Utopenci - nejlepší co známe

majda1512 Kuchařka:

Studená kuchyně 114 názorů

579

Suroviny

2 kg špekáčků
800 g cibule
0,75 l vody
0,5 l octa
špetka soli
2 lžíce cukru
16 kuliček nového koření
16 kuliček pepře
8 feferonek
Recept si zatím oblíbilo 79 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a špekáčky dle zvyklostí rozkrájíme a vložíme střídavě do sklenice ( cibule, špekáčky .... )

  2. Vodu s octem cukrem, feferonkami a kořením povaříme cca 10 minut, necháme vychladnout a zalijeme špekáčky s cibulí.

  3. Necháme odležet asi týden, ale již po 2 dnech jsou mňamózní :-)

Poznámka

Recept jsem získala od přítele, který tyto utopence připravil v létě, když jsme jeli na vodu. Nezbylo vůbec nic. Utopenců je mnoho a každému chutnají jiní, ale pro nás jsou tihle nejlepší a každý kdo ochutnal, byl nadšený! Snad budou chutnat i vám :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 24 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Utopenci - nejlepší co známe

  • Iveta Tesařová Iveta Tesařová(neregistrovaný)

    Utopenci jsou luxusní, doporučuji udělat více nálevu musela jsem dodělávat. Na můj vkus trochu kyselejší, ale to je věc názoru a pro ty co se bojí, že to bude pálit, nebojte se, nálev je jemný. Vydržela jsem pouze 3 dny pak mé chuťové buňky neodolaly. Měla jsem 5 x 0,7l sklenic nakrájených na kolečka a rozpůlených a skladuji v lednici.:-K:-Q:-D

    Odpovědět

  • Věra Věra(neregistrovaná)

    Mám radost,že jsem si přečetla nálev na utopence,protože je chceme v sobotu naložit.Tak se těšíme s mužem jak si pochutnáme.Určitě to bude pochoutka:-K:yes::-D

    Odpovědět

  • elopin elopin

    Jsou výborní :yes:. Nálevu si udělejte víc. Pro jistotu jsem udělal na 3 kg špekáčků z 1,5 litru vody (+ přepočítaný zbytek přísad), ale stejně jsem musel dodělat další 0,5 l. Asi záleží na praxi, dělal jsem je poprvé.

    update 6.5.2017: První várku jsem prakticky celou rozdal a všichni oceňují vyváženost nálevu. Jedinou odlišností oproti původnímu receptu je přidání bobkového listu, jinak jsem postupoval přesně podle receptu.

    Odpovědět

  • rigov rigov(neregistrovaný)

    aj ja robim podobne len s tym rozdielom ze davam Habanero feferonky asi tak sest kusky a su potom ozaj ostre:yes:

    Odpovědět

  • Martin Martin(neregistrovaný)

    Dobrý den Pavle, také se chystám připravit utopence do kameninového zelňáku. Jen bych se chtěl zeptat, jestli víko tohoto zelňáku zaléváte vodou, aby se tam nedostal vzduch (pak by to mělo fungovat, jako víčko na sklenici) ? Děkuji. Martin

    Odpovědět

  • aluskacz aluskacz(neregistrovaný)

    Zdravím, chystám se je zkusit. Jen by mě zajímalo jak moc jsou ostré když dám všech 8 feferonek.? Díky :-)

    Odpovědět

  • Pavel Pavel(neregistrovaný)

    Já je nakládám do pětilitrového kameninového zeláku.

    Odpovědět

  • Jakub Jakub(neregistrovaný)

    Idealní je nechat utopence ve špajzu kde se teplota pohybuje v rozmezí 10 - 15° Hezký den

    Odpovědět

  • Karamelkaaa Karamelkaaa

    <3<3<3 Už jsme vyzkoušeli a jsou boží.
    Mimochodem vydrželi jsme to dva týdny (i když to bylo pokušení) a po té době jsou opravdu nejlepší co jsem měla.:yes:

    Odpovědět

  • alus.s alus.s

    vynikající recept, utopenci jsou boží :-Q:-Q:-Q dělala jsem přesně podle návodu, nálev je chuťově akorát. Zmizely rychlostí blesku :yes:

    Odpovědět

  • aktakkk aktakkk

    Utopence oloupat a nechat odstát v ledničce nebo při pokojové teplotě ten týden?

    Odpovědět

  • Mourka Mourka

    Výborné. Zalévám také teplým nálevem a uzeninu krájím na kolečka. Tento nálev je perfektní, jen přidávám více octa, milujeme kyselejší. :yes:

    Odpovědět

  • Houska68 Houska68

    Moc dobré, jako Jirka Křížek též zalévám teplým nálevem. Jen pro mojí kámošku musím příště dát více octa. Buřtíky krájím na kolečka neb je to rychleji proložené a hlavně když to pak nandám do misky tak ďobing vidličkou je de luxe.....<3
    Ukládám a uděláme zas.

    Odpovědět

  • Jiří Křížek Jiří Křížek(neregistrovaný)

    Zkoušeli jste zalít utopence ještě horkým nálevem? Doporučuji vyzkoušet. Bez dodatečného zavařování.

    Odpovědět

  • Martin Martin(neregistrovaný)

    Opravdu super,i ten nálev! Utopenci dle vašeho receptu chutnají všem! Děkuji majdo!:-K:yes:

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6 7 8 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo