Pečená krkovice se zelím

Navrmi Kuchařka: Navrmi

Vepřové maso 22 názorů

Suroviny

1 kg vepřové krkovice
5 cibulí
sádlo
3-4 stroužky česneku
nové koření
bobkový list
pepř
sůl
Podravka
2 ks Masoxu
koření na divočinu
sklenice zelí (kdo má rád, může dát kysané)
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle zpěníme cibulku, poté ji dáme do pekáče či hlubokého plechu a přidáme maso nakrájené na kostičky. Dále přidáme prolisovaný česnek, nové koření, bobkový list, pepř, sůl, Podravku, koření na divočinu a masox.

  2. Podlijeme vodou, zakryjeme alobalem a pečeme 60 minut na 200°C. Po hodině pečení přisypeme zelí a dopečeme (již odkryté) dalších 30 minut. Jako příloha jsou vhodné kynuté knedlíky nebo brambory.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 33 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečená krkovice se zelím

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Lenunko, aháá tak takhle dělám vývar taky... Někdy i 8 hodin a i s masem samozřejmě, když dělám polévku.... :) Akorát už nekoncentruju, a v tom to je - nedošlo mi to.
    Děkuju :-)

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Taky dělávám, maso ale dávám na zelí . Ovšem to množství koření je trochu asi mimo.;-)

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka

    Petro, no já to asi nedělám přesně jak se to má:-D, prostě koupím hovězí kosti (v Globusu mívají pytel za 9 Kč), na plechu je opeču v troubě, cca půl hodiny, pak to dám do hrnce, zaleju studenou vodou a dám vařit s kořením (pepř, nové koření, bobkový list). Přivedu k varu a sbírám pěnu, pak přidám kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel), cibuli i se slupkou a někdy 1-2 stoužky česneku. Celé to vařím pomalu na malém plameni tak 4-5 hodin, dolévám vodu. Na konci scedím a svařím tak, aby z toho byl tak jen třeba litr vývaru. To pak naleju do kostek na led a nechám zmrazit. Do jídla pak stačí vyndat pár kostek a je to. Jo a moc to nesolím, ono je to hodně koncentrované, lepší je pak dosolit jídlo než to mít přesolené:-)

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Navrmi: A udělala jsi dobře, žes ho dala:-K Kdo chce, udělá,kdo nechce, nechť si trhne:-))
    Já si něco na způsob Podravky dělám doma, zeleninu, která je již oschlá (ne plesnivá ) usuším a rozfofruju mixerem.Přidám pepř, mletý kmin, sůl atd.,a mám svojí “Podravku“;-)

    Odpovědět

  • Navrmi Navrmi(autorka receptu)

    Vždy se dá z receptu cokoliv vynechat či nahradit...
    Myslím, že tyhle zdlouhavé debaty jsou tu zbytečné.
    Pokud se vám recept nelíbí, nikdo vás nenutí ho dělat.
    Každý je zvyklý na něco jiného.
    Já tento recept dostala od kamarádky a zkoušela jsem ho poprvé.
    Třeba ho příště také udělám více ,,zdravější" a podle sebe.
    Každopádně, mělo úspěch a všem chutnalo, tak jsem recept vložila.

    Odpovědět

  • MarcelaPa MarcelaPa

    casino: a někdo jim to právo upírá?

    Odpovědět

  • casino casino

    MarcelaPa:
    No, to, že zde děvuchy nemají žádného recepisu ať zdravého či nezdravého ještě neznamená, že jim bude upíráno právo na komentáře, byť negativní:-//

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Lenunko, mohla bych tě poprosit o recept na ten vývar z kostí? Ať mám co mrazit :-))

    Odpovědět

  • ota ota(neregistrovaná)

    Dělám také se zelím, ale v opačném gardu. Na zelí položím maso a peču.
    Zelí s výpekem je vynikající, stačí pak obyčejné brambory.
    Obdobně i kuřecí stehna.

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka

    Petro, já dělám z kostí a je to silný, to bys nesnědla:-D, jenže mě se nechce ani dojet pro kosti, natož to vařit kolik hodin:-D

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Lenunko, což o to, čas by teď byl, ale jak ten vývar udělám, tak ho prostě sním a nic nezbyde :-D

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka

    Já si dělám vývar do mrazáku do kuliček na led, sem tam, ale taky nemám vždycky čas. Každopádně v tomhle jídle to není potřeba, kilo krkovice pustí šťávu samo;-)

    Odpovědět

  • MarcelaPa MarcelaPa

    nomada: já ví, že není.;-) A v podstatě s tebou souhlasím, masox nepoužívám vůbec a miluji také čisté chutě potravin, ráda kořením čerstvými bylinkami. Víš, jenom už mě vadí to věčné kritizování, nevztahuj, to , prosím na sebe, přece si to mohu upravit podle sebe, a jestli to Navrmi má ráda s masoxem, tak ať si ho tam dá, je to její recept.
    Tak snad mi rozumíš, jak jsem to myslela,:-) nerada bych to ještě nějak rozvíjela dál. Prostě, já ani ty tam masox a podravku nedáme a je to a ostatní podle své chuti.;-)

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    nomada, já si také myslím, že je tam chuti dost. Co se týká masoxu nebo bujónu v kostce - jak je známo, vývar místo vody dodá mnohem lepší chuť. Bohužel nejsem schopná si vývar udělat do zásoby, neboť ho vždycky hrozně rychle sním :-D Takže když se mi zdá, že tomu něco chybí i přes všechny čistě přírodní ingredience, dám do jídla třeba půlku kostky zeleninového nebo hovězího bujonu. Konkrétně masox mi do jídel moc nesedí, má takovou zvláštní chuť, ale třeba do frankfurtské polévky mi nevadí.
    Ovšem není to 2-3 kostky, ale opravdu jen půlka.

    Odpovědět

  • nomada nomada

    MarcelaPa: Přidávání receptů není povinné :-) Pohybuju se kolem vaření dost dlouho. Proto vím, že i přes použití zdravějších produktů se člověk nevyhne tomu, že bude ve všech jídlech mít jednu unifikovanou příchuť. Někteří si už neumí vychutnat původní, čisté chutě potravin. Nač k jídlu, kde je kilo masa, 5 cibulí a 4 stroužky česneku a koření, cpát ještě nějaké přídatné dochucovací látky? Vždyť je tam chuti dost ;-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: pěčená krkovice se zelím pečená krkovička se zelím krkovice se zelim pečená krkovice nejlepší recepty krkovička se zelim pečená krkovice krkovička pečená na plechu krkovice pečená se zelím pečení krkovice krkovička pečená se zelím krkovice recepty pecena krkovice na zeli pečená krkovice s bylinkami vepřová krkovice pečená se zelím nejlepší recepty z krkovice krkovice nejlepší recepty kuchař ví moravský vrabec krkovička se zelim a brambory pečená krkovice se zelím a bramborem krkovice pečená ma zelí

Zapomněl/a jsem heslo