Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 50 665 kJ / 12 109 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 856,22 g |
Tuky | 956,36 g |
Vláknina | 6,70 g |
Cholesterol | 2,18 g |
Sodík | 22,83 g |
Sůl | 5,00 g |
Sacharidy | 15,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kýtu a bůček pomeleme na šajbě číslo 8. Vložíme do vhodné nádoby a přidáme koření a rychlosůl a velice dobře propracujeme, až ze zhotovené koule míchaného masa se lepí na dlaň.
Krok 2: Na narážečku dám nástavec o průměru 12 mm a nasunu střeva.
Krok 3: Pomalým tlačením plním střeva tak, aby byly klobásky pevné, ale šly lehce tvarovat do potřebné délky. Pokud nemáte narážečku, jde použít i mlýnek s nástavci, ale je to zdlouhavá práce.
Krok 4: Takto naplněná střeva uložím do chladu na dobu 48 hodin. Před uzením je otřu dosucha a vložím do předem vyhřáté udírny na 60 °C a udím ( bukem )cca 8-9 hodin při této teplotě.
Krok 5: V polovině uzením přehodím tyče a po době sedmi hodin uzení ochutnám a rozhodnu se, jak ještě dlouho pokračovat. Já udil těch 9 hodin, ale už jsem přesvědčen, že těch 8 bohatě stačí s podmínkou udržování teploty v rozmezí 55 a 65 °C.
Zveřejněno 22. 7. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Klobásky cigárového typu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nmD7
Moje poznámka
Klobásky cigárového typu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nmD7
Nejnovější recepty
Kuřecí kousky v lepkavé omáčce s pak choi
Přidáno před 5 hodinami
Třešňová granita
Přidáno před 10 hodinami
Broskvový kompot
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové placičky s nivou
Přidáno před 14 hodinami
Starý jižanský recept na nakládané melounové slupky
Přidáno 29. 6. 2025 17:36
Naložený česnek v sádle
Přidáno 29. 6. 2025 17:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koláč s rebarborou a tvarohem
Lucie Hertlova před 1 hodinou
Řezy ORGASMUS
jaroslava.muckova61 před 5 hodinami
Vepřové srdce na smetaně
Sahula před 6 hodinami
Guláš z vepřového srdce a jater
Sahula před 6 hodinami
Křenová krkovička pečená s brambory
Sahula před 7 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
Werronika před 7 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
Evculina84 před 8 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
loribert před 10 hodinami
Mrkvová bábovka
Misad před 11 hodinami
Tématické fráze:
doba a teplota uzení klobásek,
narážečka na klobásy ruční,
narážečka na klobásy,
narážečka klobás,
jak dlouho udit klobásy,
klobásy ze skopového masa,
jak dlouho se udí klobásy,
uzeni klobasek,
narazecky na klobasy,
narážečky klobás,
délka uzení klobásy,
teploty při uzení klobás,
teplota při uzení klobás,
doba uzení klobás,
doba uzení klobás,
narážečka na klobásky,
streva na klobasky,
naražečky klobásy,
teplota uzení klobasek,
domácí narážečka na klobásy
Suroviny:
kýta vepřová,
bůček vepřový,
kmín celý,
pepř mletý,
ořech muškátový,
rychlosůl,
cukr moučkový,
střívka skopová
Komentáře (22)
Pavel