Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Komentáře uživatele vichricka

wery.33: trollíte akorát Vy. Nejde o to, jak se to dělá, ale jak je recept srozumitelný, ale to Vy přece víte? Neprudíte jen tak, že ne?

Text by měl procházet jazykovou korekturou, tohle zvládne jen někdo, kdo už kynuté buchty tímhle způsobem dělal někdy předtím. Paní tam má: " a já JI mohu rovnou trochu nalít na droždí". JI nebo JÍ? Automaticky jsem si řekla "buď je tam chyba pravopisná, nebo stylistická", vsadila jsem na stylistickou a teď se modlím, aby to vůbec vykynulo. Měla jsem to předem pročíst znovu celé, ale to člověka, zvklého jet podle receptů, při tom spěchu nenapadne. To se dá pohopit i tak, že to pomalu nalije na droždí všechno. Nemá tam uvedené, kolik tam toho nalít, což je chyba taky, recept by měl být srozumitelný i těm, kteří podle něho nikdy nejeli. My jsme taky dávali až hotové droždí do mouky, mléko jsme s tukem nikdy nemíchali. Někdo by měl ty texty kontrolovat, při cenách tvarohu, másla a rumu se na té chybě dá pěkně prodělat.

Merylas: User163891: nemusela, jen ho po paní nekontrolovala. My jsme to doma taky dělali jinak, vždycky do mouky hotový kvásek. Paní to nemá přesně, člověk by musel vidět někdy předtím, jak se tam míchá máslo s mlékem. Nikdy jsme to tak nedělali, jela jsem přesně podle receptu a teď se jen modlím, aby to vůbec chytlo.