Trvanlivost vybraných potravin v mrazáku.
Poslední diskuze
„Přání a gratulace“ hazel, před 5 hodinami
„Co dnes uvařit?“ hazel, před 5 hodinami
„Dotaz k článku z Magazínu“ Merylas, před 17 hodinami
Poslední příspěvky
„Vesele Velikonoce, dny plne slunicka a pekne jarni nalady…“ hazel, před 5 hodinami
„Hezky vecer, u nas jeste broccoli polevka a mexicke…“ hazel, před 5 hodinami
„Hezký večer všem. U nás dnes vařil Petr -měli jsme hovězí…“ Nadja, před 8 hodinami
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 7 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 10 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 13 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 16 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Domácí langoše jako ze stánku? Díky kynutému těstu s jogurtem skoro nepoznáte rozdíl od maďarského originálu
Sladká hádanka: Je francouzský toast opravdu francouzský?
Mikulášské perníčky: Aby byly ihned krásně měkké, je dobré dát do nich méně medu a zvolit správný program při pečení
20. 12. 2020 10:34
12. 12. 2020 18:30
13. 9. 2020 18:43
26. 10. 2019 14:41
Např. srnčí vývar, nebo z jelena a bažanta, to není choulostivé a chuť se nezmění.
23. 9. 2019 08:02
19. 9. 2019 08:55
další věc:
dýňová polévka, zda se dá zamrazit či ne, pokud ano, jak dlouho vydrží.
A zda ji lze případně zamrazit kompletně hotovou (vč. smetany a bylinek), anebo jen základ a smetanu a bylinky dodat až po rozmrazení.
díky
13. 6. 2019 06:09
Správne zabalenej a hlboko zmrazenej potravine neuškodí dlhšie skladovanie. A potom hlavne správne rozmrazovanie pred použitím. Hlboko zmrazená potravina sa nikdy nerozmrazuje pri izbovej teplote, ale v pomaly v chladničke.
12. 6. 2019 20:56
Si připadám pomalu jako v Americe odsouzený za několik hrdelních zločinů...
Podle té vaší tabulky bych musel být také už několikrát po smrti
***
Masové vývary vařím týdně, v případě kuřecího z 3 kg skeletů (chtěl bych se mít jako psi u casinů Část vývaru (po odstranění tuku) zamrazím a ob den vyslopu šálek bujónu se žloutkem
ad. tabulka: 6) čistý kuřecí vývar (bez nudlí, apod.) 0
kuřecí vývar se tedy nedoporučuje mrazit? PROČ
StandaCB: zamražovanými potravinami bez vakua a s vakuem.
Ano, tzv. "vákum" má pozitivní vliv na potravinu. Vzduch, resp. kyslík v něm = oxidační médium.
Vedle toho se sníží i možnost vymražování vlhkosti (vody) z potravin.
Dříve se vakuum suplovalo ponořením plastového sáčku do vody, ale to je věc všeobecně známá, že
30. 5. 2019 05:50
Ale ještě jedna věc, kterou jsem se dočetl: prý je velký rozdíl mezi zamražovanými potravinami bez vakua a s vakuem. Prý bez vakua je ta doba oproti vakuovaným pouze cca poloviční.
30. 5. 2019 05:43
2) kuře porcované (ne vnitřnosti) 6
3) krůta porcovaná ( ne vnitřnosti) 6
4) čistý zeleninový vývar (bez nudlí, apod.) 2
5) čistý hovězí vývar (bez nudlí, apod.) 3
6) čistý kuřecí vývar (bez nudlí, apod.) 0
7) hovězí polévka pouze s kousky masa (bez nudlí, apod.) 2
8) kuřecí polévka pouze s kousky masa (bez nudlí, apod.) 0-1 radši nemrazit
9) hovězí guláš (bez mouky, samotný, bez příloh) 2
10) sádlo (husí) nevyškvařené max. 3 , dle mne Kromě husího syrového sádla je tam všechno prověřené
29. 5. 2019 09:54
Jinak ale mě zajímá pouze to, co jsem tady vypsal.
29. 5. 2019 09:04
27. 5. 2019 12:29
Při hledání informací na internetu se tyto dost často od sebe liší, někdy zásadně.
Zajímá mě, jak dlouho vydrží v mrazáku následující:
1) husa porcovaná ( ne vnitřnosti)
2) kuře porcované (ne vnitřnosti)
3) krůta porcovaná ( ne vnitřnosti)
4) čistý zeleninový vývar (bez nudlí, apod.)
5) čistý hovězí vývar (bez nudlí, apod.)
6) čistý kuřecí vývar (bez nudlí, apod.)
7) hovězí polévka pouze s kousky masa (bez nudlí, apod.)
8) kuřecí polévka pouze s kousky masa (bez nudlí, apod.)
9) hovězí guláš (bez mouky, samotný, bez příloh)
10) sádlo (husí) nevyškvařené
předem díky