

Moji utopenci
Suroviny hodně
- cibule
- špekáčky
- bobkový list
- nové koření celé
- pepř černý celý
Postup přípravy receptu
Lák: Svaříme: 1 a 3/4 l vody, 1/2 l octa, přidáme sáček deka, necháme 5 minut povařit, přidáme 22 kuliček sacharinu. Kdo chce kyselejší přidá víc octa.
Na spodek sklinky dáme nakrájenou cibuli na kolečka, na to dáme bobkový list, nové koření, pepř celý od každého asi tak 2-4 ks. Na to naskládáme oloupané rozkrojené naplněné špekáčky a cibulí. A znova cibuli, koření, špekáčky a pořád skládáme až nahoru, zalijeme vychladlým lákem a zaděláme víčkem nebo kdo nemá, stačí sáček, upevnit a dát do lednice na 5 dní.
Poznámka od kuchařky
podotýkám už jsou snězené
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Moji utopenci
-
Dotaz - pomoc:Mají je v Rakousku v síti prodejen Lagerhaus.Něco jako dřív Jednota v Československu.Jedna sklenice stojí cca 6 euro a má také zavírací skleněné víčko na drátěný mechanismus i s gumičkou.To zn.hermetický uzávěr.
-
BlankaZ: No právě! Pro mě má sacharin šílenou pachuť
, a to jsem diabetik! Fakt je, že před pár léty byla móda zavařovat třeba okurky se sacharinem.
-
BlankaZ: Blanička, cukor síce zdravý veľmi nie je, ale rozhodne zdravší ako sacharin.
http://www.zdravapotravina.cz/seznam-ecek/E954 -
No,on cukr není o moc zdravější.Jinak se sacharinem nálevy chutnají jinak
-
Je to dobrý recept. Jen nechápu proč 22 tablet sacharinu? Cukr to nezvládne? A nebo jste tak silně závislí na chemii? Umělá sladidla jsou pěkná sra...
-
Dotaz - pomoc:
Jakákoli velká kuchyně - zkus školní jídelny, domovy důchodců, hospody, závodní kuchyně, menzy apod. -
Lidičky, chtěl bych zkusit nějaký recept, ale nevíte, kde by se daly sehnat sklenice/nádoby o objemu 3-5 litrů, tedy veliké se šroubovacím víčkem, právě na utopence a hermelíny? Odkud je máte vy? Díky.
-
-
Papaja, já bych si je dala znova.Byli suprové jen se po nich zaprášilo.
-
Zdeni, moc pěkné! Sbíhají se mi sliny, hned bych si dala. . .
+2