Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Výborné lasagne

Klasické domácí lasagne jsou časově náročnější, ale stojí za to! Omáčku z masa, rajčat a také bešamel podle receptu zvládnete lehce. Výsledkem bude skvělé jídlo, které můžete směle nabídnout i k nedělnímu obědu.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 75 min

75 min (30 min příprava + 45 min tepelná úprava)

20. 6. 2010 00:01

Suroviny

Porce: 4 porce

Nutriční hodnoty

Energie13 421 kJ / 3 208 kcal
Bílkoviny131,92 g
Tuky108,22 g
Vláknina18,24 g
Cholesterol 320 mg
Sodík 220 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy417,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept mám od skvělého kuchaře a kamaráda Vlastíka :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Dajda

2. 6. 2021 21:00

Tonja: Trošku vám vypadlo slovíčko veal - "British veal mince" opravdu nejsou mletí Britové! :-O

Tonja

2. 6. 2021 17:51

faithoss: Mrknul jsem na Vámi doporučený odkaz. Že by zrovna anglické recepty na italskou specialitu měly být to pravé, tomu nevěřím. Vždyť se přece traduje, že anglická kuchyně a anglické manželky jsou příčinou toho, že z Angličanů se stali nejlepší námořníci. Právě Angličané jsou pověstní tím, že recepty jiných národů většinou přizpůsobují svým zvyklostem; někdo by tomu mohl říkat, že to "zmrší".
A ještě mám dotaz k receptu pod odkazem: Rozumím, že beef mince = mleté hovězí (tedy maso z hovězího dobytka, skotu), že pork mince = mleté vepřové (tedy mleté maso z vepřů), nerozumím ale doporučení pork mince nahradit British mince; má se použít mleté maso z Britů? Tak to ne, nejsem přece kanibal!

Anettxp

5. 5. 2021 12:09

Nejlepší lasagne, co jsem kdy jedla. Všichni si je chválili.<3

bowler

4. 12. 2020 18:39

Pro nás chlapy super recept,dělám ho vnukovi každý druhý měsíc a mlaská a my s ním.Sammosebou jsem si ho trochu upravilDíky za recept.

bowler

6. 12. 2019 16:43

Mlaskačka,vše dávám od oka a povedlo se.Díky a ukládám si do oblíbených.

nananan

13. 11. 2019 14:49

Měla jsem trochu obavy z bešamelu, bylo to takové "kejdovaté":-D, ale když jsem je pak ochutnala ….. lepší lasagne jsem nejedla.:yes:

martiline

2. 11. 2019 16:26

Už dělám roky dle tohoto receptu. Akorát dělám trošku víc bešamelu (máme rádi) ... ze 70g másla, 70g hladké mouky a 700 ml mléka. Je to výborný recept a u nás se všichni cpou. :yes:

Iva

21. 11. 2017 22:53

Dnes jsem je dělala a měla jsem teda málo bešamelu, vám ostatním vystačil z pul litru mléka?díky

Jana

11. 8. 2017 11:50

Lazagne jsem udělala v bezlepkové variantě a opravdu jsou vynikající! :yes: Díky za skvělý recept! :-)

Lucka

24. 5. 2017 18:28

Tento recept na lasagne je takový lidový, jednoduchý a dobrý. Použila jsem ho už několikrát jenom místo kečupu dávám protlak. A komentáře některých lidí.....no měly by jste se řídit tímto: 100 lidí, 100 chutí. ;-) A navíc i negativní komentář se dá napsat slušně. ;-)

Radvik

14. 5. 2017 13:32

Lasagne jsou vynikající. Dělala jsem poprvé v životě a moc jsme si pochutnali :yes:

faithoss

22. 11. 2016 09:07

ahoj, zdravím všechny.
...nekomentuji kečup, grilovací koření, tvrdý sýr, atd. Je to prostě hnus. Doporučuji si prostudovat tento recept. Kdo neumí anglicky, ať si to hodí do translatoru.
www.bbcgoodfood.com/recipes/1109637/lasagne

Pepík Ševců

19. 11. 2016 20:49

happy.lenulka: Ale jo, bastlit se dá cokoliv. A ty vege lasagne můžou bejt náhodou docela dobrý. Jen nechápu, proč se zlobíš, když tu někdo dá dobrej recept na něco, co je v tvym receptu hrůzně zvoraný. Je přece škoda si nevychutnat něco lepšíjo, ne? A nemyslel jsem to nijak zle, holt každej vaří na nějakym levelu a možná ty tvoje lasagne i někomu budou konvenovat, už jen proto, že se dělaj pětkrát kratší dobu. A mezi náma, i ten tvůj recept bude k jídlu.

happy.lenulka

19. 11. 2016 20:17

Ježíííš abyste se nepo... to je furt honění trik, kdo je větší kápo a kdo to umí líp... Není to jedno? Nepojmenovala jsem to Lasagne alla Bolognese, ale jen výborné lasagne, recept mám od kamaráda, který ho měl od svého známého z Itálie. To zda je ten Ital něco jako náš Láďa Hruška nebo ne, no a co? Na tom přeci svět nestojí... Každý ať si vaří podle svých chutí a preferencí... Komu se tenhle recept nelíbí, tak ať si vaří podle svého. Asi musíte mít hodně nudný život, že vás tyto internetové diskuze baví. Poslední zapojení do této diskuze, nebaví mě to. Jo a já dělám lasagne už jen rostlinné, bešamel z hrašky, místo "masa" dávám červenou čočku a to máte vidět, jaká je to dobrota ;-)

Pepík Ševců

19. 11. 2016 19:26

Jam: Jo, ty jatýrka je docela specialita jednoho mýho známýho z Benátek, u kterýho jsem nějakou dobu bydlel. Variant na ragú je hafo, někdo používá jen mletou hovězí kližku bez vepřovýho, někdo dává mnohem víc vína a už jsem jedl i ragú na bílym víně. Někdo do toho namele malinko bůčku, někdo dokonce jehněčí. Všechny varianty jsou skvělý, jen do toho nesmíš narvat kečup :)

1 2 3 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: lasagne lasagne recept recept lasagne bešamel na lasagne recept na lasagne besamel na lasagne recept lasagne bolognese bešamel na lasaně tradiční recepty na lasagne nejlepší lasagne lasaně lazaně recept na lazaně výborné lazaně recept lasaně recept top recepty lasagne bešamel lasagne lasagne recepty lasagne se smetanou nejlepsi lasaně

Suroviny: těstoviny lasagne, cibule, česnek, maso mleté, koření oregáno, koření grilovací, pepř, sůl, bazalka čerstvá, kečup sladký, rajče loupané, máslo, mouka hladká, mléko, ořech muškátový, pepř, sůl, sýr tvrdý

TopRecepty.cz

Výborné lasagne

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ng6l