

Banánová vláčná bábovka
Suroviny 6 porcí
- 4 banány
- 2,5 hrnku polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru
- 1 hrnek mléka
- 1 hrnek oleje
- 4 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
Postup přípravy receptu
V míse rozmixujeme banány na kaši, přidáme mouku, cukr, mléko, olej, vanilkový cukr, prášek do pečiva a 4 žloutky. Vše řádně zamícháme.
V druhé míse ze 4 bílků připravíme tuhý sníh, který lehce vmícháme do již připraveného těsta.
Hotové těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané bábovkové formy a při teplotě 150°C pečeme 30 až 40 minut.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Banánová vláčná bábovka
-
Testa bylo az moc podle me to asi nebude to mnozstvi na klasickou babovku,protoze mi to preteklo. Jinak chutove dobre,jen podle tohho co pisou stupne a delku peceni neodpovida. Podle me je recept na klasickou buchtu a ne babovku
-
Bábovku jsem dělala dle receptu, akorát jsem pekla 1/2hod na 170 stupňů a dalších 30 min na 150 stupňů.
Je výborná, vlacna
Dobrou chuť všem co ji zkusite. :: -
Pekla jsem ji 1:15 h a je to málo. Špejle byla suchá, ale bábovka chtěla asi fakt buď déle nebo vyšší teplotu. Mám velikou bábovkovou formu na "bun cake" z USA a přesto bábovka z ní málem vyskočila, jak jí bylo moc. Dětem nechutnala, příště jim do toho přidám nastrouhanou čokoládu, tu sodu, jak někdo píše a budu déle péct. Dám jí ještě šanci. Mně jinak chutnala.
-
6 porcí
vypadádobře
-
Bábovka se peče a těsto voní a chutná jak krtkův dort - přidala jsem nasekanou čokoládo. Jediné, co zatím můžu vytknout je šílený poměr surovin, upravila jsem si díky komentářům dávku o 1/3, jen banány jsem nechala 4 protože jsem měla zrovna menší a stejně mi tak 1/3 těsta zbyla, jinak bych měla bábovku až u sousedů
možná máte větší formu, pokud si povede, tak příště udělám z poloviční dávky :) ale voní fakt krásně, tak se moc těším :)
-
Ja som ju skusala z polovicnej davky a bezlepkovej muky a je vyborna a akurat pre nas dvoch
akurat ze som ju piekla na 150 stunov cca 1,20 hod.
-
Pridala jsem par fotecek
-
Bábovka krasne nabehla, ale po vytazeni z trouby sedla
. Pekla jsem ji hodinu, testa je opravdu hodne. Chutove by byla jinak moc dobra. Nevim jestli by nepomohlo peci na vice stupnu.. Podruhe jsem pekla na 180 a pridala lzicku sody a uz je krasna
-
Alena: http://www.toprecepty.cz/recept/1118-bananova-babovka/ tahle neměla chybu :)
-
Je toho opravdu dost, zbylo ještě na jeden malý korpus na pařížský dortík. Ale vynikající bábovka.
-
Do formy se mi všechno těsto nevešlo (nějak jsem zapomněla, že mám menší, než jsem mívala), tak jsem zbytek dala do formy na biskupský chlebíček. Výsledem právě testuju a je vynikající!
-
Nejsem žádná začínající kuchařka a ráda zkouším nové recepty.
Ale musím říct, že bábovka se vůbec nepovedla, měla jsem čerstvé suroviny a postupovala přesně dle receptu. Alehttp://www.toprecepty.cz/recept/29408-bananova-vla... těsta bylo hrozně moc na klasickou bábovkovou formu, po upečení a vyklopení bábovka sedla. Navíc chuťově takové nic moc...nesla jsem jí slepicím. -
Bábovku jsem vyzkoušela .Je moc dobrá .
+1
-
Ještě jsem ji nerozkrojila, protože jsem vlastně dělala 2 bábovky a tuhle dám zítra dceři. Myslím ale, že vypadá docela dobře a že bude skvělá. Bod!
-
Vybrala jsem si ji z receptíku na banánové bábovky
,tak doufám,že se zadaří