Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rebarborový koláč s rumovým karamelem

Hodnocení receptu je 4,6 (18×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

10. 5. 2009 08:31

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie15 257 kJ / 3 647 kcal
Bílkoviny39,21 g
Tuky163,60 g
Vláknina17,70 g
Cholesterol 495 mg
Sodík 59 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy434,24 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento karamel používám i na jiné koláče (hlavně kynuté), všude tam, kde je drobenka: na jablečné, hruškové, jahodové atd.

Pokud se z kastrůlku všechno nerozvařilo, dáme ho na chvíli do studené vody a všechno se odmočí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

13. 6. 2021 11:54

Hella: Môžeš prosím dopísať do surovín rebarboru, koľko asi? Ďakujem!

busy_dad

26. 5. 2021 16:05

Hella: Díky za rychlou odpověď! Můj karamel měl za horka obvyklou viskozitu asi tak medu a po vychladnutí koláče ztuhl, což vytvořilo na povrchu tvrdou krustu. Díky za vysvětlení, už je mi to jasné. Koláč nepřelévat karamelem, ale, jak píšete, "zaliji rumem". Aspoň budou děti dobře spát. :-)

Hella Hella

25. 5. 2021 14:12

busy_dad: Buď reagujete na zcela jiný recept, nebo jste si zcela popletl postup pečení. Za to, že na obrázku nevidíte rebarborový koláč, za to opravdu nemohu, ale zajímalo by mě, jaký vlastně vidíte. Pokud něco zaliji rumem a pak ho necítím, tak to bude asi vaším rumem. Pokud koláč po upečení pokapu řídkou tekutinou ale vám tlustá krusta nejde prokousnout tak přemýšlím, kde se ta krusta vzala... A co se týče vaší trouby ... asi si budete muset koupit jinou. A váš poslední odstavec příspěvku mě upřímně rozesmál!

busy_dad

23. 5. 2021 22:57

Jako rebarborový koláč to nevypadá, viz foto. Karamel na povrchu vytvoří tlustou krustu, která se sice dá při silném stisku prokousnout, ale zůstává přilepený na zubech ještě mnoho hodin.

Taky to, že má být hotový za 15 min v troubě předehřáté na 170 stupńů je iluze. Můj začal růžovět až to 45 minutách, když jsem zapnul turbo a teplotu zvýšil na 200.

Po vůni rumu není v karamelu ani památky. A to jsem prosím na karamel použil 15ti letý Ron Barco, guatemalský rum španělského stylu, třtinový cukr a ekologickou šlehačku bez laktózy.

Zajímalo by mě, jak to skutečně děláte. Po karamelu není na fotkách ani stopa - vypadá to, jako polité nějakou hnědou šťávou a těsto vypadá jako kynuté.

Simona Skolakova Simona Skolakova

23. 5. 2021 22:54

busy_dad: a proč né????Pekl jste ho???;-):-K

busy_dad

23. 5. 2021 22:36

Lucasinka: JanaDorazinova: HankaPu: mirca75: Boubelinda: Jikotka: pipre:
Vědět, jak se těšíte, až ten koláč upečete, nebo jste pekly úplně jiný koláč, nebo jen čekáte, až dozrají rebarbory je skvělé, ale skutečně za to tento recept zaslouží pět hvězdiček?

Reny2

15. 5. 2012 20:33

no nevim...kolacu a buchet uz jsem napekla dost,ale tohle se sice sni,ale nenadchne....kvuli detem jsem dala jen karamel a trosku tresti,ale uz samotny kolac se nijak nepovedl....jeste ze ho neni prilis moc....:-(

Blansch Blansch

22. 5. 2011 21:02

Včera jsem dělala a byl ÚSPĚCH:-)Dnes jsem pekla opět:-D Šli jsme na narozeniny a já se chtěla rozdělit...přítel nikoli:-D Tímto posílám zaslouženého bodíka:yes:...a přidávám fotečku.

miazak

2. 8. 2010 12:04

tento koláč je opravdu LUXUSNÍ:-!:-!:-! děkuji moc za recept. Už jsem ho dělala i s červeným rybízem- a taky byl vynikající, mňamozni....:-K

Lucasinka Lucasinka

17. 5. 2010 22:37

zrovna jsem objevila tento kolac a vypada uzasne. rebarbora je tu uz na pultech, takze zitra zkusim :-)) jen tu asi nesezenu rum, tak preliju jen karamelem :-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

27. 5. 2009 14:39

mirco, brášku se sněhovou čepicí jsem právě dopekla:-))

mirca75 mirca75

27. 5. 2009 09:26

Hello:-)tak jsem včera zkusila a je vynikající,díky za prima recept.Všichni se oblizovali a zbylý karamel(nedávala jsem na koláč všechno) jsem schovala na poháry.Snad se počasí umoudří a ještě si na něm pochutnáme:-p.Koláč ukládám,posílám boďku a jelikož mám rebarbory ještě misku,asi zkusím i brášku se sněhovou čepicí;-):-p.

Jana

25. 5. 2009 18:17

Tak tento koláč je naprosto úúúžasný!!! Vřele doporučuju!!

HankaPu HankaPu

11. 5. 2009 17:40

Hello, ty tvoje rebarborové koláče nemají chybu:yes::yes::-!:-!Jsou super:-! ten s tou krupicovou kaší jsem chtěla vyzkoušet, ale krupice nebyla nějak po ruce, tak jsem tam místo ní dala hustý pudink a taky to bylo dobré.:-):-) máš to za bodík:yes:

mirca75 mirca75

11. 5. 2009 08:43

Hello:-)taktéž co u bratříčka se sněhovou čepicí;a tady mě navíc láká to spojení slaďoučkého karamelu a nakyslé rebarbory,tak uvidíme jak u mých mlsounků uspěji:-D

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Josef Maršálek

nově v eshopu

Do obchodu

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: rebarborový koláč recept rebarborový koláč s drobenkou rebarborový koláč recept na rebarborový koláč helenčiny recepty rebarborový koláč s pudinkem rebarborový koláč s jahodami rebarborove kolače recept rebarborový koláč vynikající rebarborový koláč kolač z rebarbory linecký rebarborový koláč francouzský rebarborový koláč revenový dort se sněhem kdy trhat rebarboru rebarbora recepty jablečný koláč s karamelem kynutý rebarborový koláč recepty - rebarborový kolác rebarborovy kol

Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, máslo, rebarbora, máslo, cukr krystal, mouka polohrubá, cukr krystal, rum, smetana

TopRecepty.cz

Rebarborový koláč s rumovým karamelem

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/98X3