Pečená krkovice se zelím

Suroviny

1 kg vepřové krkovice
5 cibulí
sádlo
3-4 stroužky česneku
nové koření
bobkový list
pepř
sůl
Podravka
2 ks Masoxu
koření na divočinu
sklenice zelí (kdo má rád, může dát kysané)

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle zpěníme cibulku, poté ji dáme do pekáče či hlubokého plechu a přidáme maso nakrájené na kostičky. Dále přidáme prolisovaný česnek, nové koření, bobkový list, pepř, sůl, Podravku, koření na divočinu a masox.

  2. Podlijeme vodou, zakryjeme alobalem a pečeme 60 minut na 200°C. Po hodině pečení přisypeme zelí a dopečeme (již odkryté) dalších 30 minut. Jako příloha jsou vhodné kynuté knedlíky nebo brambory.

Komentáře k receptu Pečená krkovice se zelím

  • zujali zujali

    Eja57: masox bych tam také nedala. Lepší je domácí vývar a není tak složitý. Mám doma v mrazáku kuřecí.

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57 (moderátorka)

    zujali: je:-8 a Masox za mne taky...bude to dobre i tak....

    Odpovědět

  • zujali zujali

    Proč je tam ta podravka? Není to zbytečné?

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Lenunko, aháá tak takhle dělám vývar taky... Někdy i 8 hodin a i s masem samozřejmě, když dělám polévku.... :) Akorát už nekoncentruju, a v tom to je - nedošlo mi to.
    Děkuju :-)

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Taky dělávám, maso ale dávám na zelí . Ovšem to množství koření je trochu asi mimo.;-)

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka (moderátorka)

    Petro, no já to asi nedělám přesně jak se to má:-D, prostě koupím hovězí kosti (v Globusu mívají pytel za 9 Kč), na plechu je opeču v troubě, cca půl hodiny, pak to dám do hrnce, zaleju studenou vodou a dám vařit s kořením (pepř, nové koření, bobkový list). Přivedu k varu a sbírám pěnu, pak přidám kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel), cibuli i se slupkou a někdy 1-2 stoužky česneku. Celé to vařím pomalu na malém plameni tak 4-5 hodin, dolévám vodu. Na konci scedím a svařím tak, aby z toho byl tak jen třeba litr vývaru. To pak naleju do kostek na led a nechám zmrazit. Do jídla pak stačí vyndat pár kostek a je to. Jo a moc to nesolím, ono je to hodně koncentrované, lepší je pak dosolit jídlo než to mít přesolené:-)

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Navrmi: A udělala jsi dobře, žes ho dala:-K Kdo chce, udělá,kdo nechce, nechť si trhne:-))
    Já si něco na způsob Podravky dělám doma, zeleninu, která je již oschlá (ne plesnivá ) usuším a rozfofruju mixerem.Přidám pepř, mletý kmin, sůl atd.,a mám svojí “Podravku“;-)

    Odpovědět

  • Navrmi Navrmi (autorka receptu)

    Vždy se dá z receptu cokoliv vynechat či nahradit...
    Myslím, že tyhle zdlouhavé debaty jsou tu zbytečné.
    Pokud se vám recept nelíbí, nikdo vás nenutí ho dělat.
    Každý je zvyklý na něco jiného.
    Já tento recept dostala od kamarádky a zkoušela jsem ho poprvé.
    Třeba ho příště také udělám více ,,zdravější" a podle sebe.
    Každopádně, mělo úspěch a všem chutnalo, tak jsem recept vložila.

    Odpovědět

  • MarcelaPa MarcelaPa

    casino: a někdo jim to právo upírá?

    Odpovědět

  • casino casino

    MarcelaPa:
    No, to, že zde děvuchy nemají žádného recepisu ať zdravého či nezdravého ještě neznamená, že jim bude upíráno právo na komentáře, byť negativní:-//

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Lenunko, mohla bych tě poprosit o recept na ten vývar z kostí? Ať mám co mrazit :-))

    Odpovědět

  • ota ota(neregistrovaná)

    Dělám také se zelím, ale v opačném gardu. Na zelí položím maso a peču.
    Zelí s výpekem je vynikající, stačí pak obyčejné brambory.
    Obdobně i kuřecí stehna.

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka (moderátorka)

    Petro, já dělám z kostí a je to silný, to bys nesnědla:-D, jenže mě se nechce ani dojet pro kosti, natož to vařit kolik hodin:-D

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Lenunko, což o to, čas by teď byl, ale jak ten vývar udělám, tak ho prostě sním a nic nezbyde :-D

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka (moderátorka)

    Já si dělám vývar do mrazáku do kuliček na led, sem tam, ale taky nemám vždycky čas. Každopádně v tomhle jídle to není potřeba, kilo krkovice pustí šťávu samo;-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: pěčená krkovice se zelím pečená krkovička se zelím krkovice se zelim pečená krkovice pecena krkovice na zeli pečená krkovice nejlepší recepty krkovice pečená se zelím krkovička se zelim krkovička pečena na zelí pečení krkovice krkovička pečená na plechu pečená krkovice se zelím pečená na plechu krkovice pecena v zelí pečena krkovička na zeli krkovička pečená se zelím krkovicka na zeli pečená krkovička krkovice zeli brambory recept krkovice recepty pečená krkovice s bylinkami