Domácí pomocníci
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Nadja, před 3 hodinami
„Prosím inspirujte- nápady při kombi dietě“ Nadja, 11. 6. 2024 12:41
„Přání a gratulace“ Anna Kocikova, 7. 6. 2024 19:28
Poslední příspěvky
„Dobrý večer všem. Veronika.Hrozna: U nás mišmaš je směs…“ Nadja, před 3 hodinami
„Ale ten mišmaš o tom slyším po prvé, nikdy jsem to…“ Veronika.Hrozna, před 4 hodinami
„hazel: Já taky dnes jahůdky, ale ze zahrady letos poslední.…“ Veronika.Hrozna, před 4 hodinami
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Přidáno před 7 hodinami
Jednoduché čínské nudle
Přidáno před 14 hodinami
Kedlubnový salát
Přidáno před 15 hodinami
Sýrovo kuřecí mleté nugety
Přidáno před 16 hodinami
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno 11. 6. 2024 20:43
Gyóza knedlíčky
Přidáno 11. 6. 2024 18:17
11. 7. 2011 17:02
Nejdříve jsem měla plyn, potom klasický elektrický dvouvařič, takže mám zkušenosti s obojím. Indukci bych rychlostí přirovnala k plynu - reaguje opravdu okamžitě.
Po vložení hrnce zapnu příkon na maximum a voda se začne vařit asi za stejnou dobu jako v rychlovarné konvici.
Při přípravě polévky - když se začne vařit, stáhnu na potřebný stupeň i teplotu, nastavím timer (=časovač) a občas jen zkontroluji.
U omáček jsem měla vždy problém s připalováním mouky po zahuštění - tady vařím na nejnižším stupni, a omáčka se téměř nepřipálí, ale musí se častěji zamíchat.
S hrnci také nemusí být problém - nový Zepter už je na indukci, lze bez problému používat smaltované nádobí nebo staré železňáky. Prodává se také deska, která se položí na indukční plotýnku a na ni teprve hrnec a prý to funguje, ale to jsem nezkoušela. Domnívám se, že se nejprve rozehřeje deska a od ní hrnec, ale pak by se vytrácela výhoda indukce, která je v rychlosti reakce.
4. 7. 2011 18:55
4. 7. 2011 17:40
Bohužel, levnější sporáky nemají nejlepší horkovzdušné trouby. Měl jsem kdysi samostatnou horkovzdušnou troubu MORA, kde spirála byla umístěna přímo před ventilátorem. Měl jsem ji přes 20 let a jen jedenkrát jsem měnil topné těleso (výměna velmi jednoduchá). Sporákové trouby mají pečící pakety a ventilátor rozhání vzduch.
O poškrábání nemějte obavy, není na úkor vaření.
Co lednice týká, širší lednice jsou v jiných cenových relacích. 60cm je standardem. Když jsem při výměně lednice a mrazáku před třemi lety řešil problém, který, tak jsem zašel do velkoskladu, kde se mi při nákupu podařilo domluvit slušné slevy (mražák lehce škráblý a lednička prohnutý bok. Z původní ceny jsem ještě něco usmlouval a místo 24000 za oboje jsem platil necelých 18000. Oboje funguje. Žena z počátku hučela, ale když jsem ji vysvětlil, že bílý sprej za 60 korun to spraví a že za uspořené peníze bude nový televizorek, tak byla šťastná domácnost.
3. 7. 2011 09:50
Souhlas s Morou nebo Etou - já můžu teda jen elektriku, plyn nemám. Ale chci sklokeramickou desku, muž je proti, že prý to bude hned poškrábaný...Určitě troubu s horkovzduchem.
Indukce sice taky dobrá, ale kupovat nový nádobí - i když jsem zjistila, že na řadě kastrolů mi magnet drží, takže teoreticky i indukce by měla jít.
3. 7. 2011 09:40
Tú chladničku si skús vygugliť na nete, určite niečo nájdeš.
3. 7. 2011 09:13