Utopenci - nejlepší co známe

majda1512 Kuchařka: majda1512

Studená kuchyně 125 názorů

Suroviny

2 kg špekáčků
800 g cibule
0,75 l vody
0,5 l octa
špetka soli
2 lžíce cukru
16 kuliček nového koření
16 kuliček pepře
8 feferonek
Recept si zatím oblíbilo 129 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a špekáčky dle zvyklostí rozkrájíme a vložíme střídavě do sklenice ( cibule, špekáčky .... )

  2. Vodu s octem cukrem, feferonkami a kořením povaříme cca 10 minut, necháme vychladnout a zalijeme špekáčky s cibulí.

  3. Necháme odležet asi týden, ale již po 2 dnech jsou mňamózní :-)

Poznámka

Recept jsem získala od přítele, který tyto utopence připravil v létě, když jsme jeli na vodu. Nezbylo vůbec nic. Utopenců je mnoho a každému chutnají jiní, ale pro nás jsou tihle nejlepší a každý kdo ochutnal, byl nadšený! Snad budou chutnat i vám :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 263 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Utopenci - nejlepší co známe

  • Dagmara60 Dagmara60

    Špekáčky se neloupou, nebo je lepší je oloupat?

    Odpovědět

  • janaw janaw

    Dnes jsem naložila, s cibulí, kořením a feferonkou, jen do nálevu jsem přidala cukr, 2 lžíce byly málo, nálev byl moc kyselý, ale prý už cukr nesladí jako kdysi ( nevím, já si nesladím čaj ani kafe :-8 ).

    Odpovědět

  • n.dornakova n.dornakova

    Naprosto luxusní recept, maličko jsem ho vylepšila a to přidáním zelí (a červené cibule) a do nálevu jsem dala ještě bobkový list :-) za mě naprostá mňamka :)
    červená cibule pustila barvu a obarvila zelíčko na růžovo :-)

    Odpovědět

  • Vendulka_ Vendulka_

    Jsou vážně luxusní! :yes: Díky moc za skvělý recept!

    Odpovědět

  • volhpe1 volhpe1

    Super :yes:

    Odpovědět

  • Miquel Miquel

    Super :yes:

    Odpovědět

  • VerkaCz VerkaCz

    Po tom co jsem tento recept vyzkoušela tak už nedělám jinak !!!
    Opravdu libový receptík, doporučuji i ostatním <3

    Odpovědět

  • Brrenda Brrenda(neregistrovaná)

    Včera jsem nakladala,tak už se těším :)
    Akorát jsem si špekáčky naloupala a přidala bobkový list.
    Děkuji za recept

    Odpovědět

  • Michal Michal(neregistrovaný)

    Michal: Tak jsem se nemohl dočkat a utopence jsem zkusil po dvou dnech. Nevím, jak u Vás, ale za mě je to krátká doba. Utopence jsem ze své blbosti neoloupal a musel jsem je loupat až na talířku. Potom jsem je zkusil po čtyřech dnech a jsou už dobří (bez loupání). Ale ještě je pár dnů nechám, pokud to vydržím. :-p:-):-):yes:

    Odpovědět

  • Michal Michal(neregistrovaný)

    Právě jsem udělal utopence, ale měl jsem doma sklenku domácího kysaného zelí, tak jsem ho tam šupl taky. Takže jsem dole ve sklence udělal základ z cibule a zelí a pak jsem dal vždy vrstvu špekáčků a vrstvu zelí a cibule a pořád dokola. Tak jsem zvědavý jaké to bude. :-) Potom dám vědět :-8

    Odpovědět

  • Majousek Majousek(neregistrovaný)

    Tak tohle je úplně luxusni. Právě jsme po dvou dnech nacali lahev a nemůžeme se od ni odtrhnout. Lahodna vyvazena chuť, aaaaaaahhhhh :-D utopenecporno :-D <3<3<3
    Máme rádi kyselé a je to pro nas akorát. Kdo má radeji méně, dejte vic vody.

    Odpovědět

  • Iveta Tesařová Iveta Tesařová(neregistrovaný)

    Utopenci jsou luxusní, doporučuji udělat více nálevu musela jsem dodělávat. Na můj vkus trochu kyselejší, ale to je věc názoru a pro ty co se bojí, že to bude pálit, nebojte se, nálev je jemný. Vydržela jsem pouze 3 dny pak mé chuťové buňky neodolaly. Měla jsem 5 x 0,7l sklenic nakrájených na kolečka a rozpůlených a skladuji v lednici.:-K:-Q:-D

    Odpovědět

  • Věra Věra(neregistrovaná)

    Mám radost,že jsem si přečetla nálev na utopence,protože je chceme v sobotu naložit.Tak se těšíme s mužem jak si pochutnáme.Určitě to bude pochoutka:-K:yes::-D

    Odpovědět

  • elopin elopin

    Jsou výborní :yes:. Nálevu si udělejte víc. Pro jistotu jsem udělal na 3 kg špekáčků z 1,5 litru vody (+ přepočítaný zbytek přísad), ale stejně jsem musel dodělat další 0,5 l. Asi záleží na praxi, dělal jsem je poprvé.

    update 6.5.2017: První várku jsem prakticky celou rozdal a všichni oceňují vyváženost nálevu. Jedinou odlišností oproti původnímu receptu je přidání bobkového listu, jinak jsem postupoval přesně podle receptu.

    Odpovědět

  • rigov rigov(neregistrovaný)

    aj ja robim podobne len s tym rozdielom ze davam Habanero feferonky asi tak sest kusky a su potom ozaj ostre:yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3 4 5 7 9

Tématické fráze: utopenci recept nálev na utopence recept na utopence utopenci s cibulí recept recept na utopence ze špekáčků jak se dělají utopenci utopenci s cibuli utopenci recept utopenci utopenci ze špekáčků recept na utopence s cibulí utopenci nálev recept na dobré utopence lák na utopence utopenec recepty spekacky utopenci nakládání utopenců nalev na utopence recepty recepty na utopence recepty utopenci