Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Horký baklažán - hořký lilek

Simona Skolakova: ja som ho doteraz vysmažila alebo inak upravla metráky (grilujem, pečiem, robím často pomazánku, alebo šaláty z neho, napr. posledný rec.na baklažánový šalát od cathlen je niečo famózne). Nikdy nedávam vypotiť a nikdy nebol horký. Alebo ak bol, tak zanedbateľne, to len teraz posledne sa doslova nedal jesť.
Ahoj a dík, Simi!

Magdalenko my jsme si poslední dobou lilek oblíbili,ale já ho nakrájím na kolečka asi tak půl cm a posolím a nechám na ubrousku vždy vypotit asi 10minut,pak už obaluji a smažím,teď jsme ho měli dost často a nestalo se mi,že by byl hořký!!!!!;-)

cathleen: ďakujem za radu!

magdalenka: při nákupu ne, ale když jsem se pídila, jestli lilek nechávat potit, kamarádka mi poradila, abych rozříznutý lilek zmáčkla, tím vycedila několik kapiček šťávy a tu olízla. Bude-li hořká, je potřeba nechat lilek osolit a vypotit.;-)

Viete pri nákupe odhadnúť, ktorý kus je a ktorý nie je horký? Včera som vysmážala dva a jeden sa doslova nedal jesť. Boli kúpené naraz a nezdá sa mi, že by boli výzorovo odlišné.
Vďaka za vaše rady a skúsenosti.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Poslední diskuze

„Co dnes uvařit?“ Veronika.Hrozna, před 1 hodinou

„Problémy s odstredivým odšťavňovačem“ MarcelaPa, 7. 4. 2024 17:27

„Přání a gratulace“ Simona Skolakova, 5. 4. 2024 22:39

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více