Plíseň na potravinách
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ tara23, před 33 minutami
„Na jakých otáčkach mixéru mixovat pyré?“ veronika_straka, před 7 hodinami
„Přání a gratulace“ Anna Kocikova, 26. 7. 2025 17:28
Poslední příspěvky
„Jajajajaapaja: Jaruš i to bylo moc dobré, ale zbyla 1 větší…“ tara23, před 39 minutami
„tara23: 👍 vypadá to dobře“ Jajajajaapaja, před 2 hodinami
„MarcelaPa: moje milá, jsou doma a máme 1 košík a to musí…“ Jana Pá, před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
27. 6. 2010 18:44
Co se ledniček týká, čím více je v ní potravin, tím je zde větší vlhkost. Např. dávat teplé potraviny (zbytky jídel), je pro vlhost v ledničce to nejhorší.
Dalším nepřítelem je větší množství zeleniny ve spodních vaničkách.
Zásadní rada: nekupovat větší zásoby (válka nebude). Pokud ano, tak jen to, co se může dát do mrazáku (je-li např. máslo, Rama a pod. v akci, pak klidně, ale šup s tím to mrazáku).
Co se sýru týká, tak bývá obyčejně zataven v PE fólii. I zde probíhá postupem času chemický proces. Pozor - i tato fólie není absolutně neprodyšná. A v surovinách pak i působením tepla (není zde teplota pod bodem mrazu) začínají probíhat procesy, které vedou ve vznikům plísně.
Platí zde, že čerstvá potravina se nezkazí.
22. 6. 2010 16:59