Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Babiččiny kynuté buchty

Hodnocení receptu je 4,8 (36×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

dvevtroube dvevtroube

Středně náročný

Doba přípravy 210 min Doba přípravy: 180 min Doba tepelné úpravy: 30 min

210 min (180 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Babiččiny buchty tak, aby je zvládl i ten, kdo chce kynuté buchty péct úplně poprvé. Podrobné postupy jsou požehnáním pro všechny začátečníky. Babiččiny buchty můžete naplnit i hustým džemem nebo tvarohovou nádivkou.

Suroviny pro 24 kusů

24kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 052 kJ /
4 793 kcal
Bílkoviny119,88 g
Tuky145,05 g
Vláknina54,18 g
Cholesterol 658 mg
Sodík 353 mg
Sůl0,79 g
Sacharidy724,82 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do větší mísy jsem prosila mouku. Do ní jsem udělala důlek, do kterého jsem rozdrobila půl kostky droždí a zasypala ho lžicí krupicového cukru. Krok 2: V rendlíku jsem rozpustila 30 g sádla a 30 g másla. Můžete použít pouze máslo. To jsem zalila mlékem. To mi máslo i sádlo ochladí, směs bude tedy vlažná a já ji mohu rovnou trochu nalít na droždí. Zamíchám, zasypu moukou, přikryji utěrkou a na teplém místě nechám vzejít kvásek. Krok 3: K vyběhnutému kvásku jsem přidala zbytek mléka, másla a sádla, 1 celé vejce a 1 žloutek, zbylý krupicový cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru, špetku soli a nechala jsem robota vypracovat hladké těsto. Krok 4: Hotové těsto jsem poprášila moukou, zakryla utěrkou a nechala kynout alespoň hodinu a půl, a během kynutí ještě 2× těsto propracovala. Krok 5: Něž těsto vykynulo, připravila jsem makovou a povidlovou náplň. Krok 6: Na makovou náplň jsem do rendlíku nalila mléko, do něj jsem přidala krupicový cukr, podle chuti skořici a tlučený hřebíček a vše svařila. Jakmile začalo mléko vařit, přidala jsem mák a nakonec deci rumu a míchala do zhoustnutí. Krok 7: Na povidlovou náplň jsem do misky dala povidla, podle chuti skořici a tlučený hřebíček a půl deci rumu. Míchala jsem dokud se vše nespojilo. Krok 8: Vykynuté těsto jsem rozválela a rádýlkem nařezala na jednotlivé díly. Krok 9: Připravila jsem zapékací mísu s vyšším okrajem a důkladně ji vymazala rozpuštěným sádlem. Krok 10: Poté jsem se pustila do buchet. Každý kousek těsta jsem rozmačkala na placičku, doprostřed dala náplň, zabalila a točením utáhla, aby se buchty dobře uzavřely. Utaženou stranou dolů jsem je kladla do pekáče a každou buchtu jsem potřela po straně i shora rozpuštěným sádlem. Střídala jsem každou řadu buchet s jinou náplní. Buchty na sebe netlačte, jen je lehce přiložte. Krok 11: Buchty pečte v předem vyhřáté troubě na 170°C dozlatova. Já je pekla 30 minut. Krok 12: Po upečení horké buchty potřete rozpuštěným máslem s rumem a nechte vychladnout.
Poté je posypte moučkovým cukrem a nechte si chutnat.

TIP: Čím naplnit koláče - oblíbené nádivky

Zveřejněno 11. 4. 2018

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Babiččiny kynuté buchty

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Nmn6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Babiččiny kynuté buchty

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Nmn6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (57)

Připravila jsem jen poloviční dávku. S mákem a povidly. Krásné jemné, pružné těsto s kterým se krásně pracovalo. Jsou nadýchané a moc chutné. :yes::-K

Pekla jsem poprvé a jsou naprosto senzační. Polopatě vysvětleno.
Náplň mák, tvaroh, jablka.

User163891: No vidíte, to já si udělala profil jen proto, abych mohla tento recept pochválit.
Pravděpodobně se Vám spíše nepovedl :).

User163891: Někde jste musela udělat chybu. Je tady u receptu hodně pochvalných komentářů. :-K

Specialne kvuli tomuhle receptu jsem si zalozila ucet, abych sem mohla napsat svoji recenzi. PRISERNE!!! uz od zacatku jsem si rikala, ze takhle se kvasek nedela a vubec se to nepovedlo, skoda ingredienci, PRISERNY recept, PRISERNY POPIS, uz nikdy nevarim.

Nejlepší těsto na buchty, udělali jsme dva pekáče a nezbyli ani do druhého dne <3

Výborné

Dobrý den,
recept je opravdu přehledný a buchty jsou vynikající.
Měla jsem obavu, protože od listopadu se mi vaření a pečení moc nedařílo, ale buchty jsou krásné a výborné. Věřím, že si děti ve skautu pochutnají :)
Za recept moc děkuji :)

Výborné buchty, rodina si pochutnává, přesto, že naše mouka v USA má míň lepku. Použila jsem sušené droždí a vyšly báječně! Díky za recept :-)

Peču opakovaně, nejlepší buhty.Jiné nepeču<3

Dělala jsem podle receptu od a az do z i na video sem mrkla a kvásek mi vzešel málo, tak uvidíme ;-(:-O

Vyzkoušela jsem podle Vašeho receptu a jsou vynikající... Recept ukládám a jinak už buchty dělat nebudu. Díky:yes:

Jsou naprosto skvělé. Zkoušela jsem spoustu receptů z tohoto i jiných webů, ale už dělám jen tyto. Díky moc.:yes:

Kynuté buchty jsem už pár krát pekla, ale nikdy nebyly tak měkoučké jako tyhle :yes: Těsto jsem udělala v domácí pekárně a plnila jsem je uvařeným pudinkem. Byly luxusní!<3

Moc díky za recept, často s kynutým těstem bojuji, ale tohle vzešlo parádně. Byly to moje první kynuté buchty a vyšly fantasticky. Jiné už dělat nebudu :-)

Načíst další komentáře (9)

Tématické fráze:
babiččiny buchty, nadýchané kynuté buchty, babiččiny makové buchty, babiciny buchty, babiciny kynute buchty, makové buchty kynuté recept, cim potrit kynute buchty, kynuté makove buchty, babiciny buchty recept, babicciny buchty recept, kynuté buchty, cim potrit buchty, čím potřít buchty po upečení, cim potrit upecene buchty, babiččiny recepty, kynuté buchty bez vajec, babiččiny buchty s tvarohem, babičtiny kynuté buchty, babiččiny buchty na sadle, cim potrit kynute buchty po upečení

Suroviny:
mouka hladká, droždí, cukr krupice, cukr vanilkový, mléko, máslo, vejce, žloutek, sůl, sádlo, máslo, mléko, cukr, mák mletý, rum, povidla švestková, rum

Přidat fotografie receptu