Pomalá kachna

Hella Kuchařka:

Drůbeží maso 73 názorů

Recept si zatím oblíbilo 75 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kachnu omyjeme, osušíme, zevnitř i zvenku posolíme a okmínujeme, dovnitř můžeme přidat i majoránku.

  2. Položíme do pekáče prsíčkama nahoru, nepodléváme, jen přiklopíme vrchním pekáčem a dáme do studené trouby, kterou zapneme na 140 °C. Pečeme bez otevírání pekáče 4 hodiny.

  3. Pak horní víko sundáme, výpekem polejeme a pečeme asi 30 min na 200 °C.

  4. Upečená kachna je dozlatova vypečená se spoustou tuku a šťávy a kůrčička při krájení doslova šustí jako papír.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 598 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pomalá kachna

  • Hella Hella(autorka receptu)

    Barca: Každá trouba peče jinak. Já sama mám také horkovzdušnou troubu, takže časy odpovídají. Za tu dobu maso dostatečně změkne, může se jen lišit doba, kdy se opéká dozlatova - to má taky každý rád jinak.

    Odpovědět

  • Barca Barca(neregistrovaná)

    Dobry den, recept mi velice zaujal a jelikoz jsem kuchar amater poradite mi prosim ? Mam horkovzduskou troubu peceni je stejne dlouhe ? Nebo ji tam mam nechat dele ?

    Moc dekuji :-)

    Odpovědět

  • Teeska Teeska

    Dělám už po druhé je výborná :)

    Odpovědět

  • papirek papirek

    Jedním slovem výborná. Ani jsem to nestihla vyfotit a byla pryč. :-D Díky za inspiraci, příště zase určitě podle tohoto receptu :yes:

    Odpovědět

  • voduska voduska

    nachystáno dle vašeho receptu zachvíli půjde do trouby už se moc těším na výsledek...manžel bude určitě "mlaskat" děkuji za tip:-K:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::-)

    Odpovědět

  • tatajs tatajs

    Lepší kachnu jsem ještě nejedl.Udělal jsem vše dle receptu a kachnička byla luxusní.Mohu všem jen |DOPORUČIT!!!<3:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Blansch Blansch

    Dneska upečeno. Pořád jsem kontrolovala troubu ( z venku :) ) a nechtěla věřit, že to bude dobré....Ale musím potvrdit, všechny kladné recenze, které jsem tu našla. Je to naprostý LUXUS a jinou už nedělám :) Bylo k tomu červené zelíčko. Zkusila jsem do něho nalít malou sklenku domácí griotky a SUPER. Už nebylo třeba dalšího dochucování a samozřejmě příloha knedlíček :):yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    V pondělí upečeno, maso opravdu fantastické:yes::yes::-K

    Odpovědět

  • Ajicek Ajicek

    Tak kachnička už je hodinu v troubě,už se taaaak těším na výsledek :-p :yes:

    Odpovědět

  • Lenora32 Lenora32

    Výtečná, jinak už píct kačku nebudu.:-p:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Roman74 Roman74

    Kam se hrabe Paulus a jeho kolega, i když byla koupena v lidlu. :-p foto přidáno, fakt mňam. :yes:

    Odpovědět

  • monticek monticek(neregistrovaný)

    Vynikajici. Netreba komentare!!!:-p

    Odpovědět

  • luema luema

    Super recept, v 7h jsem dala péct a před 12 h dodělaná, teď jí jdeme papkat, to bude ňamina :-) Dávám bodík, jinou už dělat nebudu :-)

    Odpovědět

  • pazderka83 pazderka83

    Delala jsem ji uz nekolikrat a je opravdu vytecna :yes: Bodik uz jsem udelila davno,tak ted pro zmenu pridavam foto :-)

    Odpovědět

  • jirholu jirholu

    Přidávám se do řady spokojených strávníků ;-) Dnes jsem podle tohoto receptu pekla půlku kachny a byla to úžasná pochoutka :-p:yes::yes:

    Odpovědět

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo