Kadlíkova masová konzerva

Kadlik Kuchař: Kadlik

14 sklenic Vepřové maso 143 názorů

Suroviny

5 kg libové vepřové maso
0,5 kg vepřový podbradek
0,5 kg vepřové kůže
česnek (moc)
sůl
pepř
kmín
Recept si zatím oblíbilo 108 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Po dlouhé době jsem ochutnal konzervu zvanou - vepřové ve vlastní šťávě. Po rozdýchání šoku, vydesinfikování dutiny ústní rumem a zkrmení konzervy psům jsem vyrazil do místního řeznictví a zakoupil suroviny. Maso jsem nakrájel na drobné kostky, kůže předvařil (použil jsem zkonzervovaný vývar z kořeněného laloku, viz můj předchozí recept). Do masa jsme vmíchal sůl s rozetřeným česnekem (moc), opepřil, pokmínoval, a dal na dva dny odležet do lednice.

  2. Poté jsem do sklenic dal na dno kousek předvařené kůže, sklenice nadusal masem, toto zakryl dalším kusem kůže, zalil necelým deci masového vývaru.

  3. Steriloval jsem 2x po 1,5 hodině na teplotu 100°C - 110°C, v rozmezí 24 hodin. Náklady na půlkilogramovou sklenici byly cca 22 korun, chuť ve srovnání s tím koupeným bramborovosojovoseparátním amarounem nesrovnatelná...
    Vím, že podobné recepty tady jsou, ale přesto jsem neodolal. Takovouto sklínečku masa, krajíc čerstvého chleba, cibuli, pár zavařených feferonek "beraních rohů", a pochopitelně studené pivo, tak si představuji snídani pravého moravského zemana!!!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 147 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kadlíkova masová konzerva

  • Kadlik Kadlik(autor receptu)

    Dobrý den, po dlouhé době jsem nakoukl. A dovolím si doplnit - v době, kdy jsem psal tento recept, jsem kupoval - libový vepřový ořez - za 49,-Kč, vepřový podbradek - za 29,-Kč, a vepřové kůže za 5,-Kč. Pro doplnění - ty kůže pořád dávám - plátek na dno sklenice, a plátkem zakryju maso na vrchu sklenice. Vypadá to dobře, líp jak trčící kousky masa z tuku.. I když za těch 6 let cena masa trochu stoupla, dělám toto každým rokem, a nikdy nelituju!:-D

    Odpovědět

  • AlOlda AlOlda(neregistrovaná)

    Jirka: píše: "náklady na půl klikovou sklenici" což je cca 250 - 300g vsádkové váhy, takže nákladům by to odpovídalo - bez energií a času. :-8

    Odpovědět

  • Jajajajaapaja Jajajajaapaja

    Saxik: kůže dáváme, ale nedáváme ani česnek ani cibuli, jen sůl, do každé sklenice 1,5 kávové lžičky. Lety prověřené.

    Odpovědět

  • Saxik Saxik(neregistrovaný)

    Čítal som pozorne, ale kože určite nedám. :yes: :-)

    Odpovědět

  • Tonda Tonda(neregistrovaná)

    Jitka: Rosol je tam i bez kůźí zavařil jsem toho dost samozřejmě musí být maso syrové !!! A kůže určitě ne snad do tlačenky aby držela pohromadě !!!

    Odpovědět

  • Tonda Tonda(neregistrovaná)

    Radka : Dříve jsem také pekl ale potom jsem přešel na zavařování syrového a naloženého masa a je to nesrovnatelnè ! :-)

    Odpovědět

  • Danka Danka(neregistrovaná)

    Zdravím a přidávám moji zkušenost. Není třeba kůží...... není pravda Jitko, že to dělá rosol. Já jen nakrájím vepřové, třeba plecko na kostky...prosolím normální klasickou solí, dám do sklenic. Do velkého hrnce naliju vodu a dám sklenice tak,aby bylo víčko pod vouu. Vařím...resp.steriluji cca 3 hodiny. A je to pochutnáníčko. O víkendu jsme měli návštěvu a měli boule za ušima!!! Zdravím všechny fajnšmekry!!!!!

    Odpovědět

  • Jirka Jirka(neregistrovaná)

    Kadlik: Půl kila za 22Kč.??????????????? Kolik stálo maso syrové? Snad koupené ještě za komunistu.

    Odpovědět

  • Kadlik Kadlik(autor receptu)

    lenka: Zrovna jsem volný!!!!:-)
    uvítám Tě ve svém pelíšku, anonymní ctitelko!!!:-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • lenka lenka(neregistrovaná)

    miluju Kadlíka!

    Odpovědět

  • ZAJ-PO ZAJ-PO

    :-K:-K:-KPERFEKTNÍ.:-K

    Odpovědět

  • ZAJ-PO ZAJ-PO

  • Radka Radka (neregistrovaný)

    Maso bez kostí,bez kůží - krkovici,bůček i kýtu zvolna peču (na 150°) pokrájené na větší kousky jen posolené,posypané drceným kmínem,podlité vodou a přidávám,pokud je maso libové,kostku sádla ...Několikrát během pečení obrátím ...Upečené,trochu zchladlé,
    naskládám do sklenic,zaliju tím vypečeným sosem,zavíčkuju a cca dvě hodiny zavářím,také zvolna ...Dá se potom vzít na chleba,rychlé rizoto,knedlo-zelí :-) ...Ještě - kupuju a peču vepřové když je v akci :-) ...

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    helena: s největší pravděpodobností je to tento recept
    https://www.toprecepty.cz/recept/19150-kadlikuv-ov...
    Viz 5.krok receptu.

    Odpovědět

  • helena helena(neregistrovaná)

    snažím se najít ten recept na kořeněný vývar z laloku a vyhazuje mi to NENALEZENO.tak jak dál?

    Odpovědět

1 2 3 6 8 10

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: domaci masova konzerva domací masové konzervy domácí zavařované vepřové maso domácí vepřová konzerva zavařovaní masa domácí zavařování masa zavařování masa do plechovek domácí masové konzervy recept konzervy na zavařování domácí vepřovka zavařování do plechovek plechovky na zavařování masa zavařování do konzerv zavařování masa recepty plechovky na zavařování kadlikova vepřová konzerva vepřová konzerva domácí vepřové konzervy zavařování konzerv domaci konzervy

Zapomněl/a jsem heslo