Domácí chléb

jollka Kuchařka: jollka

Slané pečivo 19 názorů

Suroviny

2 kg hladké mouky
6 velkých brambor
3 lžičky soli
3 lžičky kmínu
3 instantní droždí
1 l vody
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny dát dohromady a propracovat těsto, nechat vykynout, udělat bochánky a dát péct. Dělám ho málokdy, ale je vynikající.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Domácí chléb

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    :-)Už tu pod receptem proběhla dost velká diskuze, ale mně se nezdá, že by na osolení těsta ze 2 kg mouky a ještě i brambor stačily pouhé 3 lžičky soli.....přesolený chleba se jíst nedá, ale ani nedosolený není nic moc.

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Aha :-8 někdy dřív píšu, než víc čtu:-8:-)):yes: Díky, Merylas;-)

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Jani, v komentářích Jolka píše, že se dá udělat v pekárně, když se suroviny vydělí 3;-)

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Já tady něčemu nerozumím. Někdy v září jsem tady dala dotaz, jestli to jde upéct i v pekárně. Dnes chápu, že tuhle velikost neupeču, protože pekárnu už mám. Recept je od Jolky, fotka je od Jolky, ale jestli vidím dobře, tak je z pekárny, ne? Z jaké dávky teda je? Vypadá skvěle:yes: Ale určitě není a nemůže být ze 2 kila mouky!!

    Odpovědět

  • jollka jollka(autorka receptu)

    do pekárny lze dát když si suroviny vydělíte třema hlídat hustotu těsta;-)

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79

    Samozřejmě čerstvé droždí.

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79

    jinak droždí je nejlepší "rozmatlat" v misce s trochou cukru-krásně napění.Dělali to Kluci:yes: v akci a pokud nepeču v pekárně tak na to nedám dopustit.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    pro: Lullinka (neregistrovaný/á) - cokoli,co děláš v pekárně, jde samozřejmě udělat i bez ní. Jen si vždy musíš udělat kvásek (jde i kvasnice smíchat s moukou, ale to nemusí vyjít), smícháš všechny ingredience, přidáš vzejitý kvásek,pořádně propracuješ těsto - a tady je hlavní důvod pekárny, ta to propracuje za tebe a nendřeš se :-!;-), pak necháš kynout aspoň hodinu, lépe 2. Během kynutí 2 až 3 krát srazíš těsto aby lépe kynulo a pak uplácáš tvar, který chceš mít, dáš na plech a upečeš. U konkrétních receptů jsou ičasové údaje, není vše jen pro pekárny. Ještě na okraj, raději používám čerstvé droždí a budu ho používat i až bdu mít tu pekárnu. :-)) Zrovna tak např.i sekaná atd, postup je stejný, ale v troubě. Tam si musíš vyhleda tteplotu a dobu pečení. Pekárna jen zjednoduší práci ručičkama, řeší teplotu atd. (ale je dobrá ;-))

    Odpovědět

  • Lullinka Lullinka(neregistrovaná)

    Jo jo ,domácí chleba ten je nejlepší.....Poslední dobou je těžké najít recept na chleba bez domácí pekárny..Tak za tnhle moc děkuju :-!:-8

    Odpovědět

  • Hanalka22 Hanalka22

    Domácí pekárna je vynikající. Zvykla jsem si na ni, chleba peču tak za 3 dny, teď jsem udělala i výbornou vánočku...chce to vyzkoušet chutě rodiny. Mám menší typ, jsem jen s dětma, tak na půl kg mouky. Vůně je po celém baráku!!!:-p

    Odpovědět

  • jollka jollka(autorka receptu)

    spagetce:můžeš to dát napůl z jiné mouky jsem to ještě nezkusila ale co nevyzkoušíš nepoznáš dělala jsem ho na jednu párty dělali si ze mně srandu že si mám založit pekařství:-D recept mám od dcery přítele a on z tohoto množství dělal malé bochánky napříč rozkrojil trochu vydlabal a dal do toho gulášovou polévku a vrchem přikryl a podával:-p

    Odpovědět

  • Hella Hella

    No, no, no, ten recept se mi nezdá. Když opominu otázku, proč péct z tak obrovského množství, tak si troufnu tvrdit, že se to do trouby nevejde. Já jsem sem dávala recept na Chleba s křupavou kůrkou, je ze 3 čtvrtlitových hrnků mouky a 1/4 lžičky instant. droždí a je tam i fotka těsta nakynutá ve velké míse. Když se to peče, jsou to 2 bochánky na celý plech. Tak nevím, kam by se vešla hmota min. ze 4 kg nakynutá 3 balíčky droždí!

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    a co keby ste skusili aj chleba s krupavou kurkou z tychto stranok

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    jollko,ten recept vypadá skoro dietně.Jen přemýšlím,jak ho poupravit pro toho mého diabetika-jednak bych snížila množství mouky i brambory - asi na půlku?,použila bych celozrnnou nebo žitnou, no jo, ale nebude to pak tvrdé? Jo a pro Merylas: jak plést z 1 pramene? Ze tří umím,z jednoho -:-? si to neumím představit,i když asi tuším ...ale poraďte dámy,prosím...:-))

    Odpovědět

  • jollka jollka(autorka receptu)

    Je to pro větží rodinu vydrží dlouho měkký peču horkovzduchem vejdou se mi dva do trouby ještě pomazat slanou vodou a posypat kmínem:-p

    Odpovědět

1 2

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: kluci v akci domaci chleb kluci v akci pečení chleba kluci v akci domácí chleba kluci v akci cz pečení chleba domácí chléb domaci chleba kluci v akci domácí chléb kluci v akci dýňový chleba kluci v akci nejlepší chleba z domácí pekárny kluci v akci recept na chleba domácí chléb bez kynutí nejlepší domácí chléb domácí chléb v troubě pečení chleba kluci v akci vanocka z domaci pekarny kluci v akci peceny chleba domácí chleba kluci v akci - domácí pečený chléb přesolená sekaná nejlepší domací chleba

Zapomněl/a jsem heslo