Utopenci - nejlepší co známe
Chutný vyprošťovák, který od nepaměti rozjasňuje rána po veselé noci. Pikantním a příjemně nakyslým nálevem zalijeme krájené špekáčky a cibuli. Pak už jen stačí alespoň týden vydržet, aby se všechny chutě správně spojily.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 813 kJ / 5 692 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 291,20 g |
Tuky | 401,92 g |
Vláknina | 58,00 g |
Cholesterol | 1,00 g |
Sodík | 16,88 g |
Sůl | 41,00 g |
Sacharidy | 212,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli a špekáčky dle zvyklostí rozkrájíme a naskládáme střídavě do sklenice.
Krok 2: Vodu s octem, cukrem, feferonkami a kořením povaříme cca 10 minut, necháme vychladnout a tímto nálevem zalijeme špekáčky s cibulí.
Krok 3: Necháme odležet asi týden, ale již po 2 dnech jsou vhodné k jídlu.
Zveřejněno 13. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Utopenci - nejlepší co známe
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Qo6
Moje poznámka
Utopenci - nejlepší co známe
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Qo6
Nejnovější recepty
Kakaové muffiny s čokoládou Margot
Přidáno před 11 hodinami
Pomazánka s paprikovým salámem
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové mleté placičky à la svíčková
Přidáno před 11 hodinami
Bramborové placky plněné prejtem
Přidáno před 12 hodinami
Špaldové loupáky s mákem
Přidáno před 12 hodinami
Mrkvová pomazánka s vajíčky
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Jak správně skladovat cibuli, aby nehnila, neklíčila a neztrácela chuť? Stačí použít trik s papírovým sáčkem
Guláš pro vídeňské kočí: Fiaker guláš obsahuje kromě masa i klobásku, vajíčko a kyselou okurku, nejlepší je s knedlíkem
Fidel Castro snídal křepelčí vejce a tak miloval mléko, že nechal pro své potřeby vyšlechtit krávu s nadprůměrnou dojivostí
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvoubarevná majonézová bábovka
Ala787 před 19 minutami
Nebeské mraky s karamelovým krémem
Lucie1001 před 9 hodinami
Rychlá bábovka šlehačková
Zsuzsu1 před 11 hodinami
Krkovička z trouby
viki85 před 12 hodinami
Margotková buchta
Stepanka.M. před 13 hodinami
Guláš z hovězího ...
PaveL2002 před 13 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
walnut před 15 hodinami
Rafaello řezy
Petulice před 15 hodinami
Koláč Rafaelo
Petulice před 15 hodinami
Kuřecí řízky v sýrovém těstíčku
Velkymlsoun před 16 hodinami
Tématické fráze:
utopenci recept,
nálev na utopence,
recept na utopence,
utopenci s cibulí recept,
recept na utopence ze špekáčků,
jak se dělají utopenci,
utopenci s cibuli,
utopenci,
recept utopenci,
utopenci ze špekáčků,
recept na utopence s cibulí,
utopenci nálev,
recept na dobré utopence,
lák na utopence,
utopenec,
recepty spekacky utopenci,
nakládání utopenců,
nalev na utopence recepty,
recepty na utopence,
recepty utopenci
Suroviny:
špekáček,
cibule,
voda,
ocet,
sůl,
cukr,
koření nové koření,
pepř,
feferonka
Komentáře (149)