Zapečený PANGASIUS

Jenda1 Kuchař:

Ryby 25 názorů

534
Recept si zatím oblíbilo 34 kuchařů

Suroviny

Rybí filé Pangasius
mražená zelenina
Nyní v akci
3-4 vejce
Nyní v akci
tvrdý sýr
sůl
koření (podle vlastní chuti)
máslo
prášek do pečiva
strouhanka
mléko
vše přiměřeně k danému množství
Recept si zatím oblíbilo 34 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pekáč vymažeme máslem, položíme plátky osoleného a okořeněného rybího filé a posypeme mraženou zeleninovou směsi, kterou můžeme mírně osolit nebo okořenit (podle použitého sýru).

  2. Další vrstvu tvoříme nahrubo nastrouhaným sýrem, u mě zatím vede uzený.

  3. Vše "zamázneme" směsi z rozkvedlaných vajec, mléka, soli, prášku do pečiva (pokud dělám menší množství v zapékací míse, dávám pouze 1/2 prášku) a strouhanky. Konzistence by měla být středně hustá.

  4. Dáme zapéct při teplotě 200 stupňů asi na 30 minut.

Poznámka

Toto jídlo připravuji rád, protože je nenáročné na přípravu a šikovný kuchař za hodinu zve ke stolu.

P.S. Vyzkoušel jsem máslem máznout pouze stěny pekáčku a dno jsem vyložil anglickou. A také to bylo jedlé :-))

Vytisknout recept Přidat k oblíbeným

Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zapečený PANGASIUS

  • pazderka83 pazderka83

    Recept jsem zkousela vcera k veceri. Vzledem k tomu,ze neni uvedeno mnozstvi, tak jsem vse delala podle oka a musim rict,ze to byl pekny blivajs. Kdyby mi nebylo lito surovin(ryby,ponevadz mi pangase nepouzivame-pro nas je to podradna ryba bez chuti),tak bych to rovnou vyhodila. Recept me velice zklamal :-(

    Odpovědět

  •  Zelený G. Zelený G.

    Vynikající, pod pangasia jsem dal krájenou vysočinu. Nemá to chybu. Vřele jen mohu doporučit.

    Odpovědět

  • zorzelina zorzelina

    nečekaně rychlé a naprosto výborné...bodík letí:yes:

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Vaclav Fronek: Děkuji, Vašku, věřím, že ti bude chutnat:-!;-):-p

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Podle bodů je to BOMBA a já to zkusím příští týden i když jsem dlouho váhal , ale už se oprostil od různých negativ, . Jendo dík. +bodík 33. Fantazie můj dobrý příteli. Ahoj Václav.

    Odpovědět

  • OTA OTA

    Klasika. Já osobně strouhaný sýr rozmíchávám přímo s vajíčky a tím polévám. Osobně do pekáčku dávám pečící papír.
    Pokud se to někomu nepovede, vše záleží na tom, v jakém stavu ten pangáč je. Pokud je glazování 20%, tedy obsahuje 20% vody, pak je dobré nejprve vysušit v papírové utěrce a pak teprve použít.
    Čínská zelenina je v supermarketech běžně k dostání. Pokud je v akci, pak noname se dá pořídit 350g za cca 14Kč.

    Odpovědět

  • Hají Hají

    VYNIKAJÍCÍ:yes: Moc jsme si celá rodina pochutnali a děkujeme za super nápad!:-K

    Odpovědět

  • moni37 moni37

    Dnes jsem dělala,bylo to moc dobrý.Manžel si pochvaloval.Dala jsem bodík:-)):yes:.

    Odpovědět

  • Suvicka Suvicka

    Take jsem zkousela. Asi jsem udelala neco spatne, ale nechutnalo nam to. Zrejme nepatrim do vyssich kulinarskych pater a budu se priste drzet pri zemi. :-)):-K

    Odpovědět

  • Ivka Ivka

    Výborný recept:-p:-p

    Odpovědět

  • venca venca

    V receptu nechybí "koření dle chuti" ani sýr na rybí posyp, ba dokonce je počítáno s mraženou zeleninou. Tady už se přesouváme do vyšších kulinářských pater... kuchaři(ce) gratulujeme a posíláme pěknou písničku.

    Odpovědět

  • Lenka Lenka

    Super recept,moc za něj děkuji,manželovi chutnalo až se z ušima olizoval:-p

    Odpovědět

  • Janacek Janacek

    Výborný recept:-!:-p S kouskem anglické slaniny to bylo docela syté a moji chlapi už za hodinu nekřičeli, že mají hlad.:-)):-))
    Bodík přidávám.

    Odpovědět

  • alus.s alus.s

    Taky jsme měli k obědu a moc chutnalo, příště bych zkusila s tou ang. slaninou. Dávám bodík :-p

    Odpovědět

  • Michal Michal

    Dnes jsem to dělal na oběd a moc sem si pochutnal...vynikající máš u mně boda...:yes:;-)

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo