Plíseň na potravinách
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ tara23, před 6 hodinami
„Co vaříte dnes k obědu?“ Severinka, 4. 11. 2025 08:50
„Přání a gratulace“ Nadja, 29. 10. 2025 16:36
Poslední příspěvky
„Hezký den, u nás dnes krémové rizoto a kyselá okurka 😋 …“ tara23, před 6 hodinami
„Hezký den dnes dršťková polévka od řezníka a těstoviny se…“ Simona Skolakova, před 8 hodinami
„Dobré ráno, u nás zelerová polievka, sumeček iba obalený…“ magdalenka, před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
27. 6. 2010 17:44
Co se ledniček týká, čím více je v ní potravin, tím je zde větší vlhkost. Např. dávat teplé potraviny (zbytky jídel), je pro vlhost v ledničce to nejhorší.
Dalším nepřítelem je větší množství zeleniny ve spodních vaničkách.
Zásadní rada: nekupovat větší zásoby (válka nebude). Pokud ano, tak jen to, co se může dát do mrazáku (je-li např. máslo, Rama a pod. v akci, pak klidně, ale šup s tím to mrazáku).
Co se sýru týká, tak bývá obyčejně zataven v PE fólii. I zde probíhá postupem času chemický proces. Pozor - i tato fólie není absolutně neprodyšná. A v surovinách pak i působením tepla (není zde teplota pod bodem mrazu) začínají probíhat procesy, které vedou ve vznikům plísně.
Platí zde, že čerstvá potravina se nezkazí.
22. 6. 2010 15:59