Kadlíkova masová konzerva

Kadlik Kuchař:

14 sklenic Vepřové maso 139 názorů

5102

Suroviny

5 kg libové vepřové maso
0,5 kg vepřový podbradek
0,5 kg vepřové kůže
česnek /moc/
sůl
pepř
kmín
Recept si zatím oblíbilo 102 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Po dlouhé době jsem ochutnal konzervu zvanou - vepřové ve vlastní šťávě. Po rozdýchání šoku, vydesinfikování dutiny ústní rumem a zkrmení konzervy psům jsem vyrazil do místního řeznictví a zakoupil suroviny. Maso jsem nakrájel na drobné kostky, kůže předvařil (použil jsem zkonzervovaný vývar z kořeněného laloku, viz můj předchozí recept). Do masa jsme vmíchal sůl s rozetřeným česnekem (moc), opepřil, pokmínoval, a dal na dva dny odležet do lednice.

  2. Poté jsem do sklenic dal na dno kousek předvařené kůže, sklenice nadusal masem, toto zakryl dalším kusem kůže, zalil necelým deci masového vývaru.

  3. Steriloval jsem 2x po 1,5 hodině na teplotu 100°C - 110°C, v rozmezí 24 hodin. Náklady na půlkilogramovou sklenici byly cca 22 korun, chuť ve srovnání s tím koupeným bramborovosojovoseparátním amarounem nesrovnatelná...
    Vím, že podobné recepty tady jsou, ale přesto jsem neodolal. Takovouto sklínečku masa, krajíc čerstvého chleba, cibuli, pár zavařených feferonek "beraních rohů", a pochopitelně studené pivo, tak si představuji snídani pravého moravského zemana!!!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 4 512 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kadlíkova masová konzerva

  • Tonda Tonda(neregistrovaná)

    Jitka: Rosol je tam i bez kůźí zavařil jsem toho dost samozřejmě musí být maso syrové !!! A kůže určitě ne snad do tlačenky aby držela pohromadě !!!

    Odpovědět

  • Tonda Tonda(neregistrovaná)

    Radka : Dříve jsem také pekl ale potom jsem přešel na zavařování syrového a naloženého masa a je to nesrovnatelnè ! :-)

    Odpovědět

  • Danka Danka(neregistrovaná)

    Zdravím a přidávám moji zkušenost. Není třeba kůží...... není pravda Jitko, že to dělá rosol. Já jen nakrájím vepřové, třeba plecko na kostky...prosolím normální klasickou solí, dám do sklenic. Do velkého hrnce naliju vodu a dám sklenice tak,aby bylo víčko pod vouu. Vařím...resp.steriluji cca 3 hodiny. A je to pochutnáníčko. O víkendu jsme měli návštěvu a měli boule za ušima!!! Zdravím všechny fajnšmekry!!!!!

    Odpovědět

  • Jirka Jirka(neregistrovaná)

    Kadlik: Půl kila za 22Kč.??????????????? Kolik stálo maso syrové? Snad koupené ještě za komunistu.

    Odpovědět

  • Kadlik Kadlik(autor receptu)

    lenka: Zrovna jsem volný!!!!:-)
    uvítám Tě ve svém pelíšku, anonymní ctitelko!!!:-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • lenka lenka(neregistrovaná)

    miluju Kadlíka!

    Odpovědět

  • ZAJ-PO ZAJ-PO

    :-K:-K:-KPERFEKTNÍ.:-K

    Odpovědět

  • ZAJ-PO ZAJ-PO

  • Radka Radka (neregistrovaný)

    Maso bez kostí,bez kůží - krkovici,bůček i kýtu zvolna peču (na 150°) pokrájené na větší kousky jen posolené,posypané drceným kmínem,podlité vodou a přidávám,pokud je maso libové,kostku sádla ...Několikrát během pečení obrátím ...Upečené,trochu zchladlé,
    naskládám do sklenic,zaliju tím vypečeným sosem,zavíčkuju a cca dvě hodiny zavářím,také zvolna ...Dá se potom vzít na chleba,rychlé rizoto,knedlo-zelí :-) ...Ještě - kupuju a peču vepřové když je v akci :-) ...

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    helena: s největší pravděpodobností je to tento recept
    https://www.toprecepty.cz/recept/19150-kadlikuv-ov...
    Viz 5.krok receptu.

    Odpovědět

  • helena helena(neregistrovaná)

    snažím se najít ten recept na kořeněný vývar z laloku a vyhazuje mi to NENALEZENO.tak jak dál?

    Odpovědět

  • Stánina Stánina(neregistrovaná)

    Zdravím a písnu o někom,kdo dělá výborné vepřové konzervy ve skle,cena je úměrná....je to na každém,co se rozhodne masovku koupit.Místo prodeje je na benzinové pumpě u Benátek n.J.nad dálnicí...výrobek kupuji co se začalo s prodejem a chuť je stále stejně dobrá...kdo chce ochutnat bezva papání...stačí tam zastavit a určitě nebude litovat.:-)

    Odpovědět

  • roman roman(neregistrovaný)

    Tak toto je jedlo pravych Čechoslovakou a nie tie odpady .uz sa chystam to urobit
    <3

    Odpovědět

  • Jitka Jitka(neregistrovaná)

    Alexandra11: Nechci se Vás dotknout, ale už jste něco uvařila? Kůže jsou tam proto, aby to mělo rosol, který je v té konzervě nejchutnější:-DTen to drží pohromadě a na kůžích a podbradku není nic špatného. Kůže jsou dobré na kvalitu chrupavky ve Vašich kloubech. Tuk je nositelem chuti, tak jestli se mu vyhýbáte (podle dnešních trendů) tak si asi moc nepochutnáte. Já mám jednu várku právě připravenou v lednici. Zítra půjde do sklenic. Už se na to všichni těšíme.:yes:

    Odpovědět

  • jitka jitka(neregistrovaná)

    Nemá to chybu :). :-p

    Odpovědět

1 2 3 6 8 10

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo