KREMŠNYT

Seřadit dle: Nejnovějšího Nejstaršího

Řadit: od nejnovějšího   od nejstaršího  

1

  • Nadja Nadja

    Vašíku, ať nemusíš péct těsto, tak vyzkoušej dát krém mezi dvě dortové oplatky, zatížit a po rozležení můžeš část namočit v čokoládě.:-p

    Odpovědět

  • Hella Hella

    Václave, jsem ráda, že jsi našel náplň do svého Krémšmitu. Já osobně bych se spíš přikláněla k tomu receptu kde je pudink + ušlehané bílky. Pokud ty bílky budeš šlehat nad párou, můžeš si ušetřit práci. V cukrárnách "vaří" sníh tak, jak píšu http://www.toprecepty.cz/recept/3738-citronove-rez...- pouze cukrovým rozvarem (bez toho citronu).

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Tak vám všem moc děkuju. Jistě využiju všechny rady. Ale jediný recept je TÉMĚŘ stejný jako u nás prodávaný v "Kremšmitech" a to je tak jednoduchý až to bolí. Jsou to pouze bílky s práškovým a vanilkovým cukrem vyšlehaných nad párou a nandaný mezi dvě lísková těsta. Už vyzkoušeno a okamžitě snězeno. Zatím ne moc na vystavování. Ale jiste urychleně zopakuji, ofotím a zveřejním na TOP.

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65



    příloha 1: img_2367.jpg

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    Vašíku, jak jsi to popisoval, tak si myslím, že by to mohl být :-p sníh jako do kremrolí mezi dvěma pláty upečeného listového těsta:
    http://www.toprecepty.cz/recept/18577-kremrole-+-v...
    ;-) http://www.toprecepty.cz/recept/23239-maslove-krem...
    :-O nebo Krémeše:
    http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=11878
    :-8:-O Ale vyhledávač mi nabídl žloutkové řezy, např:
    http://instinkt.tyden.cz/rubriky/labuznik/kucharka...

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Vaclav Fronek: nevím, jestli ti to pomůže;-) http://www.zorka.estranky.cz/clanky/recepty/kremy....

    Odpovědět

  • alena.kyp alena.kyp

    Vaclav Fronek:Vašku dej si do vyhledávače žloutkové řezy. Do kremšnytu se dává žloutkový krém. Nedávno jsme s maminou vzpomínaly jak je pekla babička.Na spodní díl upekla pruhy a aby se vrchní díl při řezání nerozpadal, tak se řezalo na dílky a přilepilo na krém, potřelo rybízovou marmoškou a polilo citronovou polevou.Pak se prokrojil jen krém se spodním dílem který už zvláčněl.

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Moc prosím o radu jak vyrobit u nás v Č.Budějovicích a okolí nazvaný / Kremšnyt, Krenšmit, Bílková pěna, apod./ Dříve stávala taková kostka ,vespod lískové těsto, navrch lískové těsto a mezi nimi asi bílkový velmi sladký krém a tyto kousky odděleny papírem.Výška krému byla asi 80 mm. Stával jeden obrovský kousek cca 1,20 - 1,40 Kč k nesnězení . Dnes se také u nás prodává ale neuvěřitelně draze i ve stejné kvalitě jako dříve. Mne na tom láká vyzkoušet si to sám udělat. Našel jsem mnoho návodů, ale vždy jsem poznal z receptu, že to není ono. MOC PROSÍM hlavně JIHOČECHY /ti by to mohli znát/ zda znají přesnou výrobu. MOC děkuji. Václav.
    PS rád počkám i na osobní zprávu do mých vzkazů.

    Odpovědět

  • 1


Váš komentář se na stránkách zobrazí až po jeho ověření kliknutím na odkaz v emailu, který vám ihned zašleme na vyplněnou emailovou adresu. Z daného počítače poté můžete psát další komentáře bez ověření.


Chcete si povídat? Přispějte do diskuze

Přidat odkaz Přidat přílohu
Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo