Grilovaná kachna
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ hazel, před 1 hodinou
„Mleté maso “ Veruncicka, před 1 hodinou
„Přání a gratulace“ mika59, před 3 hodinami
Poslední příspěvky
„Dobry vecer, u nas zbytek polevky od vcera, a velice…“ hazel, před 1 hodinou
„MachyHonza: Dobrý den Honzo, jsem spokojená s mletým masem…“ Veruncicka, před 1 hodinou
„Simona Skolakova: tak u nás je to přesně naopak, manžel…“ MarcelaPa, před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
24. 5. 2010 15:53
1 mladá kachna
2 dcl přírodního červeného vína
1 mrkev
grilovací koření
1 petržel
pár kuliček celého pepře
1 celer
nové koření
tuk na pečení
hřebíček
olej
sůl
vývar (stačí z masoxu)
Kořenovou zeleninu důkladně očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Na pekáči osmažíme dozlatova spolu s pár zrnky nového koření a pepře, hřebíčkem a solí. Připravíme si tak zeleninové lůžko, na které budeme pokládat jednotlivé porce masa.
Kachnu dobře očistíme, opláchneme ve vlažné vodě a osolíme. Položíme ji na osmaženou zeleninu prsíčky dolů. Vše podlijeme vývarem a červeným vínem. Maso pak dusíme pod poklicí do poloměkka.
Poloudušenou kachnu vyndáme, osušíme a potřeme grilovacím kořením (nebo kořenící směsí, kterou jsme si sami připravili) rozmíchaným v oleji. Takto připravené maso dogrilujeme dozlatova.
Další české recepty najdete na stráncehttp://www.knedlik.cz/recepty/