Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Utopenci - nejlepší co známe

Chutný vyprošťovák, který od nepaměti rozjasňuje rána po veselé noci. Pikantním a příjemně nakyslým nálevem zalijeme krájené špekáčky a cibuli. Pak už jen stačí alespoň týden vydržet, aby se všechny chutě správně spojily.

Hodnocení receptu je 5,0 (149×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby odležení

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby odležení)

13. 1. 2010 12:20

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie23 813 kJ / 5 692 kcal
Bílkoviny291,20 g
Tuky401,92 g
Vláknina58,00 g
Cholesterol 1,00 g
Sodík 16,88 g
Sůl41,00 g
Sacharidy212,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Ladazkyjova

31. 10. 2023 16:16

Luxusní,pikantní,skvěly recept.

voldanova

15. 7. 2023 11:11

Dagmara60: Dagmara60: :

margotka53

30. 4. 2023 09:20

Mňam mňam mňam :-K

MarcelaPa

7. 2. 2022 20:54

Vynikající, pochutnali jsme si.<3

Sarka13 Sarka13

7. 2. 2022 18:26

Manžel byl velice spokojený. Děkujeme za recept.

Pepanlll

21. 12. 2021 17:41

Já když koupím dobře naložené okurky,tak do toho láku přidám nakrájenou červenou cibuli,česnek,někdy feferonky.Špekáčky rozříznu,namáznu barbece omáčkou a do toho studeného láku je nacpu.Do té sklenice se vejdou tři.Dělám tak tři sklenice a do každé nacpu jinak našmalukádované špekáčky.Některé jenom natřené hořčicí,jiné nacpu kyselým zelím.A nechám to tam v chladu týden až čtrnáct dní,podle toho jak je lák kyselý a co do něj přidám.

Ivusa Ivusa

19. 12. 2021 07:48

Zdena K.: :yes: dnes jdu na to ,jsem zvědavá jak to dopadne. Přítel se na ně moc těší,tak je budu muset zamknout do sklepa ...:-D

Zdena K.

8. 12. 2021 22:31

Když jsme je udělali poprvé, shodla se celá rodina, že jsou ty nejlepší, co jsme kdy jedli. Když jsme je udělali podruhé, nechali jsme je ve spíži, a syn je potajmu vybral málem všechny během chvilky. Potřetí jsme je prozíravě schovali do sklepa, a když tam šel manžel nabrat na talířek, byly tam už jen dva. Dnes jsme udělali novou várku, a buď dám na soudek zámek nebo zalepím synovi pusu..... Fakt jsou úplně luxusní...<3

cathleen cathleen (moderátorka)

27. 11. 2021 17:10

Tonja: čím se video liší:-? Tím, že se v nálevu nevaří feferonky? Mít čerstvé, jako mají na videu, také bych nevařila - na co? Vařila bych jen sušené. A jiný rozdíl mezi videem a psaným receptem nevidím.

Tonja

27. 11. 2021 12:34

Video se zase od psaného postupu liší! Proč? Kdo ty videa dotáčí a proč psaný postup nedodrží?

Elivet

22. 11. 2021 19:45

Také přidávám pochvalu za recept, nejlepší utopenci, jaké jsme kdy jedli :-) :-K

Monika Sediva Monika Sediva

1. 4. 2021 15:12

Jsou skvělé, dnes jdu dělat již podruhé, vzdy dávám spolu s čertovskými špekáčky???????????? mňamka veliká ????????????

Kralsar

8. 1. 2021 13:14

Recept je super, akorát ještě spe
kačky oloupu, rozkrojím a trochu uvnitř opeprim a vložím cibuli, nálev dělám stejný a jsou výborné :-)

Dagmara60 Dagmara60

2. 5. 2020 10:11

Špekáčky se neloupou, nebo je lepší je oloupat?

janaw

17. 4. 2020 14:14

Dnes jsem naložila, s cibulí, kořením a feferonkou, jen do nálevu jsem přidala cukr, 2 lžíce byly málo, nálev byl moc kyselý, ale prý už cukr nesladí jako kdysi ( nevím, já si nesladím čaj ani kafe :-8 ).

1 2 3 10

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: utopenci recept nálev na utopence recept na utopence utopenci s cibulí recept recept na utopence ze špekáčků jak se dělají utopenci utopenci s cibuli utopenci recept utopenci utopenci ze špekáčků recept na utopence s cibulí utopenci nálev recept na dobré utopence lák na utopence utopenec recepty spekacky utopenci nakládání utopenců nalev na utopence recepty recepty na utopence recepty utopenci

Suroviny: špekáček, cibule, voda, ocet, sůl, cukr, koření nové koření, pepř, feferonka

TopRecepty.cz

Utopenci - nejlepší co známe

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4Qo6