Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí chléb

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

24. 9. 2008 16:02

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie31 461 kJ / 7 519 kcal
Bílkoviny236,75 g
Tuky41,80 g
Vláknina70,35 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 9,64 g
Sůl24,00 g
Sacharidy1 513,85 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen

30. 10. 2009 11:23

:-)Už tu pod receptem proběhla dost velká diskuze, ale mně se nezdá, že by na osolení těsta ze 2 kg mouky a ještě i brambor stačily pouhé 3 lžičky soli.....přesolený chleba se jíst nedá, ale ani nedosolený není nic moc.

JanaDorazinova JanaDorazinova

10. 6. 2009 09:15

Aha :-8 někdy dřív píšu, než víc čtu:-8:-)):yes: Díky, Merylas;-)

Merylas Merylas

9. 6. 2009 23:02

Jani, v komentářích Jolka píše, že se dá udělat v pekárně, když se suroviny vydělí 3;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

9. 6. 2009 22:28

Já tady něčemu nerozumím. Někdy v září jsem tady dala dotaz, jestli to jde upéct i v pekárně. Dnes chápu, že tuhle velikost neupeču, protože pekárnu už mám. Recept je od Jolky, fotka je od Jolky, ale jestli vidím dobře, tak je z pekárny, ne? Z jaké dávky teda je? Vypadá skvěle:yes: Ale určitě není a nemůže být ze 2 kila mouky!!

jollka jollka

9. 6. 2009 19:50

do pekárny lze dát když si suroviny vydělíte třema hlídat hustotu těsta;-)

Lusinda79

7. 12. 2008 16:53

Samozřejmě čerstvé droždí.

Lusinda79

7. 12. 2008 16:50

jinak droždí je nejlepší "rozmatlat" v misce s trochou cukru-krásně napění.Dělali to Kluci:yes: v akci a pokud nepeču v pekárně tak na to nedám dopustit.

spagetka spagetka

7. 12. 2008 16:22

pro: Lullinka (neregistrovaný/á) - cokoli,co děláš v pekárně, jde samozřejmě udělat i bez ní. Jen si vždy musíš udělat kvásek (jde i kvasnice smíchat s moukou, ale to nemusí vyjít), smícháš všechny ingredience, přidáš vzejitý kvásek,pořádně propracuješ těsto - a tady je hlavní důvod pekárny, ta to propracuje za tebe a nendřeš se :-!;-), pak necháš kynout aspoň hodinu, lépe 2. Během kynutí 2 až 3 krát srazíš těsto aby lépe kynulo a pak uplácáš tvar, který chceš mít, dáš na plech a upečeš. U konkrétních receptů jsou ičasové údaje, není vše jen pro pekárny. Ještě na okraj, raději používám čerstvé droždí a budu ho používat i až bdu mít tu pekárnu. :-)) Zrovna tak např.i sekaná atd, postup je stejný, ale v troubě. Tam si musíš vyhleda tteplotu a dobu pečení. Pekárna jen zjednoduší práci ručičkama, řeší teplotu atd. (ale je dobrá ;-))

Lullinka

7. 12. 2008 16:03

Jo jo ,domácí chleba ten je nejlepší.....Poslední dobou je těžké najít recept na chleba bez domácí pekárny..Tak za tnhle moc děkuju :-!:-8

Hanalka22 Hanalka22

25. 9. 2008 18:32

Domácí pekárna je vynikající. Zvykla jsem si na ni, chleba peču tak za 3 dny, teď jsem udělala i výbornou vánočku...chce to vyzkoušet chutě rodiny. Mám menší typ, jsem jen s dětma, tak na půl kg mouky. Vůně je po celém baráku!!!:-p

jollka jollka

25. 9. 2008 10:42

spagetce:můžeš to dát napůl z jiné mouky jsem to ještě nezkusila ale co nevyzkoušíš nepoznáš dělala jsem ho na jednu párty dělali si ze mně srandu že si mám založit pekařství:-D recept mám od dcery přítele a on z tohoto množství dělal malé bochánky napříč rozkrojil trochu vydlabal a dal do toho gulášovou polévku a vrchem přikryl a podával:-p

Hella Hella

24. 9. 2008 19:46

No, no, no, ten recept se mi nezdá. Když opominu otázku, proč péct z tak obrovského množství, tak si troufnu tvrdit, že se to do trouby nevejde. Já jsem sem dávala recept na Chleba s křupavou kůrkou, je ze 3 čtvrtlitových hrnků mouky a 1/4 lžičky instant. droždí a je tam i fotka těsta nakynutá ve velké míse. Když se to peče, jsou to 2 bochánky na celý plech. Tak nevím, kam by se vešla hmota min. ze 4 kg nakynutá 3 balíčky droždí!

vybusna vybusna

24. 9. 2008 19:37

a co keby ste skusili aj chleba s krupavou kurkou z tychto stranok

spagetka spagetka

24. 9. 2008 19:19

jollko,ten recept vypadá skoro dietně.Jen přemýšlím,jak ho poupravit pro toho mého diabetika-jednak bych snížila množství mouky i brambory - asi na půlku?,použila bych celozrnnou nebo žitnou, no jo, ale nebude to pak tvrdé? Jo a pro Merylas: jak plést z 1 pramene? Ze tří umím,z jednoho -:-? si to neumím představit,i když asi tuším ...ale poraďte dámy,prosím...:-))

jollka jollka

24. 9. 2008 18:17

Je to pro větží rodinu vydrží dlouho měkký peču horkovzduchem vejdou se mi dva do trouby ještě pomazat slanou vodou a posypat kmínem:-p

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Nové knihy!

v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kluci v akci domaci chleb kluci v akci pečení chleba kluci v akci domácí chleba kluci v akci cz pečení chleba domaci chleba kluci v akci domácí chléb domácí chléb kluci v akci kluci v akci domácí žitný chléb v troubě nejlepší chleba z domácí pekárny nejlepší domací chleba dýňový chleba kluci v akci nejlepší domácí chléb kluci v akci recept na chleba domácí chleba domácí chléb bez kynutí domácí chléb v troubě pečení chleba kluci v akci nejlepší chleb z domácí pekárny nejlepší recept na domácí chléb kluci v akci kluci v akci chleba

Suroviny: mouka hladká, brambory, sůl, kmín celý, droždí instantní, voda

TopRecepty.cz

Domácí chléb

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZXE