Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dnes uvařit?

tara23: Věruš, člověk se učí celý život, já nikdy kaši na plotýnce nešlehala, ani jsem to nikdy neslyšela,
já koukám na Prostřeno, a tam ti "superkuchaři" lijí do kaše studené mléko, a to mi vstávají vlasy na hlavě.

Máme tady do 18 hod. děti a už dědu ukecaly na palačinky😁, já mám tím pádem volno

Máme brambory na uskladnění od známého a vařím s nima všechno. Mě kousky v kaši vadí. Tak se hodně snažím abych je neměla. Prostě hodně měkké vařící brambory, horká plotýnka a vařící mléko a nemůže se stát, že by se kaše nevyšlehala do hladka

Jajajajaapaja: to se máš! My, bohužel, musíme vše kupovat. Ty budeš nejspíš mít "B" - přílohové, vpodstatě univerzální. "A" jsou lojovité na saláty a "C" moučné na kaši (snadno se rozvářejí).

Nadja: taky kaši nehoním přes síto, jen vím že se to dělá. A brambory mám domácí, ale jaký
varný typ netuším, dělám z nich všechno.

Hezký den:-K dnes zadělávaná polévka a žampionové rizoto a nakládané houbičky v octě.

Příjemný den všem.
:-K Jajajajaapaja, Veronika.Hrozna: na bramborách záleží ze všeho nejvíce. Na kaši by měly být typu "C", ale já obvykle mívám typ "B", a tak se někdy stane, že v kaši zůstanou kousky, ale nám to nevadí.
Pasírování přes cedník by pomohlo, ale na to jsem líná, a zbytečně by kaše chladla.
Po uvaření a scezení brambory ručním mixerem se šlehacíma metlama rozmixuji, pak zašlehám horké mléko a nakonec vmíchám kousky másla, které se přitom v kaši rozpustí. Pokud nemám ruční mixer, tak používám staré mačkadlo na brambory a následně vařečku. ;-)

Jajajajaapaja: Jaruš já dřív na kaši brambory taky lisovala, jenomže to jde blbě, já už ho rukama nezmáčknu. Tak je pro mě rychlejší a hlavně pohodlnější štouchadlo. Scedím brambory, nechám je v tom hrnci a na horké plotýnce rozštouchám a pak hodně vyšlehám
Lis používám jen na knedlíky, teda manžel používá 😁

Nadja: Nadi všechno vepřové co peču v kouskách dělám na cibuli a česneku. Když peču vepřové v celku, tak většinou krkovičku a kousek bůčku. To jenom kmínuji a solím. Přidám lžíci sádla. Máme rádi studený bůček na chlebu a chci pod něj máznout výpek

Veronika.Hrozna: rozšťouchať poctivo, maslo a horúce mlieko, potom šľahať, inak máš lepidlo.

Veronika.Hrozna: ono záleží i na bramborách, je dobré je malinko rozvařit, aby byla úplně bez kousků, musí se přepasírovat přes síto.

Nadja: Ďakujem, zvládam zatiaľ!

magdalenka: držím palce, ať se Ti to dobře zahojí !!!
Simča: Edovi také držím palce, ať vše dobře dopadne.

:-K tara23: :-O Maková panenka uvádí: Moravské vrabce jsou do měkka rozpečené kousky tučnějšího vepřového masa, které se připravují a zároveň koření kmínem, česnekem a cibulí. Právě ten česnek s cibulí odlišují moravského vrabce od jiných typů vepřových výpečků.
Moravské vrabce lze nazvat vepřovými výpečky, ale vepřové výpečky nemusejí vždy být moravské vrabce. :-O
makova-panenka.cz/recepty/moravsky-vrabec-co-odlisuje-moravske-vrabce-od-jinych-typu-veprovych-vypecku-nechybi-ani-recept-na-moravske-zeli/

hazel: Já byla dnes u Vídně na nákupech, lidi jak nasekano! Vše co obvykle nakupuji, vyprodáno, nebo nestačí dokládat zboží.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek