Bublanina tvarohová s ovocem

radiator Kuchařka: radiator

Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 18 názorů

Suroviny

4 vejce
6 lžic krupicového cukru
1 vanilkový cukr
6 lžic oleje
3 lžíce horké vody
1 měkký tvaroh (250 g)
2 hrnky hladké mouky
1 hrnek polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
špetka soli
citronová kůra
podle potřeby mléko
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 180°C - horkovzdušnou na 160°C.

  2. Do mísy dáme vejce, oba cukry, olej, horkou vodu a ušleháme do pěny.

  3. Pak přidáme tvaroh, citronovou kůru a opět ušleháme.

  4. V misce smísíme obě mouky, prášek do pečiva, sůl a postupně vmícháme do tvarohového základu.

  5. Pokud by bylo těsto hutné, přidejte mléko-záleží na savosti mouky.

  6. Velkou kulatou formu nebo menší plech vyložíme pečicím papírem, těsto na něj rozetřeme a poklademe třešněmi nebo jiným ovocem.

  7. Pečeme cca 25-30 minut.

Poznámka

Můžete použít čerstvé nebo kompotované ovoce.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 80 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bublanina tvarohová s ovocem

  • pnpnpnpn pnpnpnpn

    Tak jsem hledala nějaký nový recept na bublaninu a musím "říct", že u tohohle byla škoda surovin, času a energií :no: Po upečení je to jako kyt. Kdybych to snědla, tak se bojím, že mi to zalepí břicho :-O Celý plech letěl do koše ;-(

    Odpovědět

  • radiator radiator(autor receptu)

    juannita: Jak už jsem psala Ivě-navir, bublaninu jsem dělala podle tohoto receptu již několikrát a vždy se povedla (z fotky je to zřejmé). Netuším proč se bublanina nepovedla, může to být velikostí vajec (dávám A) tvarohem, moukou... Jinak si nemyslím, že by tam bylo tekutin málo, je tam olej, voda, vejce a mléko. Neuvedla jsem v receptu množství mléka, protože ho přidávám postupně, někdy více, někdy méně. Bublanina není piškotová, takže konzistence těsta je jako na bábovku.

    Odpovědět

  • juannita juannita

    :-( Tak jsem hledala něco nového a našla tento recept.... a velké zklamání. :-( Těsto bylo tuhé jak na vánočku, přilévala jsem mléko, snad víc jak půl litru, takže vznikla obrovská hrouda, která se nedala ani rozetřít, ovoce se o ní nepropadlo, buchta byla slitá a tuhá, prostě propadák. :-(:-( Tak nevím....

    Odpovědět

  • radiator radiator(autor receptu)

    Navir: Ivo, jen tam ty fotky ponechej, vždyť ta bublanina i fotky vypadají dobře:-)

    Odpovědět

  • Navir Navir

    radiator: No, já nejsem bůhví jaký fotograf, raději to po tvém shlédnutí smažu, ty to máš moc pěkné. Já to dělala s jahodama

    Odpovědět

  • radiator radiator(autor receptu)

    Navir:Ivo, samo foto přidej a nemaž ho:-K Jinak ta hladká mouka by vadit neměla, já peču většinou jen z hladké mouky.

    Odpovědět

  • Navir Navir

    radiator: Nicméně mám v plánu zopakovat s polohrubou moukou;-)

    Odpovědět

  • Navir Navir

    radiator: Mílo, nelam si hlavu, bylo to možná rukama, ale té mouky bylo moc, přidávala jsem mléko. Můžu přidat fotku:-? Potom bych ji vymazala ;-)

    Odpovědět

  • radiator radiator(autor receptu)

    Navir:Ivo, to mě mrzí, že se bublanina nepovedla, skutečně nevím, čím by to mohlo být. Já jí dělala už po několikáté, vždy se povedla a byla dobrá, jen se po ní zaprášilo. A už vůbec nechápu, že těsto bylo, jak píšeš, přisražené. Já mám těsto vždy pěkně hladké a vláčné, tedy žádné hrudky a na plech se pak dobře rozetře. Možná to bylo tvarohem, nevím, jaký jsi použila, já dávám tučný.

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    Navir:Taky se dívám tam není skoro žádná tekutina na 3 hrnky mouky.

    Odpovědět

  • Navir Navir

    Tak jsem dnes upekla a pro mne zklamání ;-( Možná je to rukama, možná tou hladkou moukou, té mouky bylo tedy hrozně moc :-O A to jsem použila klasický hrnek 2,5 dcl. Musela jsem přidávat mléko a ve finále je těsto takové jakoby přisražené.;-(

    Odpovědět

  • pavel pavel(neregistrovaný)

    super bublanina, ukládám recept. Doma si mlaskáme. Ten tvaroh z toho udělal božskou manu :-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p

    Odpovědět

  • radiator radiator(autor receptu)

    MarcelaPa:

    Peppa: Peppo, Marcela byla tak laskavá a váhu tvarohu upřesnila za mě. Dnes jsem totiž na internetu nebyla, až teď večer;-)Hezký večer. Míla

    Odpovědět

  • radiator radiator(autor receptu)

    MarcelaPa: Marcelo, děkuji za odpověď Peppovi a už jsem to v receptu doplnila:-K Člověk totiž už ten tvaroh bere automaticky za těch 250 g,
    i když je pravda, že jsou též 5OO g balení;-)

    Odpovědět

  • MarcelaPa MarcelaPa

    1 tvaroh = 250g, nebo chcete-li 1/4kg.

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: bublanina s tvarohem a ovocem tvarohova bublanina bublanina s třešněmi a tvarohem tvarohová bublanina s třešněmi bublanina s ovocem a tvarohem bublanina s tvarohem hrníčková bublanina s tvarohem bublanina s ovocem bublanina z tvarohu nejlepší tvarohová bublanina recept na tvarohovou bublaninu hrnkova bublanina s tvarohem a ovocem bublanina tvarohova bublanina z hladké mouky hrníčkova tvarohová bublanina tvarohová bublanina hrníčková hrnickova bublanina s tvarohem a ovocem bublanina s tresnemi tvarohová bublanina recept tarohová bublanina s ovocem