Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Uzená žebra - prostě jen uvařená

Není nic lepšího, než povečeřet uzená a ovařená žebírka, jen tak s křenem, zeleninou a čerstvým chlebem. Příprava zabere minimum času a strávníci budou nadšení. Vývar z uzených žeber navíc využijete pro další vaření.

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

22. 7. 2010 22:41

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie9 205 kJ / 2 200 kcal
Bílkoviny100,00 g
Tuky200,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 300 mg
Sodík 400 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Vývar z žebírek můžeme použít dál, například na polévky (hrachová, s rýžovou zavářkou). Příloha u nás vítězí čerstvě nastrouhaný křen, chléb a hořčice - a vůbec nejlepší je, když zapomeneme na příbor a mlsáme příborem králů.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

isindy isindy

2. 7. 2013 07:10

savlinka: vyapdají nádherně, tady se málokdy seženou kousky, kde je aspon trochu masa :-S

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

29. 6. 2013 09:30

I u nás jsou taky uzená žebra.Ale uvařené,obrané ,smíchané s vařenými těstovinami,ve vymazané sádlem zap.misce a zalité rozkvedlaným vajíčkem. Ale ne tak krásné. U nás v samošce jsou takový žebráčci. +bodík 11

savlinka savlinka

28. 6. 2013 19:19

magdalenka:JJ prodávám a většina jsou takové masové:-)):-))vozím je i BIBINCE:yes:

magdalenka magdalenka

28. 6. 2013 19:08

savlinka: To predávaš? A všetky sú také krásne? Asi vyrazím k vám...:-D (koľko stojí kilo?)

savlinka savlinka

28. 6. 2013 19:06

isindy:dnes opět uzené kosti..:-)):-))mňáááám:yes:

isindy isindy

16. 4. 2013 17:43

savlinka: dík ;-) vypadají super:yes:

savlinka savlinka

13. 4. 2013 16:57

IVUŠ přidávám foto dnešní uzených žeber od nás:-)):-)):yes:Dnes byli k veče také:yes::yes:

isindy isindy

2. 6. 2011 16:12

Karel: děkuji, nemáš za co, jsem ráda, že jsem se trefila do chutě :-)

Karel

31. 5. 2011 17:52

Diky za recept, presne to jsem potreboval (nevedel jsem jak dlouho je varit v papinaku :-) )

isindy isindy

23. 7. 2010 17:32

Tak mi to nedalo a stavila jsem se v té masně :-8, plochá žebra 45, V žebra 18, ocásky 59 :-O...tak to jde, ne;-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

23. 7. 2010 17:10

Isahu a že Janek opravdu nepráší,tak pojď kouknout na pokec,přidávám foto anglické za 80,-kč a nádherného hovězího zad.za 130,.kč co dnes manžel i Inpostu nakoupil:-!

Svetlana Svetlana

23. 7. 2010 16:40

:-))NADJA díky za tip...ale mám obavy, že se budu muset poohlídnout na opačném konci republiky...z Otrokovic do Jesenice u Prahy by se mi žebírka asi trošku prodražily ;-)..(vím, že netušíš odkud jsem, ale mně to pobavilo :yes:)

Simona Skolakova Simona Skolakova

23. 7. 2010 13:35

A kde...prosím...kde to mají krom jižní Moravy:-D:-D:-D:-D
Já dala za ty uzený vepř.ocásky 95,-za kg.Tak nevím zda je to cena úměrná.Ještě jsem je nikdy nekupovala. ;-):-K:-K

isindy isindy

23. 7. 2010 13:29

a pak že si my Pražáci žijeme :-8:-D:-D uzenou krkovičku za 75 tu teda fakt asi neseženu :-(, ale zato žebírka se dají sehnat mezi 26 (V) až 45 (plochá)...pak to zase takový luxus není :-8;-)

janek53 janek53

23. 7. 2010 13:16

isahu je to asi jen záležitost jižní moravy. Šak se podívej www.inpost.cz

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: uzená žebra jak dlouho vařit uzená žebra uzene zebra uzená žebra recept impost masna impost jak dlouho varit uzene kosti jak uvarit uzene zebra uzena zebirka varena uzená žebra v papiňáku vaření uzených žeber impost otrokovice uzená žebra cena recept uzena zebra uzene zebro impost masna uzená žebírka jak vařit uzená žebra uzeny zebra žebra v papináku

Suroviny: žebra uzená, bobkový list, pepř celý, koření nové koření

TopRecepty.cz

Uzená žebra - prostě jen uvařená

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pkWy