Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fazolová polévka z uzeného žebra

Hutná, sytá polévka vonící uzeným masem a česnekem přijde vždy k chuti. Navíc tolik potřebné luštěniny se v našem jídelníčku objevují tak málo, přestože jsou považovány za opravdový energetický zázrak.

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Semy.cz

Snadný

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 80 min

95 min (15 min příprava + 80 min tepelná úprava)

Suroviny pro 10 porcí

10porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 275 kJ /
1 739 kcal
Bílkoviny116,90 g
Tuky4,30 g
Vláknina96,63 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 67 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy261,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uzená žebra omyjeme a zeleninu očistíme. Krok 2: Do tlakového hrnce vložíme omytá žebra, oloupanou cibuli, mrkev, stroužek česneku a fazole. Množství fazolí zvolíme podle množství vody a podle požadované hustoty polévky. Přibližně na 3-4 litry vody 1/2 kg fazolí. Krok 3: Dáme vařit asi na hodinu, dokud nebudou fazole měkké. Krok 4: Po uvaření obereme maso od kostí a vrátíme ho do polévky. Krok 5: Potom přidáme koření dle chuti, zahustíme jíškou a povaříme zhruba 20 minut.

Zveřejněno 11. 1. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazolová polévka z uzeného žebra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zm2w

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazolová polévka z uzeného žebra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zm2w

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Fazolovou polévku mám rád jako takovou. Ovšem jsou i alternativy, kdy ač jsou tam fazole, tak mi nechutná. To ale neplatí pro tuto alternativu. Tato je moc dobrá. Mám tři alternativy, které obvykle vařím. No, teď už mám čtyři;-) Dávám palec nahoru:yes:

Dobrota!! :yes::-p

viky8:pro ty kdo rádi pitvají - bobkovy list dávám do polevky, nedavam ho do jíšky

já dávám do jišky trošku červeny papriky a bobkový list jinak je to vcelku stejne je to opravdu mnamka palec nahoru :yes:

Dělám hodně podobnou a je :-*:-p:yes:...+1

Fazole máme rádi na všechny způsoby.Polévka je vydatná a jak píše Anička i Rebi...já si dávám do talíře trošku octa ...manža a kluci to nemusí...posílám bodík.:yes:

eraserhead 11. 1. 2012 11:49
Sůl, tu mal zoznam použitých surovín končiť

pozrel som aj ostatné tvoje mäsové recepty, tie sú fajn tak prečo sa znižovať k tým pachutiam ako je vegeta, magi a jíška.
Zahustiť sa dá predsa aj bez použitia múky alebo jíšky (rozmixovať časť základu), a chuť tomuto jedlo dá predsa udené mäso. Skús tam nabudúce krátko pred dokončením hodiť vetvičku čerstvého rozmarínu a zoprár čerstvých lístkov šalvie. Môžeš to zabaliť do gázy a potom to jednoducho vytiahneš.

:-p:yes:

S octíkem mňam:-p+2:yes:Ale ten si přidávám až do talíře,každý ho ve fazolajdě nemusí:-)

Dobrá kombinace, dělávám, ale bez mrkve;-):yes:

je výborná:yes::yes: taky tak dělávám, jen ještě přidávám kapku octa;-)
posílám 1.bodíček;-):-):-K:yes:

Tématické fráze:
fazolová polévka s uzených žeber, fazolová polévka z uzených žeber, uzená fazolová polévka, fazolová polévka, fazolova polevka s uzenym zebrem, fazolová polévka s uzeným, fazolová polévka s uzenými žebry, fazolová polévka z uzeného masa, polévka z uzených žeber, fazolova polevka s uzenym masem, uzená polévka s fazolemi, fazolová polévka recept, uzena polevka s fazoli, fazolačka s uzeným, fazolova polevka s uzeninou, fazolová uzená polévka, recept na fazolovou polevku, fazolová polévka uzené, fazolačka s uzenými žebry, fazolová polévka uzená

Suroviny:
cibule, mrkev, fazole, žebra uzená, česnek, majoránka, kmín drcený, sůl, vegeta, maggi, jíška

Přidat fotografie receptu