Nutriční hodnoty (Minutkové Boloňské těstoviny v úpravě podle Petra Havlíčka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 040 kJ / 2 400 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 160,74 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 100,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 60,74 g |
| Tuky | 35,96 g |
| – nasycené | 9,29 g |
| – nenasycené | 19,90 g |
| –– mononenasycené | 14,32 g |
| –– polynenasycené | 5,58 g |
| ––– omega 3 | 0,18 g |
| Vláknina | 76,15 g |
| Cholesterol | 400 mg |
| Sodík | 950 mg |
| Sůl | 2,21 g |
| Sacharidy | 306,66 g |
| – cukry | 50,70 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g libového hovězího mletého masa | Hovězí ořez | 500 g |
| 2 2 malé jemně nasekané cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 1 1 nasekaný stonek celeru | Celer bulva čerstvá | 540 g |
| 1 1 mrkev (nasekaná na kostičky) | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 2 2 utřené stroužky česneku | Česnek čerstvý | 140 g |
| 400 g 400 g drcených rajčat | Pyré z červených rajčat | 400 g |
| 2 lžičky 2 lžičky oregana | Oregano sušené | 10 g |
| 1,5 dcl 1,5 dcl červeného vína | Víno červené suché | 150 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce protlaku | Protlak rajčatový | 45 g |
| 1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| Čerstvá bazalka | Bazalka čerstvá | |
| 300 g 300 g semolinovych spaget | Špagety pšeničné | 300 g |