Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kupte si obě naše kuchařky za 449 Kč (ušetříte 129 Kč)!

Do obchodu

Kadlíkova masová konzerva

Pokud chcete dlouhodobě skladovat maso, nemusí nutně skončit v mrazáku. Zkuste si vyrobit domácí vepřovky. Konzervace masa ve vlastní šťávě je jedním ze skvělých způsobů zpracování. Až si ho namažete na čerstvý chléb, vzpomenete si na mladá léta.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 240 min

240 min (60 min příprava + 180 min tepelná úprava)

24. 2. 2011 07:16

Suroviny

Porce: 14 sklenic

Nutriční hodnoty

Energie26 820 kJ / 6 410 kcal
Bílkoviny1 130,00 g
Tuky210,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 2,35 g
Sodík 2,90 g
Sůl5,00 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

tom.palda

6. 9. 2019 13:17

Kadlíku máš ty recht.. to co vydavají za vepřové ve vlastní šťávě se nedá jíst a tak nezbývá než uspokojit chutě po svém to znamená po domácku.. Já to maso dělám podobně až na drobné odlišnosti. Princip ale zůstává stejný a ten je dobře a chutně se najíst.. Tobě se to zjevně daří..:-8:-8:-8:-):yes::yes::yes::yes:

Kadlik

3. 1. 2018 13:11

Dobrý den, po dlouhé době jsem nakoukl. A dovolím si doplnit - v době, kdy jsem psal tento recept, jsem kupoval - libový vepřový ořez - za 49,-Kč, vepřový podbradek - za 29,-Kč, a vepřové kůže za 5,-Kč. Pro doplnění - ty kůže pořád dávám - plátek na dno sklenice, a plátkem zakryju maso na vrchu sklenice. Vypadá to dobře, líp jak trčící kousky masa z tuku.. I když za těch 6 let cena masa trochu stoupla, dělám toto každým rokem, a nikdy nelituju!:-D

AlOlda

31. 12. 2017 09:13

Jirka: píše: "náklady na půl klikovou sklenici" což je cca 250 - 300g vsádkové váhy, takže nákladům by to odpovídalo - bez energií a času. :-8

Jajajajaapaja

17. 12. 2017 15:09

Saxik: kůže dáváme, ale nedáváme ani česnek ani cibuli, jen sůl, do každé sklenice 1,5 kávové lžičky. Lety prověřené.

Saxik

2. 11. 2017 08:52

Čítal som pozorne, ale kože určite nedám. :yes: :-)

Tonda

5. 10. 2017 10:42

Jitka: Rosol je tam i bez kůźí zavařil jsem toho dost samozřejmě musí být maso syrové !!! A kůže určitě ne snad do tlačenky aby držela pohromadě !!!

Tonda

5. 10. 2017 10:25

Radka : Dříve jsem také pekl ale potom jsem přešel na zavařování syrového a naloženého masa a je to nesrovnatelnè ! :-)

Danka

26. 7. 2017 15:59

Zdravím a přidávám moji zkušenost. Není třeba kůží...... není pravda Jitko, že to dělá rosol. Já jen nakrájím vepřové, třeba plecko na kostky...prosolím normální klasickou solí, dám do sklenic. Do velkého hrnce naliju vodu a dám sklenice tak,aby bylo víčko pod vouu. Vařím...resp.steriluji cca 3 hodiny. A je to pochutnáníčko. O víkendu jsme měli návštěvu a měli boule za ušima!!! Zdravím všechny fajnšmekry!!!!!

Jirka

17. 3. 2017 17:01

Kadlik: Půl kila za 22Kč.??????????????? Kolik stálo maso syrové? Snad koupené ještě za komunistu.

Kadlik

12. 10. 2016 16:35

lenka: Zrovna jsem volný!!!!:-)
uvítám Tě ve svém pelíšku, anonymní ctitelko!!!:-D:-D:-D:-D

lenka

12. 10. 2016 10:26

miluju Kadlíka!

ZAJ-PO

11. 10. 2016 14:24

:-K:-K:-KPERFEKTNÍ.:-K

ZAJ-PO

11. 10. 2016 14:23

:-K:-K:-K

Radka

30. 9. 2016 20:25

Maso bez kostí,bez kůží - krkovici,bůček i kýtu zvolna peču (na 150°) pokrájené na větší kousky jen posolené,posypané drceným kmínem,podlité vodou a přidávám,pokud je maso libové,kostku sádla ...Několikrát během pečení obrátím ...Upečené,trochu zchladlé,
naskládám do sklenic,zaliju tím vypečeným sosem,zavíčkuju a cca dvě hodiny zavářím,také zvolna ...Dá se potom vzít na chleba,rychlé rizoto,knedlo-zelí :-) ...Ještě - kupuju a peču vepřové když je v akci :-) ...

spagetka

27. 9. 2016 13:37

helena: s největší pravděpodobností je to tento recept
https://www.toprecepty.cz/recept/19150-kadlikuv-ov...
Viz 5.krok receptu.

1 2 3 4 6 8 10

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domaci masova konzerva domací masové konzervy domácí zavařované vepřové maso domácí vepřová konzerva zavařovaní masa domácí zavařování masa zavařování masa do plechovek domácí masové konzervy recept konzervy na zavařování domácí vepřovka zavařování do plechovek kadlikova vepřová konzerva zavařování do konzerv plechovky na zavařování masa plechovky na zavařování zavařování masa recepty vepřová konzerva zavařování konzerv domácí vepřové konzervy recept na masovou konzervu

Suroviny: maso vepřové, podbradek vepřový, kůže vepřová, česnek, sůl, pepř, kmín celý

TopRecepty.cz

Kadlíkova masová konzerva

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5l9v