KREMŠNYT

Seřadit dle: Nejnovějšího Nejstaršího

Řadit: od nejnovějšího   od nejstaršího  

1

  • Nadja Nadja

    Vašíku, ať nemusíš péct těsto, tak vyzkoušej dát krém mezi dvě dortové oplatky, zatížit a po rozležení můžeš část namočit v čokoládě.:-p

    Odpovědět

  • Hella Hella

    Václave, jsem ráda, že jsi našel náplň do svého Krémšmitu. Já osobně bych se spíš přikláněla k tomu receptu kde je pudink + ušlehané bílky. Pokud ty bílky budeš šlehat nad párou, můžeš si ušetřit práci. V cukrárnách "vaří" sníh tak, jak píšu http://www.toprecepty.cz/recept/3738-citronove-rez...- pouze cukrovým rozvarem (bez toho citronu).

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Tak vám všem moc děkuju. Jistě využiju všechny rady. Ale jediný recept je TÉMĚŘ stejný jako u nás prodávaný v "Kremšmitech" a to je tak jednoduchý až to bolí. Jsou to pouze bílky s práškovým a vanilkovým cukrem vyšlehaných nad párou a nandaný mezi dvě lísková těsta. Už vyzkoušeno a okamžitě snězeno. Zatím ne moc na vystavování. Ale jiste urychleně zopakuji, ofotím a zveřejním na TOP.

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65



    příloha 1: img_2367.jpg

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    Vašíku, jak jsi to popisoval, tak si myslím, že by to mohl být :-p sníh jako do kremrolí mezi dvěma pláty upečeného listového těsta:
    http://www.toprecepty.cz/recept/18577-kremrole-+-v...
    ;-) http://www.toprecepty.cz/recept/23239-maslove-krem...
    :-O nebo Krémeše:
    http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=11878
    :-8:-O Ale vyhledávač mi nabídl žloutkové řezy, např:
    http://instinkt.tyden.cz/rubriky/labuznik/kucharka...

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Vaclav Fronek: nevím, jestli ti to pomůže;-) http://www.zorka.estranky.cz/clanky/recepty/kremy....

    Odpovědět

  • alena.kyp alena.kyp

    Vaclav Fronek:Vašku dej si do vyhledávače žloutkové řezy. Do kremšnytu se dává žloutkový krém. Nedávno jsme s maminou vzpomínaly jak je pekla babička.Na spodní díl upekla pruhy a aby se vrchní díl při řezání nerozpadal, tak se řezalo na dílky a přilepilo na krém, potřelo rybízovou marmoškou a polilo citronovou polevou.Pak se prokrojil jen krém se spodním dílem který už zvláčněl.

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Moc prosím o radu jak vyrobit u nás v Č.Budějovicích a okolí nazvaný / Kremšnyt, Krenšmit, Bílková pěna, apod./ Dříve stávala taková kostka ,vespod lískové těsto, navrch lískové těsto a mezi nimi asi bílkový velmi sladký krém a tyto kousky odděleny papírem.Výška krému byla asi 80 mm. Stával jeden obrovský kousek cca 1,20 - 1,40 Kč k nesnězení . Dnes se také u nás prodává ale neuvěřitelně draze i ve stejné kvalitě jako dříve. Mne na tom láká vyzkoušet si to sám udělat. Našel jsem mnoho návodů, ale vždy jsem poznal z receptu, že to není ono. MOC PROSÍM hlavně JIHOČECHY /ti by to mohli znát/ zda znají přesnou výrobu. MOC děkuji. Václav.
    PS rád počkám i na osobní zprávu do mých vzkazů.

    Odpovědět

  • 1


Váš komentář se na stránkách zobrazí až po jeho ověření kliknutím na odkaz v emailu, který vám ihned zašleme na vyplněnou emailovou adresu. Z daného počítače poté můžete psát další komentáře bez ověření.


Chcete si povídat? Přispějte do diskuze

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo