jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  43 000  receptů

Kadlíkova masová konzerva

Kadlíkova masová konzerva
nahoru
Kadlíkova masová konzerva Kadlíkova masová konzerva Kadlíkova masová konzerva Kadlíkova masová konzerva
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook

Kategorie receptu Kategorie receptu:

Vepřové maso

Počet porcí Počet porcí: 14 sklenic

Suroviny:

5 kg libové vepřové maso
0,5 kg vepřový podbradek
0,5 kg vepřové kůže
česnek /moc/
sůl
pepř
kmín

Postup přípravy receptu

Po dlouhé době jsem ochutnal konzervu zvanou - vepřové ve vlastní šťávě. Po rozdýchání šoku, vydesinfikování dutiny ústní rumem a zkrmení konzervy psům jsem vyrazil do místního řeznictví a zakoupil suroviny. Maso jsem nakrájel na drobné kostky, kůže předvařil /použil jsem zkonzervovaný vývar z kořeněného laloku, viz můj předchozí recept/. Do masa jsme vníchal sůl s rozetřeným česnekem /moc/, opepřil, pokmínoval, a dal na dva dny odležet do lednice. Poté jsem do sklenic dal na dno kousek předvařené kůže, sklenice nadusal masem, toto zakryl dalším kusem kůže, zalil necelým deci masového vývaru. Steriloval jsem 2x po 1,5 hodině na teplotu 100 - 110 stupňů, v rozmezí 24 hodin. Náklady na půlkilovou sklenici byly cca 22 korun, chuť ve srovnání s tím koupeným bramborovosojovoseparátním amarounem nesrovnatelná...

Vím, že podobné recepty tady jsou, ale přesto jsem neodolal. Takovouto sklínečku masa, krajíc čerstvého chleba, cibuli, pár zavařených feferonek "beraních rohů", a pochopitelně studené pivo, tak si představuju snídani pravého moravského zemana!!!

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
5 68 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Kadlíkova masová konzerva"

autor: Kadlik
vloženo: 10.02.2016 19:44:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Milan Matej:

cibule umí kvasit... proto je nutná sterilace! A pravdu dvakrát, po 24 hodinách, a překročit 100°celestýna! V zavařovacím hrnci - klsickém plecháči pozinkovaném, se ta teplota klidně vyžene na 108 stupňů... A když se podrží,. nezkvasí a neožije ani jedna kvasinka.... Za tím si stojím, zavařuju už víc jak 30 let...
smajlik

autor: Vašek (neregistrovaný/á)
vloženo: 05.02.2016 21:11:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tohle musím vyzkoušet, vypadá to přímo luxusně !


Tady se dozvíte, jak koupit České kvalitní opravdové parfémy:

http://www.ceskeparfemy-uniq.cz/

autor: Hospodyňka (neregistrovaný/á)
vloženo: 04.02.2016 09:43:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Milan Matej:

Milan Matej:
Díky za radu a doma jsme usoudili, že cibuli s česnekem si dáme čerstvou k té domácí vepřovce na talíř

autor: Milan Matej (neregistrovaný/á)
vloženo: 03.02.2016 19:22:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

s cibulí bych byl opatrný spíš vůbec a pokud jedině smaženou cibule ráda kvasí a to i vařená smajlik

autor: Kadlik
vloženo: 02.02.2016 19:13:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Hospodyňka:

Dobrý den... ne, nekazí... spíš chytá ztracenku! Mizí rychleji, než stačím zavařovat další. Ale opravdu je nutná sterilace 2x, vyhnat teplotu nad 100°C, a držet ji.

autor: Hospodyňka (neregistrovaný/á)
vloženo: 02.02.2016 11:13:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dotaz nekazí se maso , když je zavařeno i s česnekem popřípadě s cibulí?

autor: Anna Jarošková (neregistrovaný/á)
vloženo: 28.01.2016 15:24:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zkouším dnes dělat tu vepřovou konzervu.Jsme s manželem zvědaví,dokonce jsme jeli pro maso.smajlik

autor: viktor (neregistrovaný/á)
vloženo: 17.01.2016 21:24:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

S odpuštěním,já se s tím až tak neseru.Do papiňáku bůčku kus,pár cibulí a česnek,půl lžičky rychlosoli(maso zůstane červené a nezhnědne),1 - 1,5 hod povařit,v papiňáku nechat zchladnout,po vyjmutí rozmatlat šťouchadlem na brambory,dosolit,pepřit obobkovat a td.postupovat podle potřeby.Nezavařuju,dělám pro týdenní zpotřebu do ledničky ( pro jednoduchost se s tím nepárám),jak je chuť tak mám za 2 hod hotovo.smajlik

autor: JarmilaKolinková (neregistrovaný/á)
vloženo: 28.12.2015 20:41:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Rudolf Zábrodský:

autor: casino
vloženo: 06.12.2015 00:57:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tom Beyk: Martin:
No, snad Kadlik: promine, že se vykecáváme pod jeho receptemsmajlik

Martin:
Připravil jsem maso podle vašeho návoduhttp://www.zabijacky.cz/news/zavarovani-masa-do-sk...smajlik
a za sebe rád říkám, že něco podobného, chuťově vyváženého, DOMA PŘIPRAVENÉHO, jsem už dlóóóuho nejedlsmajlik
No, a mačaft nad tou vepřovinou taky pochrochtával blahem a komplimenty nešetřil...smajlik
***
Zavařoval jsem do masovek PIKOK 300g od Lidla.
Z masa 1,5kg (1kg libového bůčku + 0,5kg plecka + 1kg obíračky pečené pro výpek na zalití masa ve skle) čisté váhy bylo na zkoušku 6ks a jenom se po nich zaprášilosmajlik
Zavařoval jsem (92°C, 2x 60 minut) v kastrole a příště budu konzervovat v zavařovacím kotli, co jen se do něho vejde...smajlik

autor: Tom Beyk
vloženo: 03.12.2015 23:17:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Martin:...jak jsem psal již v předminulém komentáři - kůži nahoru nedávám - zůstane celá a je tuhá. Někdy nechávám kůži na masu ale dám ty kousky tak aby kůže nebyla navrchu. Jinak dávám kousek kůže jen na dno. Ten rosol vzikne z těch dvou lžíc čisté vody kterou naliji navrch masa.
S normální solí je maso nakonec méně růžové, ale opravdu o trošku.
Mimochodem máte úžasné sklenice na zavařovánísmajlik

autor: Rudolf Zábrodský (neregistrovaný/á)
vloženo: 03.12.2015 18:09:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Chci poslat recept na můj email!smajlik

autor: Martin (neregistrovaný/á)
vloženo: 03.12.2015 17:35:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tom Beyk: Měl bych na Vás prosím dva dotazy - jak vypadá ta kůže, kterou dáváte nahoru na maso, po otevření sklenice ? Rozpadne se úplně nebo je tam pořád ? My to zaléváme takovým "polovýpekem - polovývarem" viz http://www.zabijacky.cz/news/zavarovani-masa-do-sk..., a toho rosolu bychom tam klidně snesli více :)
A druhý dotaz - když nedáváte rychlosůl, ale normálně solíte - jak moc jiná je výsledná barva masa ve sklenici? Nevypadá to pak jak normálně vařené maso ?

autor: Tom Beyk
vloženo: 02.12.2015 14:21:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Quina:...protože do mě bližní kvůli rychlosoli také pořád ryli, tak už ji dva roky nepoužívám. Používám normální sůl a navíc jsem po četných pokusech zjistil, že stačí 15g na kg masa a je to výborné. S normální solí ztratí maso trochu barvu ale nevadí.
Vepřové zavařené s ml.cukrem (mladým?, mletým?) by mi asi nechutnalosmajliksmajliksmajliksmajlik
Kvůli těm stupňům: používám desetilitrový hrnec, na dno položím obráceně kvalitní vietnamský pařák bez nožiček (po dvou použitích na knelíky upadly), dám sklenice a vodu nad víčka. Když začne voda bublat tak vím, že dle zákonů Země má voda kolem sta stupňů Celsia což na zavařování stačí.smajlik

autor: Quina (neregistrovaný/á)
vloženo: 27.11.2015 01:38:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tom Beyk: Místo rychlosoli stačí trochu ml.cukru, tu službu to udělá také.
Rychlosůl je rakovinotvorná smajlik

autor: toncek (neregistrovaný/á)
vloženo: 19.11.2015 20:07:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

casino: nejlepší v troubě,stačí, když to tak pomalu, sem tam probuble, pokud to dáš do plechu, tak si do té tróby dé i flašku s vodó!!dyž buble pomalu, je to akorátsmajlik

autor: casino
vloženo: 19.11.2015 19:44:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik
toncek:
100-120 st.C.
Kadlik:
100 - 110 stupňů,

Chlapi, jak to dokážetesmajlik
V autoklávu, nebo v peci?smajlik

autor: toncek (neregistrovaný/á)
vloženo: 19.11.2015 19:13:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

nic neřešte, kupte zadní kolínko ,část kůže , tu silnější, nechejte syrovou,koleno vykostěte, kosti a kůži uvařte spolu s kořenovou zeleninou,půlkou cibule, česnekem dle chuti,solí ,celým pepřem,novým kořením, bobk,listem a jalovcem.Na dno a nahoru syrovou kůži,mezi to napěchovat syrové špalíky z toho kolene,i s tím vazivem!!!!, to jsou ty hužvy, jak říká moje žena, zalít vývarem, zavřít, tak dvě a půl hod.nechat povařit na cca 100-120 st.C.To je recepis pro Moraváky. Pro ty línější, narvěte to všechno dohromady nakrájené na kousky do sklenic, nebo plechovek, zavařování je stejný,výsledek, skoro taky, jenomom ten obřad,při vínku, nebo slivovičce, se nedá ničím nahradit!! PS.Dá se to jest na všecky způsoby....smajliksmajlik

autor: Jaroslava (neregistrovaný/á)
vloženo: 19.11.2015 16:27:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Kadlik:mám stejnou zkušenos,v obchodě je to hnus dělám také svou vepřovku a recept je podobný tomu vašemu smajlik

autor: Kadlik
vloženo: 06.10.2015 09:14:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

casino:

smajlik beru na vědomí, příště se polepším!!!

autor: casino
vloženo: 05.10.2015 21:08:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Kadlik:
Jj, to je vončosmajlik
A což takhle to udělat takhle: http://www.toprecepty.cz/recept/19150-kadlikuv-ova... smajlik

autor: Kadlik
vloženo: 05.10.2015 21:02:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

casino:
což takhle tohle??????

http://www.toprecepty.cz/recept/19150-kadlikuv-ovarovy-lalok-natrhprdel/

autor: casino
vloženo: 05.10.2015 20:18:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

"/použil jsem zkonzervovaný vývar z kořeněného laloku, viz můj předchozí recept/"
Kadlik:
Dobrý den, mohu se zeptat, jaký předchozí recept?smajlik
Takhle odkaz v POZNÁMCE kdyby se ukázal, to by bylo vončo...smajlik

autor: Kadlik
vloženo: 05.10.2015 19:20:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ne, nemůžete... zkuste si prosím znovu přečíst recept...smajlik

autor: Eva (neregistrovaný/á)
vloženo: 05.10.2015 17:07:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jana:Dobrý den,mohu se zeptat jak dlouho na na kolik stupňů maso zavařujete?Děkuji.

autor: Jana (neregistrovaný/á)
vloženo: 04.10.2015 21:11:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

To opravdu není nic nového,dělala to moje maminka a dělám to i já do sklenic 0,33l na dno dám kousek syrové kůže maso 1kávovou lžičku soli a buď bílou polévku z kotle a nebo vodu vařím 4hod.zatím se mi nic neskazilo výborná mňamka za studena nebo podušená na cibulce a třeba s bramborama.

autor: vidlák (neregistrovaný/á)
vloženo: 06.09.2014 17:32:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já dávám maso do plechovek,je to vůbec nejlepší způsob konzervace a takto konzervované produkty mají nejen daleko lepší chuť,ale jsou o mnoho delší dobu trvanlivější,vydrží i několik let.Pokud dělám vepřové ve vl.šťávě,uvařím kůže do měkka,umelu ještě horké na nejjemnější desce,nechám vychladnout a znovu umelu.Vznikne drobná krupice,která se přidává do masa a po konzervaci utváří výtečný rosol.

autor: Manahan (neregistrovaný/á)
vloženo: 24.08.2014 19:37:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Chci se zeptat jakou to má trvanlivost ? smajliksmajlik

autor: Milan. (neregistrovaný/á)
vloženo: 20.08.2014 18:39:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Děkuji, že mi to někdo připoměl.Tento recept nemá chybu. Proč? Skoro stejný postup volila před léty manželka a po konzervách se jen zaprášilo.Nyní je čas recept opět oprášit a udělat si po čem srdce a žaludek touží! A k tomu jarní cibulka, dobrý chléb a dobré pivko !!!
Děkuji ještě jednou!!!

autor: Ladik (neregistrovaný/á)
vloženo: 08.02.2014 17:41:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Váš recept je bomba, moc chválímsmajlik

autor: Sarami (neregistrovaný/á)
vloženo: 02.11.2013 20:59:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Děkuji za vynikající recept...od té doby co znám tento recept, bych si vepřové maso v konzervě nekoupila. Vyrábím tuto specialitu v pravidelných intervalech...a právě si jdu namazatsmajliksarajova@seznam.cz

autor: Tom Beyk
vloženo: 09.07.2013 20:01:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Věra: ...udělá to taky. Nejlépe plnit sklenice asi 2,5-3cm od vrchu.
Já dávám na 1kg masa 17g rychlosoli (i když ji dnes zatracují, že to je nezdravá chemie - jím to celý život) a krájím ho na kostky. Kůži je lepší dát jen na dno nebo ji nechat na masu - když se dostane navrch tak je trochu tuhá. Nakonec ještě jedna zkušenost - do každé sklenice dávám navrch 2PL vody - z toho je pak ten výtečný rosol. Dobře utáhnu víčka a jinak do toho nedávám vůbec nic (žádné koření ani česnek). Vařím první den 2hod. a druhý den 1hod. Je to pak typická výborná chuť vepřového ve vlastní šťávě. Věřtesmajlik

autor: Věra (neregistrovaný/á)
vloženo: 07.06.2013 07:49:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zdravím všechny, máme svoje čuníky a zavářím guláš, paštiku a mleté pečené maso, ale "vepřovku" jsem ještě nezkoušela, chci to napravit, ale mám technický dotaz: Na obrázcích vidím sklenice úplně plné, když jsem zavářela poprvé guláš a mleté a naplnila jsem takto sklenice, všechno to dobré mastné mi uteklo, konzervy byly poživatelné, ale suché jak troud - syrové maso to neudělá? Díky

autor: martin (neregistrovaný/á)
vloženo: 19.12.2012 09:35:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: honauer.dana@seznam.cz (neregistrovaný/á)
vloženo: 11.05.2012 11:54:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

karlíku proč mi pul várky ztuhlo a pulka ne nejde mi to na rozum a bylo to stejně dělané najednou že by špatné uzávěry an víčkách-,smajlik

autor: Markitek
vloženo: 13.04.2012 18:00:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

vzpoměla jsem si, když jsem byla dítě a tohle se u nás dávolo do konzervy, někdy i uzené, vrátím se k tomu díky, bodík je zaslouženýsmajlik

autor: Michaela (neregistrovaný/á)
vloženo: 10.02.2012 10:57:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Recept je super.Kupuji konzervu na rizoto a fakt nic moc.Jen mě zaráží náklad na jednu sklenici.Přijde mi to hrozně málo 22,-Kč.Předpokládám nakoupení masa a kůží asi na 500Kč.

autor: honauer.dana@seznam.cz (neregistrovaný/á)
vloženo: 16.12.2011 10:29:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

vynikající nápad jemné dobré lahudka kam se hrabou ty šmejdy co je tam napsáno vepřové konzervy pa.

autor: trojzubec72 (neregistrovaný/á)
vloženo: 11.12.2011 07:06:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Neco fantastyckeho!!! Nam,nam,nam!!! 100 bodusmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

vloženo: 10.12.2011 09:52:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahoj Kadlíku. Protože je ten pravý čas na domácí zavařování vepřového masíka, tak jsem znovu na TOP procházel, abych o něco nového nepřišel. Protože tvůj věk 206 let se dosschoduje s mým jsem rád, že i chutě máme stejné a recepty podobné. FANDÍM TI. Václav. + bodík už jednou ode mne byl tak nejde další. ŠKODA.

autor: valsor
vloženo: 15.11.2011 10:40:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mamka tuhle mňamku taky dělá a mohu říct že je to skoro stejné složení a postup.Už se těším až pojedu na sobotu na návštěvu to bude připravená sklenice s masíkem půl bochníku chleba cibulka sůl,pepř a vychlazené pivko smajlik smajlik

autor: hafikov
vloženo: 27.10.2011 18:56:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Kadlíku, zapomněl jsi upozornit,že jsou silně žravésmajliksmajliksmajlik.Nějak se mi vytrácejí ze spíže a v myčce se objeví prázdná sklenicesmajliksmajliksmajlik

autor: jimidi
vloženo: 06.08.2011 22:47:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Pajaska
vloženo: 03.08.2011 18:38:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dělám úplně stejně jako Magdalenka.Přesně popsala důvod dvojí konzervace.Nikdy mne to nevypeklo podle jí popsaného postupu.Také ponořuji celé sklenice i s víčkem do vody,tak cm nad.Léty ověřené!!smajliksmajlik

autor: magdalenka
vloženo: 03.08.2011 15:48:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

lucie79:Ja som mäsové konzervy - sklené poháre, viečko s červenou gumičkou - sterilizovala celé ponorené vo vode. Sterilizujú sa dvakrát, druhýkrát o 24 - až 48 hodín, autor hore to uvádza. (Spóry rôznych mikroorganizmov odolávajú vysokým a dlhotrvajúcim teplotám, druhá sterilizácia likviduje už vyklíčené spóry, ktoré tam teoreticky môžu byť. nebezpečný je Clostridium botulinum, jeho jed, tzv. botulotoxín.)

autor: spagetka
vloženo: 03.08.2011 15:30:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

lucie79: nejsem autor, a Kadlík se určo ozve. Podle mne můžeš použít oba způsoby. Aspoň já pokiud mám třeba jen 2-3 sklenice troubu nerozpaluju, ale dám do hrnce,pokud mám větší množství, pak do trouby smajlik

autor: lucie79 (neregistrovaný/á)
vloženo: 03.08.2011 15:04:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Chtela bych zkusit tuto konzervu. Mohli by jste mi poradit, jestli můžu zavařit konzervu v troubě nebo musím v hrnci ponořenou ve vodě.

autor: jambajs
vloženo: 22.07.2011 20:07:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Kadlíku díky za inspiraci,zavařuju manželovi hotovky a po vyzkoušení receptu mi připomíná "nezapomeň na vepřovku". Takže posílám bodíksmajliksmajliksmajlik

autor: retrakarka (neregistrovaný/á)
vloženo: 20.07.2011 21:12:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Kájo ÚŽASNÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉsmajliksmajliksmajlik

autor: DANA HONAUEROVÁ (neregistrovaný/á)
vloženo: 07.07.2011 15:40:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksuper skvělé masíčko,nechala jsem se inspirovat a udělala to ze 3 kg ořezu a zbytku libové plece.je to skvělé nádherná konzistence-jen u nás ve spíži se to začalo ztrácet,chodí si tam členové rodiny a umyjí i skleničky ,myslí si,že to není k poznání.děkuji a s pozdravem dana

autor: alibabanovakova (neregistrovaný/á)
vloženo: 20.03.2011 02:20:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zkusila jsem a povedlo se - super.Jen příště nedám česnek jenom sůl,nějak mi to tam vadí. Použíla jsem 2 kg bůčku, seřízla kůži
uvařila ji zvlášt a pak i s vývarem zalila syrové maso -tím jsem si zajistila větší množství dobrého rosůlku. Díky za inspiraci.

autor: Kadlik
vloženo: 18.03.2011 12:37:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak přiznám se, že jsem použil všechny sklínky, které jsem doma našel.... A víčka - typu - pasuje, tak tam půjde... Jenom je před použitím ještě vyvařím.... smajlik a doufám, že trvanlivost bude co nejdelší, páč nějaký domácí bacil způsobuje, že se už několik skleniček ztratilo....smajlik

autor: chocolate
vloženo: 18.03.2011 12:28:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ifča:Tyto víčka jsou určené přímo na zavařování masa
http://www.hyperzbozi.cz/zbozi/v%ED%E8ko%20OMNIA%2...

autor: ifča (neregistrovaný/á)
vloženo: 18.03.2011 12:25:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

vypadá to super, jak dlouho vydrží konzervy? a kde je skladovat?a jak vypadají ta úžasná víčka?

autor: Irrena
vloženo: 17.03.2011 09:42:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Maso jsem udělala, ale nějak jsem to s tím česnekem a solí přehnala, no jo moje blbostsmajlik

autor: anina (neregistrovaný/á)
vloženo: 13.03.2011 12:45:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Kadliku přičtení vašeho receptu jsem slintala a hned zítra jdu koupit maso a vyzkouším to. Díky za ispiraci už nevím co dělat k večeři a díky vašemu receptu mám o starost néněsmajlik

autor: Irrena
vloženo: 11.03.2011 16:45:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Kadlíku skvělésmajliksmajlikBudu se muset pokusit tuhle dobrotu vyrobit, protože ty koupené konzervy se opravdu už jíst nedajísmajlik

autor: Alexa (neregistrovaný/á)
vloženo: 11.03.2011 16:38:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Kadlíku, ty jsi génius!!! Nešlo by to lidi zorganizovat aby místo toho hulváta Pohlraicha / snad jsem to napsala dobře, já mu totiž nemohu přijít na jméno/ byl na primě s vařením náš Kadlík ??????

autor: clupmi
vloženo: 10.03.2011 18:43:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já bych byl hodně opatrný, myslím, že jsi mohl otrávit psy?!?!smajlik
Jinak samozřejmě plusový bodík už přistál a ukládám do oblíbených.

autor: senky
vloženo: 02.03.2011 07:53:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

100% souhlassmajliksmajliktaky si zavařuji domácí masové konzervy,jen z pečeného masa,to milujemesmajlik

autor: Ludmila66
vloženo: 28.02.2011 12:31:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlikSuper recept bezvadně napsaný smajlikUž jsme vyzkoušeli, zavařili, ochutnali...Velké nadšení smajliksmajlik

autor: Marsi Mesi
vloženo: 26.02.2011 00:02:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Týýý jo, je půlnoc a mně kane slina na klávesnicismajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: iveta (neregistrovaný/á)
vloženo: 25.02.2011 23:21:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: AniCiz
vloženo: 25.02.2011 21:01:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajlikvšechno už bylo řečeno mňammmsmajliksmajliksmajlik

autor: PET-lahev
vloženo: 25.02.2011 14:05:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik

autor: PET-lahev
vloženo: 25.02.2011 13:42:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak jak nemám ráda udělování bodů předem bez vyzkoušení, tak tady jednoznačně zavařené maso obměkčilo mé srdce smajlik Obdivuji autora za vůbec vytvoření něčeho takového a ještě s tak vtipným popisem smajlik Rozhodně vyzkouším, děkuji za recept a posílám bodíka smajlik

autor: majda 2
vloženo: 25.02.2011 13:09:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Škoda,že to tady nebylo začátkem týdne,zavařovala jsem hotovky pro syna na hory a mé nápady mě nějak opustily.Recept už mám uložený,brzy bude léto a zas se někam pojede.smajliksmajliksmajlik

autor: jollka
vloženo: 25.02.2011 11:22:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Kadlíku super, při čtení receptíku jsem se i dost nasmálasmajlik bramb....amaroun dost dobrý jasný bodíksmajliksmajliksmajlik

vloženo: 25.02.2011 10:34:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Máte pravdu už kdysi dávno před 20lety jsme chtěli pouze víčka s červenou gumičkousmajliktak jak uvidím kupuji do zásoby,abych mohla vyzkoušet "masovky"smajliksmajliksmajlik

autor: cathleen
vloženo: 25.02.2011 10:17:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Musím se přidat k debatě o víčkách...minulý týden jsem dělala paštiku, manžel byl vyslán koupit mi víčka s červenou gumičkou. Ve 3, možná i 4 obchodech mu tvrdili, že už se nevyrábí, že má vzít bílá - univerzální. Nevzdal to a v dalším obchodě mi ta červená normálně koupilsmajlik
Tohle jsme zažili už i před dvěma lety - také nám tvrdili, že jedině bílá víčka. Pro mě jsou ale jistotou jen ta s červenou gumičkou.

autor: spagetka
vloženo: 25.02.2011 10:00:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Merylás - Kadlík ti za sebe určitě taky odpoví, já pro jistotu kupuju už jen ty s červeným těsněním, někde jsem poslouchala nějaký pořad, že prý ty červený tou výrobní technologií mají lepši těsnící efekt...

autor: Merylas
vloženo: 25.02.2011 09:55:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Kadlíku, tady musím dát palec nahoru, to by jinak nešlosmajliksmajlik Jen se chci ještě zeptat na víčka. Jestli používáš s bílou nebo tou červenou gumičkou. Já vždy na maso a houby kupovala ty s červenou, prý to jsou víčka určené přímo k těmto účelům. Nikdy jsem neriskovala ty druhé, tak nevím, jestli je to jedno nebo ne.smajlik

autor: Pajaska
vloženo: 24.02.2011 23:26:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajlik Naprosý souhlas,také dělám vlastní vepřovky.Kupované bláto nemusíme.Zavařuji také 2x,má to důvody!Jinak kůže dávám syrové,protože uvolní klih právě do konzervy a je tam potom sulcík.Mňam.Bod jak Brno.smajliksmajlik
Rizoto z této vepřovky je pochoutka.Jen já nedávám česnek a ani koření,ale to jen,že je chci mít k univerzálnímu použití.smajlik

autor: LidaD
vloženo: 24.02.2011 23:04:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pane Kadliku,
ja veprove nejim, takze nemuzu komentovat, ale Vase erteplova smes (dalsi recept) je naprosto bezchybna. Hlavne si ale moc vazim toho, ze jste se ujal (podle Vaseho alba fotek) tech trech nadhernych stvoreni. Jenom doufam, ze na ne nebude moc casto zbyvat bramborovosojovoseparátní amaroun smajlik, ale radeji Kadlikova veprova konzerva smajlik

vloženo: 24.02.2011 14:57:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlikU tohoto receptu,jeho postupu,hodnocení kupované plechovky a komentářů napsaných pod rcp jsem se opravdu s chutí nasmálasmajliksmajlikJe to pravda,že ty kupované za nic nestojí a já si vždy připomenu onu nezapomenutelnou chuť domácí vepřovky,kterou dělávala teta se strýcem doma v Medlešicích u Pardubic
Kadlíku,díky za připomenutí mládí a krásné chutismajliksmajlik+29smajlik

autor: janek53
vloženo: 24.02.2011 13:25:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ano, jdu na tosmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: maiva
vloženo: 24.02.2011 13:21:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Kadlíku, skvělésmajliksmajlikjeden neví kdy se může hoditsmajlikkonzervárny mohou jít do výslužbysmajliksmajlika bod rozhodně zasloužísmajliksmajlik

autor: Pajaja
vloženo: 24.02.2011 12:27:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jůůů, to je nádhera! A to nemluvím o praktičnosti. . . smajliksmajlik +25

autor: marcik
vloženo: 24.02.2011 11:37:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ukládámsmajlik a určitě vyzkouším, a to musím přiznat, že nic podobného jsem ještě nedělalasmajliksmajlik+smajlik

autor: Klariska
vloženo: 24.02.2011 11:30:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Při čtení receptu jsem si vzpomněla, že před dvaceti lety mamka běžně zavářela maso z našeho čuníka a jaká to byla dobrota, díky smajliksmajlik.

autor: Bibinka
vloženo: 24.02.2011 10:57:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Kadlíku, no jo no, zase to moje oblíbené masosmajlik, to jsou chutěsmajlik Já bych jako Vašík volila také prorostleší maso, to úplně libové není až tak supr, ovšem každý to má rád jinak. Dávám ti 21.bodíksmajlik

autor: spagetka
vloženo: 24.02.2011 10:33:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajlik

autor: eva hubova
vloženo: 24.02.2011 10:13:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajlik+18

vloženo: 24.02.2011 09:56:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahoj Karle. Jsi proti mně kluk/tobě 45 a mě 66/ ale chuťě stejné. Jak píšeš. Otevřít domácí flašku s vepřovím je brána nebezská. Já dělám taky, ale už nemám takové zuby HI HI HI a tak raději více BŮČKU. Ale dobře je připomínat co možná často aby se na dobrůtky nezapomělo. máš +bodík 17

autor: Lenka30
vloženo: 24.02.2011 09:46:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajlik takovou konzervu milujeme smajliksmajlik ohřátou i studenou smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Zdenka1
vloženo: 24.02.2011 09:45:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Kadlíku, jsou psi po požití té konzervy ještě naživu ? Také zavařujeme nadvakrát. +14smajlik

autor: alena (neregistrovaný/á)
vloženo: 24.02.2011 09:42:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Taky jsem si kdysi koupila malou vepř.konzervu. Na víčku namalovaná kotleta a ve vnitřsmajlik fuj hnusná sekaná. Dík za receptsmajliksmajlik

autor: MajkaM
vloženo: 24.02.2011 09:35:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Také jsme takto maso zavařovali, je to velká mňamkasmajlik

autor: Jana Pá
vloženo: 24.02.2011 09:22:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajlik

autor: Kadlik
vloženo: 24.02.2011 09:22:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik jenom doufám, že na tyto stránky nechodí moja MUDr Zorka... Ta by mě dala kapky, při dalším vážení, cholesterolu, vysokém tlaku!!!smajlik

vloženo: 24.02.2011 09:15:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Plus pro moravského zemana!!smajlik Vím, že srovnávat kupovanou konzervu a tuhle nelze. To je žrádlo, co?smajliksmajlik

autor: xanny
vloženo: 24.02.2011 08:13:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tak tento recept je suprovýsmajlik, určitě vyzkouším. Když minulý týden můj muž otevřel konzervu vepřového ve vlastní šťávě, měla jsem hodně podobné pocity, jak jsou popsané v receptu. Fujsmajlik. Zdá se, že i konzervy pro psy jsou lákavější než ty pro lidismajlik.

