Rozlítaní ptáčci

Lucie Tulackova Kuchařka: Lucie Tulackova

Doba přípravy: 1 hodina 6 porcí Omáčky 2 názory

Suroviny

500 g masa (kuřecí prsa, hovězí zadní)
4 vejce natvrdo
15 dkg slaniny
3 kyselé okurky
1 smetana
2 cibule
olej
sůl
pepř
hořčice
vývar
mouka
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmažíme cibuli do sklovita, poté přidáme na plátky nakrájené a mírně naklepané (osolené, opepřené, potřené hořčicí) maso. Opečeme ho a zalijeme vývarem, pak dusíme dle druhu masa doměkka.

  2. Vedle na pánvi opečeme slaninu na proužky. Uvaříme vejce natvrdo, kyselé okurky nakrájíme na čtvrtiny.
    Když je maso měkké, vyjmeme ho, omáčku zahustíme vodou a moukou a celé rozmixujeme ponorným mixerem - cibuli nechávám, krásně omáčku zahustí.

  3. Vrátíme maso a vše provaříme, pak přidáme slaninu, vajíčka krájená nadrobno, kyselé okurky a nakonec přimícháme smetanu a ještě krátce provaříme.
    Podáváme s houskovým knedlíkem nebo rýží.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 88 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rozlítaní ptáčci

Tématické fráze: omáčka rozlítaní ptáci rozlítaní ptácci z vepřového masa rozlétani ptáčci rozlitaní ptáci rozlytany ptáčci rozletani ptaci rozlítaný ptáček rozlitani ptacci z veproveho rozlétaní ptáčci recept rozlitani ptacci z hovězího masa rozletane ptáčci rozlítaní ptáčci z kuřecího masa rozlitani ptacek rozlítaní ptáččci rozlítaní ptáčci z veproveho recept krájené ptáčky ptacci recept rozletani ptáček rozlítaný španělský ptáček z vepřového ptácci z hovězího masa