Pomalá kachna

Hella Kuchařka: Hella

Drůbeží maso 82 názorů

Recept si zatím oblíbilo 87 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kachnu omyjeme, osušíme, zevnitř i zvenku posolíme a okmínujeme, dovnitř můžeme přidat i majoránku.

  2. Položíme do pekáče prsíčkama nahoru, nepodléváme, jen přiklopíme vrchním pekáčem a dáme do studené trouby, kterou zapneme na 140 °C. Pečeme bez otevírání pekáče 4 hodiny.

  3. Pak horní víko sundáme, výpekem polejeme a pečeme asi 30 min na 200 °C.

  4. Upečená kachna je dozlatova vypečená se spoustou tuku a šťávy a kůrčička při krájení doslova šustí jako papír.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 252 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pomalá kachna

  • LucaSmith LucaSmith

    casino: Jj, i mamka mi potvrdila, ze cibuli ne :-) Majoranku jsem taky nedala, ale přidala jsem dovnitř jablko a ještě potřela česnekem. :-Q

    Odpovědět

  • casino casino

    LucaSmith:
    Toto je kačení klasika :yes:
    No, skoro kačení klasika, že :-)
    Nedávám ani majoránku :-K
    (...a mám ji raději, než např. šťavnatá prsíčka udělaná dorůžova ;-)

    Odpovědět

  • LucaSmith LucaSmith

    Nikde nevidím zmínku o cibuli. Tu pod kachnu nedáváte? ????

    Odpovědět

  • RH-12 RH-12

    cejen01 Nemá chybu :-)

    Odpovědět

  • cejen01 cejen01

    a UŽ SE TĚŠÍM ,AŽ JÍ SEŽERU :) perfektní a jednoduchý recept,mnam :)

    Odpovědět

  • Oridan Oridan

    Dnes jsem vyzkoušel přesně podle receptu a byla výborná. Vše jednoduché je geniální .Děkuji.

    Odpovědět

  • RH-12 RH-12

    Na kačenku a husičku pomaloučku a zlehka to je pak pochutnáni ;-)

    Odpovědět

  • Geryyy Geryyy

    Tak jsem ji vyzkoušela a musím se přidat ke kladným komentářům, kachna byla výborná! :yes:

    Odpovědět

  • Eviip Eviip

    Ahoj, recept jsem vyzkoušela, po přečtení pozitivních komentářů obzvlášť ráda. A zrovna tak moc ráda chválím!! Kachna byla vážně vyloženě luxusní. Za recept moc děkuji:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Hella Hella(autorka receptu)

    Barca: Každá trouba peče jinak. Já sama mám také horkovzdušnou troubu, takže časy odpovídají. Za tu dobu maso dostatečně změkne, může se jen lišit doba, kdy se opéká dozlatova - to má taky každý rád jinak.

    Odpovědět

  • Barca Barca(neregistrovaná)

    Dobry den, recept mi velice zaujal a jelikoz jsem kuchar amater poradite mi prosim ? Mam horkovzduskou troubu peceni je stejne dlouhe ? Nebo ji tam mam nechat dele ?

    Moc dekuji :-)

    Odpovědět

  • Teeska Teeska

    Dělám už po druhé je výborná :)

    Odpovědět

  • papirek papirek

    Jedním slovem výborná. Ani jsem to nestihla vyfotit a byla pryč. :-D Díky za inspiraci, příště zase určitě podle tohoto receptu :yes:

    Odpovědět

  • voduska voduska

    nachystáno dle vašeho receptu zachvíli půjde do trouby už se moc těším na výsledek...manžel bude určitě "mlaskat" děkuji za tip:-K:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::-)

    Odpovědět

  • tatajs tatajs

    Lepší kachnu jsem ještě nejedl.Udělal jsem vše dle receptu a kachnička byla luxusní.Mohu všem jen |DOPORUČIT!!!<3:yes::yes::yes:

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6

Tématické fráze: kachna recepty pomalé pečení kachna recept pomale peceni kachny kachna recept pomale peceni pomalé pečení kachna recepty kachna recepty kachna recept na kachnu kachna pomalé pečení kachna v pomalém hrnci recepty pomale peceni kachny kacena pomale peceni jak se pece kachna pomalu pečená kachna jak upect kachnu recept kachna kachna pečená 12 hodin pečeni kachny pomalé pečení husy

Zapomněl/a jsem heslo