Takže vítám tuto domácí variantu, ukládám a posílám speciální bod za absenci chemie smajliksmajlik +1

autor: metema
vloženo: 24.02.2011 08:05:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Děkuji.smajlik

vloženo: 24.02.2011 07:57:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak mi to nedá a recept ukládám a vyzkoušímsmajliksmajlikkdysi to sestra dělávala a někdy se jim konzervy pokazily.Tak myslím,že to zavařování na 2x je na místě.smajlik

autor: Kadlik
vloženo: 24.02.2011 07:54:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já maso vždycky zavařuju nadvakrát.... jistota je kulomet. Přece jenom - není to konzervováno ničím jiným, ani ocet, ani hodně cukru, ani nějaký sorbitol...smajlik a přiznám, že ty kůže předvařím, ani nevím proč. Že by proto, že se pak líp krájí??smajlik a taky proto, že při tom krájení jich uzobávám... posolit a šup do krku!!smajlik

autor: Draha K
vloženo: 24.02.2011 07:43:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Kadlíku,posílám bodsmajlik
taky maso zavařujeme a tak vím,jaká je to dobrotasmajlik

autor: metema
vloženo: 24.02.2011 07:40:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jóóó dnešní "vepřová" konzerva není to co bývalosmajlik. Taky si zavařujeme, jelikož máme svoje čuníky. Jen mě nikdy nenapadlo kůže předem uvařit - dávám je syrové a zalévám trochou vody. Příště to zkusím takto - určitě to bude lepší. Jen jsem se chtěla ještě zeptat, proč zavářet nadvakrát? Aby byla jistota, že víčka chytnou? Jinak dávám další bod.smajlik

autor: suslajda
vloženo: 24.02.2011 07:35:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Hnedka po ránu takové chutě smajliksmajlik+1

autor: sslunce
vloženo: 24.02.2011 07:30:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajlikto je nádhera, gastronomická bomba, kam se hrabe Hamé

vloženo: 24.02.2011 07:22:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Téda Kadlíku je vidět,že jsi se zdravě nas...štval a vyrobil dle svého,hezky domácí hmmsmajliktak to chce bod +1smajliksmajlik

autor: monikaK
vloženo: 24.02.2011 07:18:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jóóó,domácí je domácí,pane zemane moravský Kadlíkusmajlik,nejze jinak,než souhlasitsmajlik


Přidat komentář

Váš komentář se na stránkách zobrazí až po jeho ověření kliknutím na odkaz v emailu, který vám ihned zašleme na vyplněnou emailovou adresu. Z daného počítače poté můžete psát další komentáře bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

kadlikova vepřová konzerva masove konzervy zavařování konzerv domaci masova konzerva masove konzervy jak na to recepty z masové konzervy masová konzerva plechovky na zavařování masové konzervy recept zavařování do plechovek masová konzerva recept jak konzervovat maso recept na masovou konzervu prázdné konzervy vepřová konzerva domácí zavařování masa domací masové konzervy konzervy masove domácí zavařované vepřové maso jak dlouho vydrží konzerva domácí vepřovka zavařování masa do plechovek zavařovaní masa domácí vepřová konzerva recept masové konzervy recepty domácí vepřové konzervy domácí masové konzervy recept kadlikova masova konzerva plechovky na zavařování masa domaci konzervy konzervy na zavařování maso do plechovek domácí vepřová konzerva recepty domácí vepřová konzerva zavařování do konzerv domaci konzerva domácí psí konzervy domácí konzervy zavařování masové konzervy domácí zavařování masa recepty zavařování masa do konzerv maso v konzerve



Copyright © 2008 - 2016 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partner: Videorecepty               Obecné podmínky | Pexeso | RSS | Kontakty | Google+ | přihlášení přes Facebook
Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz