Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zábava, zdravé dobroty a poslední grilovačky. Podzim v kuchyni nemusí být nuda
Zdroj: Pixabay

Zatím je nám dopřáno babí léto, a tak máme ještě několik dnů na to, uspořádat třeba grilovačku. Až se ale podzim projeví naplno, přesuneme se ze zahrad a teras do kuchyní. I tam si ale vaření můžeme pořádně užít.

A také si dopřát něco, co nám práci v kuchyni jednak ulehčí, jednak zpříjemní. A je jedno, jestli si vyberete nějakého šikovného pomocníka nebo něco dobého do žaludku.

Ochutnejte nejušlechtilejší sekt

Nejušlechtilejší sekt z produkce Bohemia Sektu, to je Louis Girardot. Nese jméno po Francouzovi, jenž staroplzeneckým sklepmistrům odhalil tajemství přípravy špičkových šumivých vín. Dokonalost stejnojmenného sektu potvrzuje fakt, že byl zvolen šampionem této kategorie v Salonu vín 2021, nejprestižnější tuzemské soutěži vín. Sekt Louis Girardot i další kvalitní pití pořídíte na www.osobnivinoteka.cz.

Zdravější kokosové pečení

Značka Alberta Nature's Promise nabízí ingredience, které vám umožní pochutnat si na domácích upečených dobrotách, ale s pocitem, že hřešíte zdravě. BioKokosová mouka má příjemné kokosové aroma, je přirozeně bezlepková a je bohatá na vlákninu, díky které dodá pocit sytosti. Připravte si třeba bezlepkový pudink, kokosovou mouku doplníte jen o Nature’s Promise Bio banán, hrnek Nature’s Promise Bio polotučného mléka a jedno Nature’s Promise Bio vejce. Vylepšit lze dezert lžící kakaa a dosladit Nature’s Promise Bio javorovým sirupem.

Novinka pro teplé i studené vaření


Ramu všichni známe, teď je ale čas seznámit se s novinkou. Rama 100% rostlinná alternativa másla se dá používat stejně jako máslo. Díky vysokému obsahu tuku se hodí ke všem studeným i teplým úpravám, ať už jde o vaření, smažení či pečení. Skvěle chutná, ale navíc se i snadno roztírá. Rama 100% rostlinná alternativa másla je zkrátka výborná volba pro všechny, kteří chtějí omezit nebo vyloučit živočišné tuky a zároveň myslí na životní prostředí. Pochutnat si bez výčitek, to stojí za vyzkoušení!

Smoothie zachutná i zasytí


Na čestvě utržené ovoce ze zahrádky musíme na nějakou dobu zapomenout, pokud ale máte zásoby v mrazáku, je pro vás smoothie mixer Bosch MMB6382M VitaPower ideální volbou, protože právě se zmrzlým ovocem si poradí. A je jedno, zda si v něm budete připravovat právě zdravé smoothie nebo třeba lahodné mléčné koktejly, zmrzliny, polévky či omáčky.

Bylinky a ovoce v jednom

Hlídáte si, co pijete? Dopřejte si místo obyčejné vody novinku - ochucenou pramenitou vodu Rajec BIO. Osvěží vás čistá příroda, obsahuje totiž bylinky, ovocné šťávy a cukr pouze v BIO kvalitě. Vybírat můžete mezi kombinací lesních plodů Rajec BIO Malina – Ostružina či podmanivým spojením BIO Máty – Bezový květ, který nechá vyniknout podmanivému spojení našich tradičních bylinek. Produkty jsou vypěstovány podle pravidel ekologického zemědělství. Obě příchutě jsou bez konzervantů.

Užijte si ještě grilovačku

Pěkných dnů už před sebou asi moc nemáme, využijte ale toho, že je zatím pěkně, a ještě si něco dobrého ugrilujte. Co třeba Pljeskavicu s ovčím sýrem a Ajvarem? Pochutnáte si a třeba i zavzpomínáte na dovolenou. Víte ale přesně, co je ajvar? Ten od Podravky je čistě zeleninová příloha z paprik a lilků původem ze slunného Chorvatska, je zcela bez „éček“ či alergenů a pro své jedinečné složení je oblíbený také u vegetariánu a veganů. Na jeho výrobu je použita výhradně zelenina nejvyšší kvality s garancí čerstvosti díky zpracování do 3 hodin od sběru. Používá se například jako příloha k jídlům na grilu, k pečeným a vařeným masům, je také vynikající jako základ do pomazánek nebo do zeleninových jídel, omáček či polévek.

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více