Grilovaná kachna
Poslední diskuze
„Poděkování “ RubyRom, před 17 hodinami
„Co dnes uvařit?“ hazel, před 18 hodinami
„Přání a gratulace“ Simona Skolakova, před 19 hodinami
Poslední příspěvky
„Moc děkuji za kalendář a křížovky. Všem přeji krásné Vánoce.“ RubyRom, před 17 hodinami
„Dobry vecer, ted jsem udelala kvetakovou polevku a budu…“ hazel, před 18 hodinami
„mika59: Julia Oskerova: MarcelaPa: děvčata moc vám děkuji…“ Simona Skolakova, před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
24. 5. 2010 14:53
1 mladá kachna
2 dcl přírodního červeného vína
1 mrkev
grilovací koření
1 petržel
pár kuliček celého pepře
1 celer
nové koření
tuk na pečení
hřebíček
olej
sůl
vývar (stačí z masoxu)
Kořenovou zeleninu důkladně očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Na pekáči osmažíme dozlatova spolu s pár zrnky nového koření a pepře, hřebíčkem a solí. Připravíme si tak zeleninové lůžko, na které budeme pokládat jednotlivé porce masa.
Kachnu dobře očistíme, opláchneme ve vlažné vodě a osolíme. Položíme ji na osmaženou zeleninu prsíčky dolů. Vše podlijeme vývarem a červeným vínem. Maso pak dusíme pod poklicí do poloměkka.
Poloudušenou kachnu vyndáme, osušíme a potřeme grilovacím kořením (nebo kořenící směsí, kterou jsme si sami připravili) rozmíchaným v oleji. Takto připravené maso dogrilujeme dozlatova.
Další české recepty najdete na stráncehttp://www.knedlik.cz/recepty/