Klobásky cigárového typu
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Energie | 50 665 kJ / 12 109 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 856,22 g |
Tuky | 956,36 g |
Vláknina | 6,70 g |
Cholesterol | 2,18 g |
Sodík | 22,83 g |
Sůl | 5,00 g |
Sacharidy | 15,90 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 7. 2013 08:11
Pohl:Recept máte docela dobrý, ale pracný. Jen kližku bych tam nedával. Pokud chci pravé domácí, tak na kvalitě masa nešetřím.http://www.toprecepty.cz/recept/8991-domaci-klobas...
23. 7. 2013 07:51
Cogára také dělám,ale raději klobásy v přírodních střívkách.Maso používám z plece(lze z části nahradit králíkem,zvěřinou apd.),popř.i krkovičku a bůček.Kýta je příliš suchá.Doporučuji udělat vše z čerstvého masa,na 10 kg směsi používám 0,75 kg hovězího,třeba i kližku na spojku,kterou semelu na pastu a přidám O,5 lt vody,do níž jsme rozpustili koření.Většinou dávám základní koření,oříšek dávám také,trochu česneku(moc ne,tak malou paličku)pokud dáme papriku,tak vše také rozpustit ve vlažné vodě.Sůl odvážit přesně v množství 18 gr na 1 kg použitého masa celkem.Někde se uvádí 20 gr,ale uzením se odpaří voda a sůl zůstane.Tak raději méně,odzkoušeno mám 18 gr.Sůl používám Pragandu napůl s obyčejnou solí,chemie raději méně a na probarvení masa to stačí.Potom roztok dám do ledničky(udělám den předem)a zchladím co to jde,někdy přidám i kostky ledu.Hovězí prát potom vyšlehám ručním mixerem za postupného přilévání studeného roztoku až vnikne lepivá hmota,což je jakési pojidlo na masovou směs.Do této spojky zamíchávám nejdříve libové maso až se krásně spojí a lepí na ruce a potom nakonec jen zlehka promísím s tučným výřezem,aby se vše rovnoměrně rozvrstvilo do díla.Předem namočené střívka plním a tvořím vždy pár klobásů,cca 1OO gr.nožička,naskládám do nádoby a dám do lednice uzrát do dalšího dne,kdy se zavěsí do předem vytopení udírny.Nejdříve se udí teplejším kouřem 60-70 st.asi 1 hod a potom douzuji asi 3 hod,studenějším kouřem z bukového dřeva a pilin.Tato doba na uzení klobás je plně dostačujhící,délší doba už zhoršuje vůni uzeného výrobku,je to potom přeuzeno s mírně kyselejší pachutí.Klobásy horké vyndám a necháme rozvěšeny na hůlkách,aby vychládly,já je ještě teplé ponořím do vřelé vody na 10 min.tím je opláchnu,což není na závadu a nechám vychládnout.Ani ty nejdražší klobásy z masného průmyslu se nedají přirovnat,snad na Slovensku,tam jsem si pochutnal.Tak to dělám já



23. 7. 2013 01:12
Sakra...mňamka neskutečná,jen není udírna

23. 7. 2013 00:35
No,to je teda nádhera





22. 7. 2013 18:55

22. 7. 2013 17:57
AniCiz: a OD ČEHO JE POŠTA ? 

22. 7. 2013 17:52
no kdybys nebydlel daleko- hlásím se



22. 7. 2013 13:02
Nezoufejte, kdo bude mít zájem, po prázdninách se jim budu věnovat ve větším a můžu Vám nabídnout !

22. 7. 2013 13:00
mariana.:Česnek dávám do jiného druhu klobás viz odkaz www.toprecepty.cz/recept/8991-domaci-klobasky/. Tady jsem měl obavu, aby se česnek s muškátem nehádal.
Pavel

Pavel
22. 7. 2013 11:08
Teda, ty vypadají báječně a navíc domácí výroba. Paráda!!
+9


22. 7. 2013 10:08
vypadají božsky!!!!











22. 7. 2013 09:06












22. 7. 2013 08:43
Až budu jednou veliký kluk , tak si taky takové uzené klobásky udělám....





22. 7. 2013 08:35
Voní až do Mostu 







22. 7. 2013 08:27
Pavle, sakryš na ty se tak krááásně kouká, ale raději bych je měla doma, to bych si teda pochutnala
máš je moc pěkný
a dávám ti 4.bod



Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Špecle s osmaženou cibulkou a slaninou
Přidáno před 6 hodinami

Cuketový salát s hořčičnou zálivkou
Přidáno před 6 hodinami

Mleté hovězí zapečené se špenátem
Přidáno před 7 hodinami

Bramborové škvarkové placky
Přidáno 9. 6. 2023 12:42

Hovězí pečeně z Kolína nad Rýnem
Přidáno 9. 6. 2023 09:15

Hovězí kližka na mrkvi a pórku z pomalého hrnce
Přidáno 8. 6. 2023 19:43
Právě bylo uvařeno:

Klobásová kolečka k vínku nebo pivku
uvařil/a Adlla
před 31 minutami

Špenátová slunečnice
uvařil/a Vladka321
před 1 hodinou

Těsto na tvarohové ovocné knedlíky podle Romana Pauluse
uvařil/a Zdenny
před 1 hodinou

Zapečený lilek s kuskusem
uvařil/a vanilj
před 2 hodinami

Kuřecí prsa na slanině s nivovou omáčkou
uvařil/a Springflower
před 2 hodinami

Rebarborový koláč
uvařil/a Fitulka
před 3 hodinami

Hrnková tvarohová bábovka
uvařil/a Chrobak
před 3 hodinami

Kuřecí křupavé řízky z trouby
uvařil/a Olympus
před 3 hodinami

Kuřecí po debrecínsku
uvařil/a boqvai
před 3 hodinami

Smetanové brambory s kuřecím masem
uvařil/a boqvai
před 5 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: doba a teplota uzení klobásek narážečka na klobásy ruční narážečka na klobásy narážečka klobás jak dlouho udit klobásy klobásy ze skopového masa jak dlouho se udí klobásy uzeni klobasek narazecky na klobasy narážečky klobás délka uzení klobásy teploty při uzení klobás teplota při uzení klobás doba uzení klobás doba uzení klobás narážečka na klobásky streva na klobasky naražečky klobásy teplota uzení klobasek domácí narážečka na klobásy
Suroviny: kýta vepřová, bůček vepřový, kmín celý, pepř mletý, ořech muškátový, rychlosůl, cukr moučkový, střívka skopová
Klobásky cigárového typu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nmD7
21 názorů