Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

ČESNEK

Tak jsem narychlo přidala recept http://www.toprecepty.cz/recept/22948-pikantni-ces...na zpracování česneku. Pokud chcete uchovat česnek na běžné použití, tak mám velmi dobré zkušenosti s http://www.toprecepty.cz/recept/2318-cesnekova-pas..., jen dávám 150 g soli. Pasta vydrží několik let.

jahoda: Jahůdko, máš pravdu, tam je spousta skvělých nápadů, to jsem nevěděla. Ještě se tu moc nevyznám, ale tohle byla bezva rada. :-)
A ten mrazák je taky super nápad - zkusím to, díky.:yes::yes::yes:

sofie1973:
Já dávám loupaný celý česnek do krabiček a do mražáku. Před použitím dám na chviličku do mikrovlnky (nebo do horké vody) a jde nádherně protlačit lisem na česnek. Je jak čerstvý.
K loupání Ti vkládám Tipy a triky od Helly - pokud to neznáš, manžel to určitě ocení;-)
autor: Hella změněno: 03. 09. 2011 09:41:43
Loupání česneku.
Abyste si práci při loupání česneku usnadnili, dejte stroužky na chvíli do vařící vody. Potom už půjdou slupky dolů jedním pohybem.

Sofinko,je tam:-8:-D

senky: ale ty jsi šikulka:-)):-)):-)) děkuji, počkám si.;-)

sofie1973:Ahojky, právě se chystám přidat recept na nakládaný česnek do nových receptů,vydrž,jo?:-K:-))

Prosím, poraďte mi. Nemám ráda loupání česneku, je možné si ho naloupat do zásoby a nějak uskladnit (třeba do oleje nebo jen tak do skleničky do lednice - vydrží? (manžel mi slíbil, že mi ho klidně naloupe kilo, tak toho chci využít). Nic jsem tu nenašla, možná jsem jen špatně hledala... Předem děkuji moooooooooc

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Naposledy jste si prohlédli