Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Utopenci - nejlepší co známe

Chutný vyprošťovák, který od nepaměti rozjasňuje rána po veselé noci. Variací je nepřeberně, ale základní recept je léty osvědčený - příjemně pikantní a nálev lahodně kyselý. Mezi přáteli budou mít tito utopenci určitě úspěch.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min

40 min (40 min příprava, bez doby odležení)

13. 1. 2010 12:20

Suroviny

Tento recept najdete
v nové kuchařce!

Naše kuchařka obsahuje
150 nejlepších receptů
včetně tohoto.

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie23 813 kJ / 5 692 kcal
Bílkoviny291,20 g
Tuky401,92 g
Vláknina58,00 g
Cholesterol 1,00 g
Sodík 16,48 g
Sůl40,00 g
Sacharidy212,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Utopenců je mnoho druhů, každému chutnají jiné. Tento recept jsem získala od přítele,a každý kdo je ochutnal, byl nadšený.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Pepanlll

21. 12. 2021 17:41

Já když koupím dobře naložené okurky,tak do toho láku přidám nakrájenou červenou cibuli,česnek,někdy feferonky.Špekáčky rozříznu,namáznu barbece omáčkou a do toho studeného láku je nacpu.Do té sklenice se vejdou tři.Dělám tak tři sklenice a do každé nacpu jinak našmalukádované špekáčky.Některé jenom natřené hořčicí,jiné nacpu kyselým zelím.A nechám to tam v chladu týden až čtrnáct dní,podle toho jak je lák kyselý a co do něj přidám.

Ivusa Ivusa

19. 12. 2021 07:48

Zdena K.: :yes: dnes jdu na to ,jsem zvědavá jak to dopadne. Přítel se na ně moc těší,tak je budu muset zamknout do sklepa ...:-D

Zdena K.

8. 12. 2021 22:31

Když jsme je udělali poprvé, shodla se celá rodina, že jsou ty nejlepší, co jsme kdy jedli. Když jsme je udělali podruhé, nechali jsme je ve spíži, a syn je potajmu vybral málem všechny během chvilky. Potřetí jsme je prozíravě schovali do sklepa, a když tam šel manžel nabrat na talířek, byly tam už jen dva. Dnes jsme udělali novou várku, a buď dám na soudek zámek nebo zalepím synovi pusu..... Fakt jsou úplně luxusní...<3

cathleen cathleen

27. 11. 2021 17:10

Tonja: čím se video liší:-? Tím, že se v nálevu nevaří feferonky? Mít čerstvé, jako mají na videu, také bych nevařila - na co? Vařila bych jen sušené. A jiný rozdíl mezi videem a psaným receptem nevidím.

Tonja

27. 11. 2021 12:34

Video se zase od psaného postupu liší! Proč? Kdo ty videa dotáčí a proč psaný postup nedodrží?

Elivet

22. 11. 2021 19:45

Také přidávám pochvalu za recept, nejlepší utopenci, jaké jsme kdy jedli :-) :-K

Monika Sediva Monika Sediva

1. 4. 2021 15:12

Jsou skvělé, dnes jdu dělat již podruhé, vzdy dávám spolu s čertovskými špekáčky???????????? mňamka veliká ????????????

Kralsar

8. 1. 2021 13:14

Recept je super, akorát ještě spe
kačky oloupu, rozkrojím a trochu uvnitř opeprim a vložím cibuli, nálev dělám stejný a jsou výborné :-)

Dagmara60 Dagmara60

2. 5. 2020 10:11

Špekáčky se neloupou, nebo je lepší je oloupat?

janaw

17. 4. 2020 14:14

Dnes jsem naložila, s cibulí, kořením a feferonkou, jen do nálevu jsem přidala cukr, 2 lžíce byly málo, nálev byl moc kyselý, ale prý už cukr nesladí jako kdysi ( nevím, já si nesladím čaj ani kafe :-8 ).

n.dornakova

9. 4. 2020 09:22

Naprosto luxusní recept, maličko jsem ho vylepšila a to přidáním zelí (a červené cibule) a do nálevu jsem dala ještě bobkový list :-) za mě naprostá mňamka :)
červená cibule pustila barvu a obarvila zelíčko na růžovo :-)

Vendulka_

17. 2. 2020 18:00

Jsou vážně luxusní! :yes: Díky moc za skvělý recept!

volhpe1

12. 1. 2019 14:54

Super :yes:

Miquel Miquel

29. 9. 2018 15:02

Super :yes:

VerkaCz VerkaCz

11. 4. 2018 20:50

Po tom co jsem tento recept vyzkoušela tak už nedělám jinak !!!
Opravdu libový receptík, doporučuji i ostatním <3

1 2 3 4 5 7 9

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Naše kuchařka

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: utopenci recept nálev na utopence recept na utopence utopenci s cibulí recept recept na utopence ze špekáčků jak se dělají utopenci utopenci s cibuli utopenci recept utopenci utopenci ze špekáčků recept na utopence s cibulí utopenci nálev recept na dobré utopence lák na utopence utopenec recepty spekacky utopenci nakládání utopenců nalev na utopence recepty recepty na utopence recepty utopenci

Suroviny: špekáček, cibule, voda, ocet, sůl, cukr, koření nové koření, pepř, feferonka

TopRecepty.cz

Utopenci - nejlepší co známe

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4Qo6