
Neměla jsem dostatek hladké mouky, tak jsem pekla z polohrubé a super
Takže můžete i takto...
-
Buchta je vynikající. Já ji včera pekl asi 30min a byla zespodu lehce připálená . A na tak velký plech bych přidal více šlehačky.