Utopenci - nejlepší co známe

majda1512 Kuchařka: majda1512

Studená kuchyně 121 názorů

Suroviny

2 kg špekáčků
800 g cibule
0,75 l vody
0,5 l octa
špetka soli
2 lžíce cukru
16 kuliček nového koření
16 kuliček pepře
8 feferonek
Recept si zatím oblíbilo 110 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a špekáčky dle zvyklostí rozkrájíme a vložíme střídavě do sklenice ( cibule, špekáčky .... )

  2. Vodu s octem cukrem, feferonkami a kořením povaříme cca 10 minut, necháme vychladnout a zalijeme špekáčky s cibulí.

  3. Necháme odležet asi týden, ale již po 2 dnech jsou mňamózní :-)

Poznámka

Recept jsem získala od přítele, který tyto utopence připravil v létě, když jsme jeli na vodu. Nezbylo vůbec nic. Utopenců je mnoho a každému chutnají jiní, ale pro nás jsou tihle nejlepší a každý kdo ochutnal, byl nadšený! Snad budou chutnat i vám :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 4 669 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Utopenci - nejlepší co známe

  • volhpe1 volhpe1

    Super :yes:

    Odpovědět

  • Miquel Miquel

    Super :yes:

    Odpovědět

  • VerkaCz VerkaCz

    Po tom co jsem tento recept vyzkoušela tak už nedělám jinak !!!
    Opravdu libový receptík, doporučuji i ostatním <3

    Odpovědět

  • Brrenda Brrenda(neregistrovaná)

    Včera jsem nakladala,tak už se těším :)
    Akorát jsem si špekáčky naloupala a přidala bobkový list.
    Děkuji za recept

    Odpovědět

  • Michal Michal(neregistrovaný)

    Michal: Tak jsem se nemohl dočkat a utopence jsem zkusil po dvou dnech. Nevím, jak u Vás, ale za mě je to krátká doba. Utopence jsem ze své blbosti neoloupal a musel jsem je loupat až na talířku. Potom jsem je zkusil po čtyřech dnech a jsou už dobří (bez loupání). Ale ještě je pár dnů nechám, pokud to vydržím. :-p:-):-):yes:

    Odpovědět

  • Michal Michal(neregistrovaný)

    Právě jsem udělal utopence, ale měl jsem doma sklenku domácího kysaného zelí, tak jsem ho tam šupl taky. Takže jsem dole ve sklence udělal základ z cibule a zelí a pak jsem dal vždy vrstvu špekáčků a vrstvu zelí a cibule a pořád dokola. Tak jsem zvědavý jaké to bude. :-) Potom dám vědět :-8

    Odpovědět

  • Majousek Majousek(neregistrovaný)

    Tak tohle je úplně luxusni. Právě jsme po dvou dnech nacali lahev a nemůžeme se od ni odtrhnout. Lahodna vyvazena chuť, aaaaaaahhhhh :-D utopenecporno :-D <3<3<3
    Máme rádi kyselé a je to pro nas akorát. Kdo má radeji méně, dejte vic vody.

    Odpovědět

  • Iveta Tesařová Iveta Tesařová(neregistrovaný)

    Utopenci jsou luxusní, doporučuji udělat více nálevu musela jsem dodělávat. Na můj vkus trochu kyselejší, ale to je věc názoru a pro ty co se bojí, že to bude pálit, nebojte se, nálev je jemný. Vydržela jsem pouze 3 dny pak mé chuťové buňky neodolaly. Měla jsem 5 x 0,7l sklenic nakrájených na kolečka a rozpůlených a skladuji v lednici.:-K:-Q:-D

    Odpovědět

  • Věra Věra(neregistrovaná)

    Mám radost,že jsem si přečetla nálev na utopence,protože je chceme v sobotu naložit.Tak se těšíme s mužem jak si pochutnáme.Určitě to bude pochoutka:-K:yes::-D

    Odpovědět

  • elopin elopin

    Jsou výborní :yes:. Nálevu si udělejte víc. Pro jistotu jsem udělal na 3 kg špekáčků z 1,5 litru vody (+ přepočítaný zbytek přísad), ale stejně jsem musel dodělat další 0,5 l. Asi záleží na praxi, dělal jsem je poprvé.

    update 6.5.2017: První várku jsem prakticky celou rozdal a všichni oceňují vyváženost nálevu. Jedinou odlišností oproti původnímu receptu je přidání bobkového listu, jinak jsem postupoval přesně podle receptu.

    Odpovědět

  • rigov rigov(neregistrovaný)

    aj ja robim podobne len s tym rozdielom ze davam Habanero feferonky asi tak sest kusky a su potom ozaj ostre:yes:

    Odpovědět

  • Martin Martin(neregistrovaný)

    Dobrý den Pavle, také se chystám připravit utopence do kameninového zelňáku. Jen bych se chtěl zeptat, jestli víko tohoto zelňáku zaléváte vodou, aby se tam nedostal vzduch (pak by to mělo fungovat, jako víčko na sklenici) ? Děkuji. Martin

    Odpovědět

  • aluskacz aluskacz(neregistrovaný)

    Zdravím, chystám se je zkusit. Jen by mě zajímalo jak moc jsou ostré když dám všech 8 feferonek.? Díky :-)

    Odpovědět

  • Pavel Pavel(neregistrovaný)

    Já je nakládám do pětilitrového kameninového zeláku.

    Odpovědět

  • Jakub Jakub(neregistrovaný)

    Idealní je nechat utopence ve špajzu kde se teplota pohybuje v rozmezí 10 - 15° Hezký den

    Odpovědět

1 2 3 5 7 9

Tématické fráze: utopenci recept nálev na utopence recept na utopence utopenci s cibulí recept recept na utopence ze špekáčků jak se dělají utopenci utopenci s cibuli utopenci recept utopenci utopenci ze špekáčků recept na utopence s cibulí utopenci nálev recept na dobré utopence utopenec lák na utopence recepty spekacky utopenci nakládání utopenců nalev na utopence recepty recepty na utopence recepty utopenci

Zapomněl/a jsem heslo