Grilovaná kachna
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ hazel, před 1 hodinou
„Poděkování “ mika59, 20. 12. 2025 16:49
„Přání a gratulace“ Simona Skolakova, 15. 12. 2025 08:27
Poslední příspěvky
„Dobry vecer, u nas bude pastyruv kolac s brocolicii. Jiz…“ hazel, před 55 minutami
„Zdravím dievčatá, dnes som upiekla moravské vrabce z bôčika…“ Julia Oskerova, před 4 hodinami
„Pěkné nedělní odpoledne 😊, u nás dnes k obědu fusilli s…“ MarcelaPa, před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
24. 5. 2010 14:53
1 mladá kachna
2 dcl přírodního červeného vína
1 mrkev
grilovací koření
1 petržel
pár kuliček celého pepře
1 celer
nové koření
tuk na pečení
hřebíček
olej
sůl
vývar (stačí z masoxu)
Kořenovou zeleninu důkladně očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Na pekáči osmažíme dozlatova spolu s pár zrnky nového koření a pepře, hřebíčkem a solí. Připravíme si tak zeleninové lůžko, na které budeme pokládat jednotlivé porce masa.
Kachnu dobře očistíme, opláchneme ve vlažné vodě a osolíme. Položíme ji na osmaženou zeleninu prsíčky dolů. Vše podlijeme vývarem a červeným vínem. Maso pak dusíme pod poklicí do poloměkka.
Poloudušenou kachnu vyndáme, osušíme a potřeme grilovacím kořením (nebo kořenící směsí, kterou jsme si sami připravili) rozmíchaným v oleji. Takto připravené maso dogrilujeme dozlatova.
Další české recepty najdete na stráncehttp://www.knedlik.cz/recepty/