Utopenci - nejlepší co známe

majda1512 Kuchařka:

Studená kuchyně 118 názorů

588

Suroviny

2 kg špekáčků
800 g cibule
0,75 l vody
0,5 l octa
špetka soli
2 lžíce cukru
16 kuliček nového koření
16 kuliček pepře
8 feferonek
Recept si zatím oblíbilo 88 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a špekáčky dle zvyklostí rozkrájíme a vložíme střídavě do sklenice ( cibule, špekáčky .... )

  2. Vodu s octem cukrem, feferonkami a kořením povaříme cca 10 minut, necháme vychladnout a zalijeme špekáčky s cibulí.

  3. Necháme odležet asi týden, ale již po 2 dnech jsou mňamózní :-)

Poznámka

Recept jsem získala od přítele, který tyto utopence připravil v létě, když jsme jeli na vodu. Nezbylo vůbec nic. Utopenců je mnoho a každému chutnají jiní, ale pro nás jsou tihle nejlepší a každý kdo ochutnal, byl nadšený! Snad budou chutnat i vám :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 394 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Utopenci - nejlepší co známe

  • Brrenda Brrenda(neregistrovaná)

    Včera jsem nakladala,tak už se těším :)
    Akorát jsem si špekáčky naloupala a přidala bobkový list.
    Děkuji za recept

    Odpovědět

  • Michal Michal(neregistrovaný)

    Michal: Tak jsem se nemohl dočkat a utopence jsem zkusil po dvou dnech. Nevím, jak u Vás, ale za mě je to krátká doba. Utopence jsem ze své blbosti neoloupal a musel jsem je loupat až na talířku. Potom jsem je zkusil po čtyřech dnech a jsou už dobří (bez loupání). Ale ještě je pár dnů nechám, pokud to vydržím. :-p:-):-):yes:

    Odpovědět

  • Michal Michal(neregistrovaný)

    Právě jsem udělal utopence, ale měl jsem doma sklenku domácího kysaného zelí, tak jsem ho tam šupl taky. Takže jsem dole ve sklence udělal základ z cibule a zelí a pak jsem dal vždy vrstvu špekáčků a vrstvu zelí a cibule a pořád dokola. Tak jsem zvědavý jaké to bude. :-) Potom dám vědět :-8

    Odpovědět

  • Majousek Majousek(neregistrovaný)

    Tak tohle je úplně luxusni. Právě jsme po dvou dnech nacali lahev a nemůžeme se od ni odtrhnout. Lahodna vyvazena chuť, aaaaaaahhhhh :-D utopenecporno :-D <3<3<3
    Máme rádi kyselé a je to pro nas akorát. Kdo má radeji méně, dejte vic vody.

    Odpovědět

  • Iveta Tesařová Iveta Tesařová(neregistrovaný)

    Utopenci jsou luxusní, doporučuji udělat více nálevu musela jsem dodělávat. Na můj vkus trochu kyselejší, ale to je věc názoru a pro ty co se bojí, že to bude pálit, nebojte se, nálev je jemný. Vydržela jsem pouze 3 dny pak mé chuťové buňky neodolaly. Měla jsem 5 x 0,7l sklenic nakrájených na kolečka a rozpůlených a skladuji v lednici.:-K:-Q:-D

    Odpovědět

  • Věra Věra(neregistrovaná)

    Mám radost,že jsem si přečetla nálev na utopence,protože je chceme v sobotu naložit.Tak se těšíme s mužem jak si pochutnáme.Určitě to bude pochoutka:-K:yes::-D

    Odpovědět

  • elopin elopin

    Jsou výborní :yes:. Nálevu si udělejte víc. Pro jistotu jsem udělal na 3 kg špekáčků z 1,5 litru vody (+ přepočítaný zbytek přísad), ale stejně jsem musel dodělat další 0,5 l. Asi záleží na praxi, dělal jsem je poprvé.

    update 6.5.2017: První várku jsem prakticky celou rozdal a všichni oceňují vyváženost nálevu. Jedinou odlišností oproti původnímu receptu je přidání bobkového listu, jinak jsem postupoval přesně podle receptu.

    Odpovědět

  • rigov rigov(neregistrovaný)

    aj ja robim podobne len s tym rozdielom ze davam Habanero feferonky asi tak sest kusky a su potom ozaj ostre:yes:

    Odpovědět

  • Martin Martin(neregistrovaný)

    Dobrý den Pavle, také se chystám připravit utopence do kameninového zelňáku. Jen bych se chtěl zeptat, jestli víko tohoto zelňáku zaléváte vodou, aby se tam nedostal vzduch (pak by to mělo fungovat, jako víčko na sklenici) ? Děkuji. Martin

    Odpovědět

  • aluskacz aluskacz(neregistrovaný)

    Zdravím, chystám se je zkusit. Jen by mě zajímalo jak moc jsou ostré když dám všech 8 feferonek.? Díky :-)

    Odpovědět

  • Pavel Pavel(neregistrovaný)

    Já je nakládám do pětilitrového kameninového zeláku.

    Odpovědět

  • Jakub Jakub(neregistrovaný)

    Idealní je nechat utopence ve špajzu kde se teplota pohybuje v rozmezí 10 - 15° Hezký den

    Odpovědět

  • Karamelkaaa Karamelkaaa

    <3<3<3 Už jsme vyzkoušeli a jsou boží.
    Mimochodem vydrželi jsme to dva týdny (i když to bylo pokušení) a po té době jsou opravdu nejlepší co jsem měla.:yes:

    Odpovědět

  • alus.s alus.s

    vynikající recept, utopenci jsou boží :-Q:-Q:-Q dělala jsem přesně podle návodu, nálev je chuťově akorát. Zmizely rychlostí blesku :yes:

    Odpovědět

  • aktakkk aktakkk

    Utopence oloupat a nechat odstát v ledničce nebo při pokojové teplotě ten týden?

    Odpovědět

1 2 3 5 6 8

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: utopenci recept recept na utopence nálev na utopence utopenci s cibulí recept utopenci s cibuli jak se dělají utopenci recept na utopence ze špekáčků recept utopenci utopenci recept na utopence s cibulí utopenci ze špekáčků utopenci nálev utopenec nalev na utopence recepty recepty spekacky utopenci recept na dobré utopence nakládání utopenců recepty utopenci recepty na utopence nakládání utopenců od babičky

Zapomněl/a jsem heslo