Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dnes uvařit?

tara23: ten je asi máslový, ten bude dobrý, jinak ty klasické mi přijdou nasládlé a plné chemie.
Já jsem strašná, chleba jím max 3 dny, pak ho sušíme a jde slepicím. Manžel ne, ten ho jí klidně týden.

Dobry vecer,
dnes ten den tak rychle utekl.
Dnes jsme meli tortilove rolky plnene kurecim masem, salsou,parikami syrem a cervenym salatem. Take jsem udelala kureci kridelka v troube, ale dala jsem je synovi, on je tento weekend sam se dvema detmi, tak jen tak na zakoustnuti.
Vcera jsme od pritelkyne dostali svestkovy kolac, tak ze dezert byl a moc dobry

Janina54: Krasne si uzijte dovolenou v Turecku.😊

Dobrý večer😊, dnes byl u nás Food festival, tak jsem ani nevařila a najedli jsme se tam. Manžel si dal burger, já belgické hranolky se sýrem a napůl bagetu s trhaným vepřovým masem. Odpoledne jsme jeli ke kamarádům na kávu a k ní jsme dostali mřížkový koláč s meruňkovou marmeládou. To už jsme byli tak nacpaní, že jsem k večeři udělala jen křupavý salát se sladkokyselou zálivkou.

Jajajajaapaja, tara23: Chleba míváme podmáslový, Petr ho vozí z chaty (musí si ho objednat), a pokud tam nejede, tak koupí jakýkoliv mu přijde pod ruku. Večer si bere do práce svačinu, tak je spotřeba pravidelná.
Dnes byl Petr na rybách a přivezl 2 pěkné pstroužky, tak se kulajda odkládá na zítřek a dnes jsem k ní upekla tvarohové buchty. Už jsme je i ochutnali, a podařily se.

Jajajajaapaja: my máme chleba strašně malou spotřebu, někdy nám vydrží ta půlka celý týden. Tousták z marketu nám taky nechutná, v Rohlíku jsme vyzkoušeli 3 druhy. Až ghí, který je malý, má jen 350g nám chutná, máme ho akorát na týden 😁

tara23: ten Slovanský taky kupujeme, chutná manželovi, v Kaufu, ale mi kupujeme pokaždé jiný, mě chutná žitný, někdy Vysočinu , já nemusím takové ty, co jsou "samá díra", tousťák kupuji minimálně, manžel ho nejí vůbec. Dneska změna, Jindřichohradecký pecen.
Zbyněk je kuchař? Jestli ne, určitě je šikovný 👍

Dneska asi prasknu 😁, snědla jsem 2 topinky a ještě mám tatarák na 1 😀

Jajajajaapaja: Jaruš mi kupujeme Cvrčovický a nebo Slovanský chleba a z těch topinky moc nejdou. Jsou oba měkké i po týdnu😀.
Naučila jsem se dělat topinky z Ghí toustového v topinkovači. Krásně se opeče a je krásně křupavý

tara23: tatarák taky miluju, zdrovna dneska jsem si říkala že bych si ho dala, ale nebyl chleba na topinky .

Všechno je jinak, zase přišel Zbyna a přinesl tatarák. připravoval ho na ten raut 😁.
I kdybych měla prasknout, tak ten si teda dám 😁. Manžel ho nejí.

Simona Skolakova: Simčo já zase snad před čtyřiceti lety slyšela v rádiu, řízky den předem naklepat a naložit do oleje. Od té doby jinak nedělám a taky jsou křehoučké😀.
Křídla vždy nějak nakládám třeba i do ochuceného podmáslí a ty smažím v horkovzdušné fritéze

Jajajajaapaja: Jaruš já večeři taky moc neřeším, jen sem tam si na chvíli stoupnu ke sporáku 😁.Ale jak je polévka a ještě sytá držkovka, tak už druhé jídlo nikdo hned nechce. Myslím, že si segedin dáme tak v 16 hod. a už to bude večeře. Večer už jen nějaké ovoce 😁 a nebo cotage se salátovkou

Nadja: Nadji také jsem zkoušela dělat řízky v troubě,ale přesně jak píšeš byly vysušené,v týdnu jsem dělala prvně podle rady z krkovičky řízky naklepat a dát na noc do mléka,druhý den opláchnout a obalit a smažit na pánvičce,už jinak dělat nebudu byly krásně měkké šťavnaté fakt jsme si moc pochutnali.
Juli opět pro mne potěšení oka trh s květenou nádherný:-K

tara23: samé dobrůtky, já veceři neřeším, každý si vezme na co má chuť, abych stála jen u sporáku, to fakt ne 🫤

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Naposledy jste si prohlédli