Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Komentáře uživatele Ivanhoe11111

Recept: Kyselo
Prosím "spagetka", ať si přečte moji poznámku ke "Kyselo" až do konce .Předem děkuji. Klidně mi odpovězte na ivan.biel@email.cz

Recept: Kyselo
Pamatujte, že nikdo učený z nebe nespadl a i vy jste jednou začnali vařit. Proto mi připadá trochu - ne moc dobré, začátečníkům zatajovat to, co je po těch létech vašeho vaření naprostá samozřejmost, ale on by se o ní dozvěděl naprosto poprvé. Já osobně mám dodnes problém, když je v receptu psané :"pečeme v troubě na 180 asi 50 minut", zda to má být přikryté anebo odkryté...

Ivanhoe11111: ...a může se jednat jak o špekáček, tak i o cibuli...

Ivanhoe11111: To byla odpověď Zdeňkovi, když psal, že nálev nestačil...

Zdeňkovi: To je špatně. Co je nad hladinou se zkazí nebo dostane plíseň.

Existuje několik zásadních hříchů při dělání utopenců.
Za prvé to je neoloupané špekáčky. Rada na snadné oloupání je zde.
Rada jak snadno oloupat špekáčky. Většinou se špekáčky podélně nakrojí do 3/4 a pak se plní. Ale pro oloupání je nakrojte asi jen do 1/4 (po oloupání jednotlivé řezy dokončíte) a nechte je asi 30 minut namočené ve studené vodě. Pak se od vršku snadněji loupou (skoro jako banán).
Za druhé to je používání párátek. Rada jak nepřekrojit špekáček zcela je zde.
Rada jak nakrojit špekáček, aby byl v celku a byl připravený na plnění. Vemte si dvě stejně úzká prkénka na krájení. První položte vodorovně, pod něj položte na výšku oloup. špekáček a pod něj položte opět vodorovně druhé prkénko. Vypadá to jako velké tiskací "I".Pak nožem podélně překrojte špékáček a a obě prkénka zabrání noži ho zcela překrojit.
Za třetí to je používání surovin, které hospodští tenkrát neměli k dispozici.
U tohoto receptu mne již vadí feferony (kdo má rád ostré - ať si to na talíři posype pálivou paprikou a nebo chili) a další nápady jako dijonská hořčice, harisa apod.
Dále tam nepatří suroviny tenkrát sice dostupné, ale mnohaletým zkoušením zcela zavržené.
Např. česnek, kolečka křenu a možná i sterilované okurky a ostatní.
ALE protože se říká NIKDY neříkej NIKDY, tak tyto výše popsaná pravidla asi záměrně poruším, neboť včera jsem si spáchal toto:
www.stream.cz/varime-s-mozkem/utopenci-s-kysanym-zelim-lepsi-recept-na-tuto-lahudku-nenajdete-64907362#source=hp&seq_no=3&dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=videoportal.sznhp.box&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Merylas: Rada jak snadno oloupat špekáčky. Většinou se špekáčky podélně nakrojí do 3/4 a pak se plní. Ale pro oloupání je nakrojte asi jen do 1/4 (po oloupání jednotlivé řezy dokončíte) a nechte je asi 30 minut namočené ve studené vodě. Pak se od vršku snadněji loupou (skoro jako banán).

Ivanhoe11111: Vždy bylo loupání špekáčků pro mne horor - než jsem narazil na snadnou "vychytávku".

Ivanhoe11111: recept na snadné oloupání špekáčků vám sdělím, pokud mne požádáte na ivan.biel@email.cz

Receptů na utopence jsou desítky, ale recept na snadné oloupání špekáčků jen jeden.
Pokud budete mít zájem - rád ho sdělím